Last news in Fakti

18 Януари, 2021 10:51 8 401 30

Солото на Брайън Мей в "Bohemian Rhapsody" е най-великото на всички времена (ВИДЕО)

  • китара-
  • соло-
  • бохемска рапсодия-
  • брайън мей-
  • куин

Китаристът получи огромно признание, но твърди, че "не е достоен"

Солото на Брайън Мей в "Bohemian Rhapsody" е най-великото на всички времена (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Песента "Бохемска рапсодия" е една от най-успешните на всички времена - риск, който определено промени историята на музиката. Всъщност хитът на Queen е най-слушаната песен на 20 век. Сега обаче солото на китара на Брайън Мей получи едно от най-големите признания - то беше признато за най-великото соло на всички времена от читателите на сп. Total Guitar.

Мей остави след себе си в класацията велики китаристи като Ван Хален, Джими Пейдж, Джо Уолш и др.

Китаристът на Queen благодари за признанието в Инстаграм профила си: "Най-великото соло на всички времена?!! Уау... МНОГО ви благодаря, мили читатели на Total Guitars!!! Не съм достоен, но съм ви признателен. "

За самото соло на китара Брайън Мей казва: "Аз в общи линии го изпях. Считам китарата в случая за глас. Чувах тази мелодия и нямах представа от къде идва. Беше нещо много различно."


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велик

    26 2 Отговор
    ВЕЛИК !!!!!
  • 2 Бесен Язовец

    9 3 Отговор
    Велики са Итс а кера меджик . . .
  • 3 Бай Ганьо

    24 4 Отговор
    А Ричи Блекмор!!! Той, к'во?!!!
    'що го нема?!!!

    Коментиран от #18, #22

  • 4 жоро уудстока

    27 1 Отговор
    Велик китарист-гледах го на живо!Въпрос на лична емоция е:не мисля,че са по-слаби солата в"Хотел Калифорния"на "Ийгълс","Деца на времето"на"Дийп пърпъл","Животните"на"Пинк Флойд"в частта за"кучетата","Пурпурен дъжд"на Принс и мн.други.

    Коментиран от #7

  • 5 РЪМПЕЗИ

    3 16 Отговор
    АБЕ ДРУГО СИ Е АЗИС....

    Коментиран от #19

  • 6 Калмук

    20 7 Отговор
    Оффффф, като започнат с тия класации за "най-велики" песни, изпълнители, фронтмени .... направо ми идва да дръпна шалтера. Добре, бе, уважавам Куин, наистина правеха оригинална музика ... както и Пинк Флойд ... както и ФСБ ... както и Битълс ... но не ми харесват. Затовз пък редовно си пускам парчета на Rainbow, Deep Purple, Foreigner, Uriah Heep - въпрос на вкус, на "харесване", а не на натрапени "най-велики".

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Българина

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "жоро уудстока":

    Съгласен съм с теб.Доста смело е да се каже, че това или онова солово изпълнение е №1.Това е нещо, като, НАЙ-ХУБАВАТА ЖЕНА НА СВЕТА Е.......смешно е, нали!
  • 8 Софиянеца

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Калмук":

    Ееееее, ти направо ме разби.Имам чувството, че това, което си написал, съм го написал аз.
  • 9 Лудия меломан

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Калмук":

    Абсолютно съм съгласен. Музикалните вкусове са толкова различни, колкото са хората на земята...затова има и толкова много музиканти, групи и стилове. И всеки един от тях има добри и лоши попадения Затова не е добре да се фаворизират изпълнителите-дали като групи или като солисти. Защото, както казва един мой познат музикант :'' Музиката няма начало и няма край. Тя е като вселената''..А Браян Мей е един голям китарист и музикант..и човек
  • 10 Сандо

    3 16 Отговор
    Твърде елементарно соло,явно читателите са с елементарен вкус.Това не променя факта,че Брайън Мей е прекрасен музикант и китарист.

    Коментиран от #12

  • 11 Hard&Heavy

    5 22 Отговор
    Всеки "величае" според вкуса и времето от което е неговата музика! Все едно роден през 40сетте да спори с роден през 70тте, кой е по-по-най, Гунди или Стоичков! За мен Куин са елементарна, лесно смилаема бозЪ, като това не пречи да ме псувате и цъкате минуси. Браян Мей велик китарист... Божкеее, прибери си вересиите!!! Мога на бръжке да изпиша един взвод рок китаристи, на които не може да им стъпи на кутрето.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Не забравяй

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    ..че всичко гениално в основата си е просто..ето ти едно потвърждение- една елментарна мелодия, изпълнена по възхитителен начин от прекрасни музиканти..а това ти твърдение,цитирам : Твърде елементарно соло,явно читателите са с елементарен вкус...наистина те прави елементарен

    Коментиран от #17

  • 13 Булгуртрегер

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Hard&Heavy":

    Музиката търпи развитие през всички времена. Тя е като един строеж--за да вдигнеш по-горен ред тухли трябва да имаш основа..Така че, това, което за теб сега е ''големата музика'' след двайсетина година за някой такъв празноглавец като тебе ще е''бозЪ''. Тя и чалгата е ''прокиш бозЪ'' ама като вденеш две ракии ( лимитирана серия от избата на Киро) ти се струва като написана от Моцарт. Така че, въздържай се от крайни мнения, правят те смешен.
  • 14 Фарбреджина

    8 0 Отговор
    Велик ! Както наистина Брайън Мей пише в Инстаграм "не съм достоен" - и скромен!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 BigRo

    3 3 Отговор
    Абе кой тъпанар ги прави тея класаций? Има толкова много големи музиканти и да ги сравняват помежду е някаква пълна олигофрения....
  • 17 Лудия меломан

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не забравяй":

    Уникални барабани...чичко Антон Фиг е в стихията си.
  • 18 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ганьо":

    абсолютно . Където влезе Блекмор успехът е гарантиран. Но той избира, другите само предлагат..

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЪМПЕЗИ":

    Тоя става за селяци и дебили . За роми и турци. Къде се мешаш в А група при истинската музика.
  • 20 Лудия меломан

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "един от стадото":

    Прав си..донякъде. Без да отричам гения и виртуозността му, но откакто зацикли някъде в средновековието...Абе лошо няма, и за тая музика има слушатели. Той е нещо като Стинг при инструменталистите,опитва се да прави елитарна музика, но нещо не му се отдава. По-добре да си бе останал рокаджия...там е стихията му. Безспорно. Вива Ричката, оставил е своя диря в китарното дело..

    Коментиран от #21

  • 21 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лудия меломан":

    диря. Коларски път е направил. Динозавър. Айде и мене да не ме изкарат ептен дядка някои, едно младо момиче направо ме сбърка- ТинаS- талант и виртуоз

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Само питам бе

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "гуньо простия":

    За нещо такова ли говориш...да виждаш някаква разлика м/ду Пърпъл и тия ''фъшкий''...А ???Само питам бе, че ти мнооо ги разбираш теа работи

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лудия меломан

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "един от стадото":

    Тина S..хм..мноо е добра . А кво ще кажеш за Laura Laсе..направоооо..резачка бате...резачка. Те затова не важат такива класации...постоянно изникват нови и нови таланти. Абе напоследък дамите яко теглят жиците, па колко рускини имааа...само наще са го ударили на живот-ботокс, чалга и Дубай. Мързи ги да научат нещо..мислят си че като замиришат на риба и сите принцове на бели коне ще ги гонят.

    Коментиран от #30

  • 26 Лудия меломан

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само питам бе":

    Най-добрия кавър на ''Lazy''-то..Бонамаса е събрал големи имена за тоя запис- клавир- Алан Ширнбаум ритъм китара- Брад Уитфорд (Аеросмит) ударни- Антон Фиг, един от любимите ми барабанисти, Джими Барнс няма нужда от представяне...и сега ...помощ от знаещите, не мога да си спомня как се казваше бас-китариста и къде е свирил...виждал съм го с Ерик Клептън но..нещо паметта ми изневерява.
  • 27 Richie

    1 2 Отговор
    Браян за мен е китарист от средно ниво, кутрето му по грифа не работи! Щом на класации го лансират, къде трябва в класациите да за Малмстийн, Сатриани, Вай, Джон Петручи и още други по технични китаристи?!...
  • 28 Richie

    0 2 Отговор
    Щом Мей го имат за добър, кутрето му не работи по грифа, то къде тогава ще сложат в класациите Вай, Малмстийн, Сатриани , Джон Петручи?!...
  • 29 Боб

    1 1 Отговор
    Ричи Самбора
  • 30 един от стадото

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Лудия меломан":

    Dragon Forse- Through the and Flames..разбиват на пух и прах всичко до сега в соло китарите и китаристите. Фантазия на живо. Нереалното реално. Факири на петте пръста и на струните..Пусни, наслади се..и всичко това го чуй на китарата на Tina S..Гази в дълбокото и не и пука. Великолепно е