Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 12:16 4 834 21

Дъщерята на Тодор Колев: България го разочароваше

  • албена колева-
  • тодор колев-
  • дъщеря-
  • актриса

Актрисата Албена Колева разказва за битките на баща си

Дъщерята на Тодор Колев: България го разочароваше - 1
Снимка: БГНЕС

Актрисата Албена Колева ще е една от звездите в стартиращия днес по bTV сериал "Белези".

"Моята роля е на една икономка, домакиня на една богаташка къща, в която живеят Вера и нейният съпруг Дерменджиев", споделя актрисата. "Мисля, че съм от добрите", коментира Колева най-новата си роля, пише life.dir.bg.

"Няма начин името да не тежи, защото баща ми е най-големият български артист", каза тя за великия Тодор Колев. "За да пребориш такъв тип тежест, трябва да се доказваш всеки ден. Всеки един провал на мен ще ми коства много повече, отколкото на всеки нормален човек", допълва тя.

"Почти всичко го разочароваше. Пропадането на цялата ни държавност, пропадането на изкуството, отношението на обществото към твореца", допълва още дъщерята на легендата. "Той беше голям артист, но съумяваше да успява да преминава борбено през целия живот. Има страшно много артисти, отдали живота си на тази професия. Не можем да продължаваме с това отношение", каза актрисата.

"Сериозен е и проблемът с авторските права, които никога не се спазват в България. Голяма част от творците всъщност би трябвало само от това да живеят добре. Да имат достоен живот. Да не говорим за пенсиите", каза още Албена Колева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    31 15 Отговор
    Поклон пред Великия Тодор Колев!
  • 2 реалистъ

    27 14 Отговор
    Не е от най-големите ни актъори, занимаваше се активно с халтура след промените. Освен това е агент на ДС. За умрелите - добро, или нищо освен истината.

    Коментиран от #6, #10, #18

  • 3 реалистъ

    34 10 Отговор
    "защото баща ми е най-големият български артист"

    Хайде малко по-скромно. Сигурно е най-добрия баща за теб, но има няколко по-запомнящи се роли, другото е халтура.

    Коментиран от #16

  • 4 Павел Пенев

    26 6 Отговор
    След 1990 год. и ние се разочаровахме от него.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Наблюдател

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    Ами на кой от бг артистите ни не се налага да се прехранва с халтура ? Щом е бил на Българското ДС ? Браво ! Но ЦиРейУ не ги ли превзе ? Поклон и покой за Тодор Колев.
  • 7 Румен

    13 5 Отговор
    Мнение ще искаме от другите артисти, наклеветени от него в ДС. А артист може да бъде всеки. Един се урежда с тялото, а друг с партийни връзки. Телефонните измамници са също артисти мила.
  • 8 Лошо Седларов лошо

    19 4 Отговор
    Ако партията не го е пробутвала щеше да е никой сам си разправяше какви привилегии е имал и всичко му е било наготово и жените са му се слагали защото бил великия Тодор Колев непрекъснато е изневерявал на жена си

    Коментиран от #11

  • 9 Русенец

    9 13 Отговор
    Велик актьор. Заслужаваше световно признание, както и много от колегите му. Предпочитам да чета за световноНЕпризнатите ни актьори, от онова време, отколкото за скалъпените постижения на днешните госпожици.
  • 10 Тулупа и вожд на матряла

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    Само за съвременните демократични ялови боклучави сериали и пишман артисти-дитирамби и суперлативи за пълно видиотяване на племето
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПЕНКО

    13 4 Отговор
    СПОКО ЩЕРКО -ИМИ И ДРУГИ ГОЛЕМИ !!! ТОЙ СИ ТЪРСЕШЕ "ЧИСТАЧКИ " ОТ АМЕРИКА , НО НИЕ СМЕ ТЕЗИ ,КОИТО СМЕ ТУК И ПАЗИМ И СЪЗДАВАМЕ ДЪРЖАВАТА -ЗА КОЯТО ТИ РАБОТИШ /ЕДВА ЛИ НЕ / !!!!!!!!!!!!!11

    Коментиран от #19

  • 13 Роза

    15 2 Отговор
    Тодор Колев беше добър актьор,но съвсем не беше най-добрият.А какъв е бил като човек,знаят само тези,които са живели с него.В семейството човек не може да се преструва и само там се проявяват най -добре и светлата,и тъмната страна в характера му.Лека му пръст!
  • 14 Боко

    5 13 Отговор
    Такъв АРТИСТ няма да се роди в следващите 100 годин!
  • 15 по скромнo

    17 3 Отговор
    Тази дебела буля Албена, ако не беше дъщеря на ДС кадъра Тодор Колев, щеше да попадне в театъра само като чистачка. А баща й си беше обикновен халтураджия, на светлинни години от наистина добрите български артисти.
  • 16 Стефан Данаилов и Калоянчев

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    На Тошко дъщерята малко преовеличава ама нали и е баща.Седи на стари лаври новото покошение не знаят кой е този господин
  • 17 Гост

    15 2 Отговор
    Баща и беше голям артист,но от тая нищо не става.Същото е и при Марта Вачкова

    Коментиран от #20

  • 18 ЕДИН ВИЦ

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    "РЕАЛИСТ", браво много знаеш. Светла му памет, на много добрия актьор Тодор Колев, станал поредната жертва на шантаж от репресивния апарат на комунизма. Попаднал в затвора поради изречената от него шега : "България могат да я разсмеят само трима човека - Тошко Козарчето, Тодор Колев и Тодор Живков !". За тези свои думи бе вкаран в затвора, после освободен, после принуден да подпише, че ще служи на ДС. "Реалист", така ставаха тези неща при "добрия" комунизъм - кажеш ли един виц за "богоизбраните", или ставаш ухо на ДС или в Белене на прасетата, нямаш трети избор. До сега не съм чул лично за Тодор Колев да е навредил на свои колеги или на други хора. Има архив и досиета за това. "РЕАЛИСТ", много ми е интересно на такива като теб, родени след промените - не сте живели в това време, днес изобщо не четете, а знаете по-вече от нас отцелели от мрака. Знания не се трупат от слухове, и някой казал, трябва да се чете, мног да се чете и да се проверява достоверността от няколко источника за да не останем подведени, заблудени и излъгани - "реалист"! Така ще знаем какво искаме и как ще градим на чисто бъдещето си!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Браво

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЕДИН ВИЦ":

    един достоен и верен отговор на цялата тази пасмина лекета,на които им слагат в човките на готово,като рошави гарджета и те само гълтат и после плюят,че няма да има следваща хапка.