Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 11:11 3 141 1

Превръщат остров „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Световен център на изкуствата

  • созопол-
  • св. св. кирик и юлита-
  • свети кирик-
  • световен център на изкуствата

Бившият комплекс, служил за военноморско училище и военноморска база, се превръща в пространство за представяне на културното наследство, място за творчество и обмен на културни и творчески проекти

Превръщат остров „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Световен център на изкуствата - 1
Снимка: Константин Карагьозов

Министърът на културата Боил Банов ще бъде домакин на среща с представители на Френската агенция за музеите, Френското посолство в България, Френския институт и Посолството на ОАЕ в България, която ще се състои в Созопол днес, 12 ноември, съобщиха от Министерството на културата.

На срещата ще бъде обсъдена в детайли идеята за превръщането на остров „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Световен център на изкуствата - пространство за представяне на културното наследство, място за творчество и обмен на културни и творчески проекти. В програмата на делегациите е включено посещение на острова.

След това министърът на култура ще даде брифинг на пристанището в гр. Созопол с начален час 14:00 ч.

Създаването на Световен център на изкуствата на остров „Св. Св. Кирик и Юлита“ цели утвърждаване на страната ни като водещ фактор в междукултурния диалог с различни страни по света и включването в част от мрежата, свързваща Музея „Лувър“ в Париж и Музея „Лувър“ в Абу Даби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    1 0 Отговор
    Още го водят остров ?