Last news in Fakti

19 Януари, 2021 11:47 24 789 74

Сдружение "Кинопамет": Ще има ли оставки след гаврата с Филип Трифонов?

  • министерство на културата-
  • филип трифонов-
  • кинопамет

Големият български актьор си отиде огорчен и обиден, след като чиновниците в културното ведомство отказаха да му отпуснат пожизнена държавна парична награда за особени заслуги към българската държава и нацията, обричайки го на мизерно съществуване на границата на оцеляването в последните му години, напомнят от гражданското сдружение

Сдружение "Кинопамет": Ще има ли оставки след гаврата с Филип Трифонов? - 1
Снимка: БГНЕС

Скандалното решение на комисията към културното министерство, която през 2018 година нагло отхвърли поредната молба на любимия актьор на поколения българи Филип Трифонов за отпускане на парична награда за заслуги към държавата, е акт на чиновническо бездушие и цинизъм, за който задължително трябва да се носи и да се поеме политическа отговорност, категорични са в сдружение „Кинопамет“. Гражданското сдружение ще настоява за оставките на всички „замесени“ по веригата висши чиновници в Министерство на културата (МК), които гласуваха Филип Трифонов да не получи въпросната награда за заслуги, с което де факто и де юре го оставиха без средства за препитание и за лекарства.

Огромната обида и оскърблението, което нанесоха с това свое решение чиновниците в МК на харизматичния актьор, произнесъл едни от култовите реплики в българското кино и снимал се в 37 филма, заслужено станали част от неговия Златен фонд, съсипа здравето му и неизбежното се случи на Богоявление, когато той ни напусна, за да стане част от небесната трупа, отбелязват от сдружение „Кинопамет“.

Траурният венец и съболезнователният адрес, изпратени от Министерството на културата на опелото на звездата от „Оркестър без име“ и „Момчето си отива“ в столичния храм „Св.Седмочисленици“ не могат обаче да изкупят огромната вина, която носят служителите във ведомството, обрекли именития ни актьор на мизерия и страдания през последните му години, категорични са в сдружението.

В Министерство на културата са длъжни да не забравят за приноса на големите български творци и артисти, редно е да ги ценят и да им оказват необходимата подкрепа когато те са още между нас и наистина се нуждаят от помощ и съдействие, а не да се сещат за тях и да им отдават с гузна съвест жестове на закъсняло признание и почит, когато вече ги няма на този свят, заявяват от сдружение „Кинопамет“. В тази връзка настояваме и за незабавната оставка на директора на дирекция „Сценични изкуства“ в културното министерство Елиянка Михайлова, която, безспорно, носи най-голямата вина за отхвърлянето на молбата на Филип Трифонов за отпускането му на пожизнена награда за заслуги към държавата и нацията, както и за оставките на членовете на политическия кабинет на министър Боил Банов, които пряко отговарят за въпросния ресор, изтъкват от сдружение „Кинопамет“.

Въпреки че зрителите го свързват с брилянтните му и незабравими филмови роли, Филип Трифонов бе любимец и на театралната ни публика, която го аплодираше на сцените на Сатирата, Народния театър, театър „София“ и театъра в Благоевград, както и на независимите сцени, но уви, чиновниците на бул. „Стамболийски“№17 кой знае защо прецениха и отсъдиха, че Момчето на българското кино няма необходимите качества и принос към родната ни култура, поради което не е достоен да вземе скромната парична награда за заслуги към държавата от 700 лв. на месец, с което нагледно показаха, че са изцяло некомпетентни и не заслужават да получават тлъстите си заплати и сериозни бонуси към тях, осигурявани им от българските данъкоплатци, посочват от „Кинопамет“.

От сдружението припомнят, че към днешна дата, за съжаление, и редица други забележителни български артисти, певци и творци са оставени да мизерстват и да се чудят как да свързват двата края в условия на пандемия, тъй като в МК очевидно не се сещат и не желаят да направят необходимото, за да им бъдат дадени поне по 700 лв. на месец като пожизнени награди за заслуги, а сред тях например са и знакови личности от ранга на Мими Иванова и Развигор Попов, както и Маргарита Хранова. Най-обидното обаче е, че докато големи наши артисти и творци живеят в оскъдица, в Министерство на културата с лека ръка харчат и пилеят публични средства в особено големи размери за скандални изяви, които по никакъв начин не издигат престижа на страната ни, заявяват от сдружение „Кинопамет“.

Най-яркият и циничен пример за подобно разхищение на бюджетни средства е българското участие на Биеналето във Венеция през пролетта и лятото на 2019-та година, където страната ни се представи с инсталация, сглобена от няколко плоскости от евтина топлоизолация тип фибран и етажерки от плексиглас, включваща и десетина най-обикновени стъклени чаши от „Икеа“, за което обаче българският данъкоплатец плати смайващата сума от 500 000 лева, възмущават се в гражданското сдружение. Друг скандален пример за неправомерно и нецелесъобразно разхищение на публични средства бе и организирането на пошлия банкет в балната зала на Националната художествена галерия „Голямото плюскане", както бе наречен пърформансът - софра на художничката Ода Жон, по време на който на дълги маси се бе излегнала огромна самодива от суджуци, луканки, филета и всякакви скъпи мезета, а главата ѝ бе направена от зелки, карфиол и питки, посочват от „Кинопамет“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 122 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Седсарят демократ

    141 49 Отговор
    Мене културата не ме интередруса важно е че има банани целогодишно и дънки за 3лв западни в дрип шопа!

    Коментиран от #20

  • 2 сила

    236 14 Отговор
    МУЛТАКА АЛКОХОЛИК ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ......ВЕЖДИЧКАТА,ЛИЦЕТО НА НОВАТА БЪЛГАРСКА КУЛТУРА.....

    Коментиран от #29, #62

  • 3 честен ционист

    175 5 Отговор
    Банда масончици си правят бал ала "канибале". Ганчо плаща сметката, както обикновено.
  • 4 РОДОПСКАТА МЪСТИЯ

    266 12 Отговор
    Важното е, че Вежди Рашидов си получи 2,5 мил лв след фалита на КТБ които му бяха там на депозит на 11% годишна лихва. Кой е Филип Трифонов??

    Коментиран от #19, #61

  • 5 Без Бог в сърцата е така

    134 4 Отговор
    Без коментар....
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    303 4 Отговор
    " Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!" /Р. Ралин

    Коментиран от #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абракадабра

    183 9 Отговор
    Артисти, певци, писатели, учени, всички сме част от този един народ, който търпи незаслужени лишения, за да могат "големците на деня" да разполагат ... Жалко.
  • 9 неудачи

    52 98 Отговор
    В САЩ има ли пожизнени пенсии? Кой голям творец ще пада на колене пред правителството да се моли за 700лв. месечно?

    Коментиран от #21, #30, #39, #41, #45, #72

  • 10 Просто човек

    174 7 Отговор
    Вие не разбирате от култура, само Веждичката ги знае тез работи... Лека му пръст на великия актьор Филип Трифонов. Няма как да очакваме култура от еднокнижници...
  • 11 700

    37 7 Отговор
    Елиянка Михайлова? По-добре пак диригент...

    Коментиран от #12

  • 12 Пея

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "700":

    Сакън, само хормайстор!
  • 13 Комуниста

    110 19 Отговор
    КОЛЕГИТЕ ЗАСЛУЖИЛИ НАРОДНИ АРТИСТИ 1989Г СЕ ПИСАХА ДО ЕДИН РЕПРЕСИРАНИ ОТ БКП СТАНАХА СЕДЕСАРИ НОМЕР 1. СЕГА ОЛЕЕЕ ЗАСЛУЖАВАТ СИ СЪДБАТА ДА ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИТЕ,, РЕПРЕСИРАНИТЕ" ПО 3-4 БРОЯ ДЕТО ИМ РАЗДАДЕ БКПТО КАТО ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ И ДА ГИ ЯДЪТ!!!
  • 14 Бaро Вкаров

    51 8 Отговор
    Ехххх,Филипе!Защо не се роди Калинка във Виетнам!🐵
  • 15 Редови

    70 38 Отговор
    Ами да се самоосигурявали! Законът е за всички! Аз съм самаосигуряващ се, но си купувам билет за концерт . Защо от нашите вноски тези твоски те ще получават пенсии. Яли пили и се весилии, а сега се оплакват.

    Коментиран от #49

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Срамота

    113 9 Отговор
    Артисти, певци, писатели, учени и тн... тва заслужавте като и вие се превърнахте в мисирки, гледащи силните на деня влюбено от поза партер. Преклонена главица.... сами сте си избрали да се мишкосвате. Вие първи трябва да се изправите и да дадете пример на народа. На протестите имаше една шепа хора от вас. КЪДЕ СТЕ?
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    80 2 Отговор
    Според мен-Не е виновна държавата!!Манталитета на неговите-колеги е такъв и води до това....След смърта ,лееха крокодилски сълзи,а преди....Хапеха ,като умираща пепелянка!!Не случайно съм казвал и вероятно писал...когато усетя времето ще излетя навън от кошера....Това не е само при артисти,певци,Това е ГЕН!Казал го е Елин Пелин-Ако тук се роди Гений то той ще е гения на Зависта и Злобата!
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    80 10 Отговор

    До коментар #4 от "РОДОПСКАТА МЪСТИЯ":

    Ако трябваше да си плаща лечението в Германия,рашидов щеше да ги няма тез пари!На власт-имащите и свещите са Безплатни...Казваше Дядо ми!
  • 20 Qwerty

    38 15 Отговор

    До коментар #1 от "Седсарят демократ":

    Щастлив ли си, сърпичуков байтошопитек, че живееш в посткомунистическа гнила кочина без лустрация, под диктата на номенклатурни наследници?
  • 21 Тоя па

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "неудачи":

    Кво се напъваш да кажеш, бе Деби. Л.
  • 22 Ацо

    19 5 Отговор
    Директор на дирекция....,ха,ха любимо...!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Абв

    47 17 Отговор
    Ами да си е спестявал пари за черни дни. Много хора от обикновените също живеят с мизерни пенсии. Дето се казва в по горен коментар "яли, пили и се веселили, харчили в несвяст", че после ....

    Коментиран от #60

  • 25 Нищо лично!

    24 29 Отговор
    Голям артист...,насълзява ме в играта си с Невена Коканова...-,,Една боза от 6 ст..."!Но имаме и много по-заслужаващи артисти...!А снощи гледах ,,Оркестър без име"-страхотен български филм...!Но ако трябва да бъдем честни-в него Филип Трифонов повече имаше мълчаливо присъствие,отколкото актьорска игра...

    Коментиран от #57

  • 26 ПЕНКО

    31 6 Отговор
    ТРИФОН СИ ИСКАЛ ПЕНСИЯ !? КАК ТАКА АЗ УЧИТЕЛ И ПОЛИЦАЙ И РАБОТИЛ ТУК И ТАМ -- НИЩО -НЕИЗВЕСТЕН - ИМАМ ПЕНСИЯ ПО ГОЛЯМА ОТ ДЪРЖАВНО ПРИСЪДЕНИТЕ НА АРТИСТИ И ТВОРЦИ !?!?!? КАКВО СЪМ ВНАСЯЛ АЗ И КАКВО ТЕ--- В НОИ ??? РОЛЯ -РОЛЯ -ФИЛМ СЛЕД ФИЛМ - НИЩО НЕ РАЗБИРАМ !!!???!!!

    Коментиран от #31, #46

  • 27 До # неудачи

    10 11 Отговор
    Искрено ти желая да не дочакаш утрото мърша отвратителна.
  • 28 Аз и Аз

    35 5 Отговор
    Ееее братя и сестри българи и българки заслужихме си го! Да видим дали поумняхме или и мозъците ни са в чекмеджето Му!
  • 29 Има и още

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    един алкохолик, за когото изпратиха специален самолет, да не би да се затрие слез поредния запой... Култура... а пък един друг е прочел ЦЯЛА книга ...до средата.
  • 30 Че защо

    28 8 Отговор

    До коментар #9 от "неудачи":

    САЩ трябва да ни е за пример? Може би са най-справедливата страна? Най-демократичната? Най-хуманната? Такива специални привилегии е имало още в Царство България, и то - почти веднага след Освобождението. И аз имам резерви към изтъкването на заслугите на актъори, певци и пр. - но тази традиция съществува . Лошото е, че техният труд и тяхната значимост не подлежат на измерване - и има много субективизъм и политиканстване при определянето на тези, които трябва да бъдат отличени.

    Коментиран от #38

  • 31 Учител и

    23 5 Отговор

    До коментар #26 от "ПЕНКО":

    полицай - странна многостранност... Учителите получават по 1% за всяка година стаж при пенсиониране /но с допълнителни условия/ - а полицаите са на прослужено време и им изсипват доста пари при пенсиониране. Това значи, че си милионер... И от какво се жалваш?
  • 32 эпсилон

    44 7 Отговор
    МАСОВО АРТИСТИТЕ НЕ ДЕКЛАРИРАХА ДОХОДИТЕ СИ НЕ СИ ПЛАЩАХА ОСИГУРОВКИ. ТОВА Е ПРИЧИНАТА СЕГА ДА МЪЦАТ ЖАЛНО.

    Коментиран от #56

  • 33 тежко братя

    32 8 Отговор
    Съвременните хайдуци не прощаат,При Тодар беше добре за всички,работа, почифки,медицина,култура,море,балкан-кан,чиста храана,детски,пенсии,армия.Дои доха баш,хайидутите

    Коментиран от #47

  • 34 Прошко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    Нали знаеш кога го е писал?

    Коментиран от #37

  • 35 Чук и Гек

    34 3 Отговор
    Най отвратителното е някакви толупи да седнат и да обсъждат много по достойни и превъзхождащи ги духовно хора, дали заслужават или не! Стефан Цанев отказа награда, когато разбра как някакви същества, събрани в някаква гербераска комисия го обсъждали и преценили, че все пак ще го наградят и при гласуването се оказали 6:6! Всички с досиета от ДС и продължават да ви дават оценки и кой ще живее и кой не!
  • 36 Питайте

    25 3 Отговор
    Филип Трифонов беше докаран да живее с 200 лв. на месец. Причината за откадът е в дебилната разпоредба - да бъде известен в чужбина ( може би с наркотици) и да няма досие на ДС (всички имаха). Променете законите, изхвърлете бок.луците - това е

    Коментиран от #44

  • 37 Пея

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Прошко":

    Не го е писал. Това е съветски фолклор за Екатерина Фурцева.
  • 38 Пея

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Че защо":

    А кой СССР ли?
  • 39 Така е

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "неудачи":

    но в саш един артист от класата на Филип Трифонов ще получи толко пари за един филм че да живее охолно поне 20 години

    Коментиран от #43

  • 40 Офицер

    38 6 Отговор
    Събинче, малка си кака да пишеш такива бомбастични заглавийца. Каква оставка и кой ? Сега ще ти обясня, само защото си млада, защото сайта е боклучив и няма никакво влияние освен сред червените тролове. Та, едно време артистите не можеха да се шляят като свободни, независими, и т.н. като днес. Пишеха ги на щат към театрите, разни школи, самодейни не дотам състави. Получаваха някакви заплати , минималните или рядко съизмерими с обикновенните хора по това време. Получаваха заветния печат в паспортите, че са трудещи се и го удряха на живот. Всичко, което получаваха допълнително от телевизия, радио, гостувания по театри, участия всякакви, кино, Балкантон, конферанс, турнета в чужбина и много други, не декларираха и не му плащаха данък. Това значи, че не са плащали и осигуровки върху допълнителните пари. И сега когато остаряха и им дойде акъла, йок. Няма пенсия поради липса на стаж или ако има, тя е минималната. И всички станаха герои, плачещи за държавна помощ. Не всички са такива "културни" колоси. Истинските бяха "заслужили", "народни" артисти. 43 години стаж имам в медия, като повечето време съм работил във външни продукции с по два автобуса артисти из цялата страна. То не бяха Детски утра, Чакани гости, Радиотеатри, турнета с ХСЗ, ТВ продукции и прочие. Бяха нахални, безочливи / не всички/. Независимо, че обикновенно всяко събитие след разпнлащането завършваше с безплатен банкет -"кьор софра", те пак си изпросваха я по дамаджана с вино, ракия и какво ли не

    Коментиран от #48, #50

  • 41 Оскар

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "неудачи":

    Умнико, хонорарите на великите творци в САЩ нямат нищо общо с българските хонорари. Затова там великите не получават и пожизнени пенсии - просто нямат нужда , 2-3 хонорара им стигат да живеят в лукс до края на дните си....
  • 42 Libre comments air

    17 1 Отговор
    Както е казал Радой Ралин...
    Мен не ме е страх от министъра на културата...а от културата на министъра....
    Бг. Чиновниците са си идиоти...независимо къде са.... и венеца от министерството на културата на поклонението на Филип Трифонов е по скоро гаднярско действие....
  • 43 злодей

    13 5 Отговор

    До коментар #39 от "Така е":

    А къде ще харчи ? Щото ако е в САЩ с един хонорар далече няма да живее охолно. Направи справка какви са данъците и какво е геометрична прогресия при тях. Там артист се става, но при конкуренцията от цял свят. Много се съмнявам дали изобщо щеше да се добере до камера, пък било то и в реклама.
  • 44 ъперкът

    12 10 Отговор

    До коментар #36 от "Питайте":

    Момче, плащай си осигуровки върху цялата заплата и ще получаваш пенсия, ако я доживееш. Не разсъждавай кой живее с 200 лева и защо. Явно темата е висока топка за теб. С това за чужбина и ДС изби рибата. Но разните алкохолизирани и наркотизирани протестъри, в някой от редките си адекватни моментни състояния, може и да ти повярва, щото сте тъ-пи.
  • 45 Случаен

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "неудачи":

    Там никога не е имало комунизъм, другарю!
  • 46 Отговор до Пенко!

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "ПЕНКО":

    Пенко, артистите са опасни за статуквото, те са будители на съзнанието, бунтуват се срещу неправдата, карат хората да мислят, да си задават въпроси и провокират отговори чрез образите които създават, осмиват, осъждат, воюват срещу недъзите в обществото, насочват към истините и правилния избор. За това са заплаха, пречка, опасност за системата. Докато учителите и полицаите подкрепят системата, закрилят я, и работата им е да я утвърдят като норма. Та за туй тъй! Едните са врагове на режима, другите - приятели, а за приятелите се грижат добре! Няма кво да се чудиш!
  • 47 Stark

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "тежко братя":

    Ми те съвременните хаидуци се учиха при бая ти тодъра, затова сме така....
  • 48 Перо

    15 5 Отговор

    До коментар #40 от "Офицер":

    Така е! Освен това никъде в чужбина артистите не са били на държавна заплата,нямат измислени научни титли,не нямат държавни клубове,ресторанти,почивни станции с минимални цени и 6-месечни “творчески отпуски” на почивни станции и хонорари,без облагане. Резултатът е закономерен! На всичкото отгоре,данъкоплатеца не е длъжен да издържа до живот измислени културтрегери със съмнителни заслуги и незаработка на пенсията!
  • 49 галош

    15 6 Отговор

    До коментар #15 от "Редови":

    С трици ли си се осигурявал в соца, защото тогава нямаше осигуровки, а данък общ доход. Човека беше на 70 и кусур години, така че основния му стаж е от времето на Живков, но комунягите унищожиха документите и хората не можаха да си докажат трудовия стаж. Той самия беше казал , че не му достигал стажа и е на социална пенсия от 240 лв. А това , че имат три пъти повече трудов стаж от теб може да го потвърди цяла България. Тия филми и участия в театрите са трудов стаж пред очите на цяла България.

    Коментиран от #66

  • 50 Перо

    8 5 Отговор

    До коментар #40 от "Офицер":

    Така е! Освен това никъде в чужбина артистите не са били на държавна заплата,нямат измислени научни титли,те нямат държавни клубове,ресторанти,почивни станции с минимални цени и 6-месечни “творчески отпуски” на почивни станции и хонорари,без облагане. Резултатът е закономерен! На всичкото отгоре,данъкоплатеца не е длъжен да издържа до живот измислени културтрегери със съмнителни заслуги и незаработка на пенсията! Никъде не съществуват “заслужил” или “ народен артист”,или “герой на соц.труд”.
  • 51 Сульо

    5 6 Отговор
    Мога ли аз да си направя едно сдружение и да лалам глупости по медиите?
  • 52 Перо

    10 5 Отговор
    “Народните” пенсии свършиха с Калоянчев! Стига вече със соц.привилегиите!

    Коментиран от #59

  • 53 Тервел

    8 4 Отговор
    Е,Е,Е стига с тия заслуги към държавата. Соц времената отминаха. Всички работиме и колкото се осигуряваме, толкова ще получаваме. Да се кротнат малко тез артисти и певци.
  • 54 Активист на БКП

    15 0 Отговор
    По-важно е,че бащата на Боил Банов-Васил Банов , получи пенсия за ,,особени заслуги,, !!!
  • 55 мнение

    11 2 Отговор
    за тези които са заслужили пари няма но за некадърници като вълдобрев и графа има бюджетна хранилка
  • 56 Стефан

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "эпсилон":

    Във времето за което говориш държавата ти даваше на 15 число фиша за заплата и там ДЪРЖАВАТА определяше всичко, данъци, осигуровки, имаше и един ергенски данък и другите удръжки, ако са взимали пари на ръка е друго, но това беше почти изключено.
  • 57 Гледай Филма с бьчвата

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Нищо лично!":

    Макар че едва ли ша са сетиш...

    Коментиран от #58

  • 58 ,,Изпит,,се казва филма

    11 0 Отговор

    До коментар #57 от "Гледай Филма с бьчвата":

    Уникален филм. Нищо подобно не е правено от тогава до сега.
  • 59 Калата е хилеща се пача

    4 9 Отговор

    До коментар #52 от "Перо":

    Мен никога не ма е кефил..
  • 60 Прав си

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Абв":

    Алчиноста и зависта доведи да се плюе държавата В всяка демократична страна има «ФОНДАЦИИ» за подпомагане на колеги изпаднали в това състояние А сега търсим вината в други а не себе си
  • 61 Простак

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "РОДОПСКАТА МЪСТИЯ":

    Гледаш в чинията на този които с труд си изкарал парите а не в приватизаторите
  • 62 Некъдърници

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Вежде ли е виновен.???Сместо сдружение/да получава те пари от държавата/защо не направихте фондация с ваши средства да подпомагате затруднени колеги ,Може би така е по добре
  • 63 Чиновниците разсипаха Държавата, начело

    6 0 Отговор
    С тези, които е Управляват официално!!! Буров е казал:няма по вредно нещо в една Държава от Чиновниците"" БУРОВ!! "НЕКАДЪРНИ, МЪРЗЕЛИВИ, ОЯЛИСЕ, НИКОГА НЕИМ СТИГА САМО НА ТЯХ"! БУРОВ!!!
  • 64 коко

    3 2 Отговор
    ГЕРБАДЖИЙСКА МУ РАБОТА
  • 65 любител

    5 2 Отговор
    ама не може да работиш няколко години в някой филм да вземаш големи хонорари да не внасяш нищо в тая държава и като всички певци даживеете като баровци и после да ревете за пенсии.какво да кажат хората с 40-45г.стаж дето са ви пълнили гушите живеят с 250лв пенсии. ами засрамете се малко.
  • 66 Офицер

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "галош":

    Нещо ми злобееш ? Да не би да са ти "загубили" докумеинтити, а ? Глупости пишеш. Как на всички ги запазиха и то при закрити, преместени, приватизирани предприятия, само на артистите ги няма. Я, давидим какво си измислил:"...Тoй caмия бeшe кaзaл , чe нe му дocтигaл cтaжa и e нa coциaлнa пeнcия oт 240 лв. A тoвa , чe имaт три пъти пoвeчe трудoв cтaж oт тeб мoжe дa гo пoтвърди цялa Бългaрия. Тия филми и учacтия в тeaтритe ca трудoв cтaж прeд oчитe нa цялa Бългaрия..... " Току що уби осигурителната ни система. Напиши го тъкачките многомашиннички от "8-ми март" дето по осем часа се щураха между становете като совалки и то пред целия народ. Да, имаше и артистки, които материализираха присъствието си до "първите" в държавата в апартаменти и коли без ред. Друг е въпросът, че моя стаж, като го умножа по три става 129 години и то без детската градина. Злобееш. Явно си има причина. Може би си следващия, който като остарее / ако остарее, защото злобата убива / ще ревне, че друг му е виновен. Ти си знаеш.
  • 67 До Културните

    1 0 Отговор
    Дами и господа, плащайте навреме осигуровките си за пенсия! Това важи за всички!
  • 68 Ай ай

    5 1 Отговор
    А Лили Иванова бедната, получи 700 лв пенсия, за заслуги, че не си внася данъци от хонорарите.Човек на Бойко.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 До всички

    2 1 Отговор
    разбирачи! Вашите родители и пра-родители получават ли по 600-700лв. пожизнена пенсия, а!?

    Коментиран от #73

  • 71 Пенсионерка

    3 0 Отговор
    Много пенсионери получават мизерни пенсии. И тук въпросът не само имали заслуги или не, а може ли човек да съществува с толкова малко пари. Алчните депутати нямат воля да оправят пенсионерите справедливо.
  • 72 Gowko

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "неудачи":

    В САЩ нема чекмеджета, нема трите каки , нема ,,каскети"
  • 73 Gowko

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "До всички":

    Въпросът тука е заслужава ли човекът тези пари.Баба ти и дядо ти са получавали пари за определен продукт който са произвели.Този човек и той както баба ти и дядо ти е получил , но дали правомерно.Според комунистическият дух на времето само пролетариите се квотираха за предни позиции.Така тези с културата беха натирени и неглежирани.Дори с заплащането.Така е и сега.По очевидна причина.Комунисма може да си е отишъл , но комунистите са тук и сега.На ръководни пози
    ции на държавата ни
  • 74 софчето

    2 0 Отговор
    след дъжд качулка...........