16 Януари, 2021 11:08 2 092 5

Хоакин Финикс ще изиграе Наполеон

  • хоакин финикс-
  • наполеон бонапарт-
  • филм-
  • роля

Сценарист на филма, чиято дата на излизане на този етап не се съобщава, е Дейвид Скарпа

Хоакин Финикс ще изиграе Наполеон - 1
Снимкa: Shutterstock

Стрийминг платформата на Apple ще продуцира филма "Kitbag" ("Войнишка торба") на режисьора Ридли Скот, посветен на Наполеон Бонапарт, в чийто образ ще се превъплъти носителят на "Оскар" Хоакин Финикс, предаде France Press, цитирана от dariknews.bg.

Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

Сценарист на филма, чиято дата на излизане на този етап не се съобщава, е Дейвид Скарпа.

Новият проект дава възможност на Ридли Скот да се завърне към период, по време на който се развива действието в първия му игрален филм "Дуелистите" (1977). С него Скот печели приза за дебютен филм на кинофестивала в Кан.

В ролята на Наполеон Бонапарт - най-прочутият корсиканец във Франция, ще се превъплъти 46-годишният актьор Хоакин Финикс. Миналата година Финикс спечели първия си "Оскар" за превъплъщението си в образа на Жокера в едноименния филм.

Осемдесет и три годишният Ридли Скот е сред знаменитостите от ранга на Мартин Скорсезе и Опра Уинфри, които Apple успя да привлече за стрийминг платформата си, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    5 0 Отговор
    Един забавен епизод от тогава:
    Връща се Наполеон от Египет и започва подготовката на държавния преврат, с който става Първи консул. В този момент той вече знае, че Жозефина му е изневерявала още от първия месец на брака им/през Италианската кампания/.
    Решава да заведе дело за развод. Тогава един от банкерите, които подкрепят преврата му казва: Вършиш глупости! В момента ти си национален герой. Започне ли се развода, ще станеш обикновен рогоносец. Кой ще те подкрепи?
  • 2 Госпожица от Казанлък

    3 0 Отговор
    На Хоакин Финикс му отиват римски роли: Я какъв беше хубав в "Гладиатор" ;) Наполеон е бил доста нисък...А, бе, като са решили... давай,ще го гледаме!

    Коментиран от #3

  • 3 плевен

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госпожица от Казанлък":

    Приказките, че Наполеон е бил нисък, са разпространявани от англииските и руски карикатуристи. Обърнато в сантиметри, той е бил с ръст 170 см., измерено при аутопсията му на св. Елена. За онези времена това е било над средния ръст/забележете/ на френската армия.
  • 4 Левтер

    6 0 Отговор
    Този актьор се превъплъщава уникално,ще го чакам с нетърпение.
  • 5 шофера

    3 0 Отговор
    Ролята, която прави актьора, зависи много и от режисьора. Със сър Ридли - не се съмнявам, че резултата ще е добър. Дано се насладим на нещо от класата на Гладиатор