Last news in Fakti

21 Януари, 2021 12:12 2 488 14

Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • поетеса-
  • поезия-
  • джо байдън-
  • шоубизнес-
  • звезди-
  • концерт

Шоубизнесът подкрепи новия президент на САЩ

Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Поп звездата Лейди Гага изяви неоспоримия си талант в изпълнение на националния химн на САЩ на церемонията по встъпването в длъжност на президента Джо Байдън и първата жена вицепрезидент Камала Харис. Тя пя със златист микрофон, облечена в пищен моден тоалет с дълга широка надиплена червена пола с кринолин в основата и с голяма брошка, изобразяваща гълъб върху блузата.

Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

След нея се появи и друга поп и филмова звезда - Дженифър Лопес, облечена изцяло в бяло, и прочувствено изпя други две песни, превърнали се в национални символи - "Тази земя е твоя земя" и "Америка - красивата", пише life.dir.bg.

Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Друг запомнящ се момент в днешната церемония пред Капитолия бе появата на младата 22-годишна поетеса Аманда Горман от Лос Анджелис, която спечели овациите на високопоставената публика, рецитирайки свое разтърсващо стихотворение. То е озаглавено "Хълмът, който изкачваме".

"Ние изживяваме и сме свидетели на бурната история на една страна, която не е сломена, а просто е недовършена", се казва в нейния стих. "Ние сме наследници на една страна, в която слабичко чернокожо момиче, произхождащо от някогашни роби и отгледано от самотна майка, може да мечтае да стане президент, и изведнъж се оказва в ролята да чете стих за един такъв."

Горман стана най-младият поет, рецитирал стихове на инаугурационна церемония пред Капитолия. Нейното изпълнение в светлината на случилото пред Капитолия преди две седмици, предизвика фурор в социалните мрежи и спечели възторжени отзиви от знаменитости и политици.

Гард Брукс изпя познатата на всеки американец "Удивителна молитва" (Amazing Grace), като остави публиката - присъстваща на място и пред телевизорите у дома, да изпеят последния стих.

Напускайки подиума, надянал характерната си каубойска шапка, той се ръкува с Байдън и с досегашния вицепрезидент Майк Пенс, а после прегърна и бившия президент Барак Обама.

Шоубизнесът и поп звездите имаха централна роля в традиционната американска церемония по предаването на властта. Те бяха в центъра на вниманието, наред с политическите топ величия на САЩ, присъстващи на площадката пред Капитолия. Те приветстваха виртуално или лично новата администрация на Байдън и Харис, които вече са популярен тандем в Холивуд - традиционна крепост на демократите, където бившият президент Доналд Тръмп категорично е недолюбван.

А и политиците очевидно търсят носещите политически точки контакти с поп и спортните звезди. Телевизионните зрители видяха как Лейди Гага фамилиарно си говореше с Барак Обама, а после и с Хилари Клинтън.

Във Вашингтон се проведе и 90-минутното шоу "Празнуваща Америка", в което много звезди взеха участие с изпълнения и обръщения. То се предаваше по много телевизионни канали, както и в YouTube, а водещ бе Том Ханкс. Шоуто по план замести традиционните инаугурационни балове, които поради ограниченията на пандемията не могат да се състоят.

Ето само някои имена от звездния списък в Белия дом:

Брус Спрингстийн, Лин-Мануел Миранда, Джон Леджънд и съпругата му Криси Тийгън, Кейти Пери и Орландо Блум, Деми Ловато, Фу Файтърс, Джъстин Тимбърлейк, Бон Джови, Кери Уошингтън, Ева Лонгория, Карим Абдул-Джабар, Хосе Андрес, Долорес Хуерта

Присъстват и герои от битката на медиците срещу COVID-19.

В поредица от следобедни шоу програми ще участват и обикновени американци, които ще разкажат собствени житейски истории. Всичко това е в унисон с основните тези от първото президентско слово на Байдън:

"Аз съм президент на всички американци, разногласията не трябва да означават разединение".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хари Матев

    32 1 Отговор
    Шоубизнесът бил подкрепил....той се контролира от евреи, които успешно развращават гоите чрез него.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мен па ми

    17 0 Отговор
    Не ареса поемата й (имам c2 по англ така че всичко разбрах)
    но нали черна жена
    та така...
    виж да беше рецитирала нещо на Вазов, друго щях да кажа
  • 5 ТаУмВзе

    25 0 Отговор
    Вие виждали ли сте цветен с писалка в ръка? Ако някой известен писател, учен или интелектуалец цветен да сподели. Защото вече да си бял го обявиха за Престъпление.

    Коментиран от #11

  • 6 Пфу бе!

    24 2 Отговор
    Стига с тия негри и обратни ! По скоро Ким да им прати атомни бомби ! Това не е държава,а клоаката на Дявола !
  • 7 Паринакоча

    9 2 Отговор
    Да не е била член на ГЕРБ младежи случайно?
  • 8 Шпек

    19 1 Отговор
    В Съединените Афроамерикански Щати трескаво се издирват чернокожи поети,композитори,писатели,учени ,които ще пишат новата история на тази Африканска държава.С бялото превъзходство там е свършено.
  • 9 psf

    2 21 Отговор
    Това момиче излъчи величественност, засенчваща спомените за Тръмп.
  • 10 И естествено

    11 0 Отговор
    Пак трябваше да е черна жена .
  • 11 Моливкин

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Има бе!
    Че дори и нобелови лауреати се намират - и по литература и по икономика.
  • 12 М А Й М У Н И С Т А Н ,вече е там,

    10 0 Отговор
    Европа с ччалмите,си е направо "В"група
  • 13 Stéphanie 🎲

    15 0 Отговор
    Това не е Америка 😕А блатото на Байдън 👎🌈.
    Американската мечта се срина ,Rachel Levine  позор 😳.Честито на джендърите,африканци и всичкото ромско по света
  • 14 Гост

    4 0 Отговор
    Много е патладжан таз булка