14 Януари, 2021 11:19 1 153 4

134 проекта са одобрени за финансиране по столична културна програма за 2021 г.

  • проект-
  • одобрен-
  • финансиране-
  • програма-
  • култура-
  • столична община

Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект

134 проекта са одобрени за финансиране по столична културна програма за 2021 г. - 1

След като рекордните в последните години 550 идейни предложения, постъпили в тазгодишната сесия, бяха внимателно оценени от експертните комисии във всяко направление на Столична програма „Култура“, вчера на свое заседание Творческият съвет одобри 134 проекта, които да получат финансиране. Всички те трябва да бъдат реализирани през настоящата година, съобщиха от Столична община.

Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация.

Организациите, стоящи зад проектите, следва да предоставят в 10-дневен срок допълнителните документи, изискуеми по правилата на Столична програма „Култура“. Информацията за одобрените предложения и предложените в резерва е публикувана на https://kultura.sofia.bg/section-9-novini.html.

Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма „Култура“'2021.

Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на COVID-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.

Експертите оценители изтъкват, че голяма част от нефинансираните проекти са стойностни, но бюджетните реалности не позволяват финансиране на по-голям брой.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак некачествени ремонти

    0 1 Отговор
    Пак крадене на 💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸пари.
  • 2 Каква

    1 1 Отговор
    култура , бе , алооо Банов ? Грабене !

    Коментиран от #3

  • 3 Пак циганизация

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Каква":

    Пак простотия сега трябва да е правилно.
  • 4 ТаУмВзе

    0 1 Отговор
    София и сега е бомбен пейзаж, явно може да се Краде и по ефикасно!