4 Декември, 2020 12:56 1 902 1

Продадоха пистолета на Шон Конъри от "Доктор Но" за четвърт милион долара

  • шон конъри-
  • пистолет-
  • търг-
  • джеймс бонд-
  • продадоха

Предварителната оценка на оръжието беше между 150 000 и 200 000 долара

Продадоха пистолета на Шон Конъри от "Доктор Но" за четвърт милион долара - 1
Снимкa: Shutterstock

Пистолет, използван от покойния актьор Шон Конъри като Джеймс Бонд в първия филм от поредицата за приключенията на агент 007, беше продаден на търг в Бевърли хилс за 256 000 долара, предаде Reuters, позовавайки се на аукционна къща "Джулиънс окшънс".

Предварителната оценка на оръжието беше между 150 000 и 200 000 долара, пише "Дарик".

Деактивираният полуавтоматичен пистолет Валтер ПП, който заедно с по-малкия си модел ППК се превръща в едно от най-известните изображения на филмовия франчайз, е използван от Конъри в първата продукция от поредицата - "Доктор Но" от 1962 г.

Шон Конъри, който ще бъде запомнен като първия екранен Джеймс Бонд, почина на 90-годишна възраст на 31 октомври.
От "Джулиънс окшънс" съобщават, че наддаването за пистолета е спечелил купувач от Америка, който е гледал всички филми за Джеймс Бонд заедно с децата си. Новият собственик на оръжието е пожелал да запази анонимността си.

Сред останалите лотове, продадени на търга, е шлем, създаден за Том Круз във филма "Топ Гън", за който е платена сумата от 108 000 долара.

Мечът, използван от Брус Уилис в "Криминале", е сменил собственика си срещу 35 200 долара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 0 Отговор
    Невероятен актьор и човек. Както и всички актьори след това в поредиците. Класика