12 Февруари, 2021 13:03 1 221 0

Берлинале обяви филмите от конкурсната програма

  • берлинале-
  • кинофестивал-
  • филми-
  • конкурс-
  • награди

Режисьори от Германия, Япония, Унгария, Румъния, Република Корея, Франция и Мексико ще се надпреварват за голямата награда на кинофестивала

Берлинале обяви филмите от конкурсната програма - 1
Снимкa: Shutterstock

Берлинският филмов фестивал обяви петнадесетте филма от конкурсната програма на 71-ото издание, което ще се проведе онлайн заради пандемията от новия коронавирус, съобщи ДПА, цитирана от "Дарик".

Режисьори от Германия, Япония, Унгария, Румъния, Република Корея, Франция и Мексико ще се надпреварват за голямата награда на Берлинале - "Златна мечка" за най-добър филм.

"Ако конкурсната програма дава картина за киното, каквото е и каквото ще бъде, можем да кажем, че смущенията, предизвикани от събития през 2020 г. накараха кинематографистите да извлекат най-доброто от ситуацията и да създадат дълбоко лични филми. Тази конкурсна програма е по-бедна от страна на брой участници, но е много дълбока и плътна като съдържание и стил", каза за селекцията творческият директор на кинофестивала Карло Катриан, цитиран от пресслужбата на кинофестивала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА