Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 17:50 3 151 29

65 носители на "Златният Орфей" с награди за 3 г.

  • златен орфей-
  • награди

Това решиха депутатите, които одобриха единодушно със 75 гласа "за"

65 носители на "Златният Орфей" с награди за 3 г. - 1
Снимка: БГНЕС
65 носители на "Златният Орфей" с награди за 3 г.
65 носители на "Златният Орфей" с награди за 3 г.
65 носители на "Златният Орфей" с награди за 3 г.

65 български творци, които са носители на награди от фестивала "Златният Орфей", ще получават държавни парични награди в размер между 500 и 350 лв. в продължение на 3 г. Това решиха депутатите, които одобриха предложението единодушно със 75 гласа "за".

Сред наградените са Васил Найденов, Богдана Карадочева, Кирил Маричков, Ваня Костова, Йорданка Христова, Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Митко Щерев, Стефка Берова, Хайгашод Агасян и др.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    8 8 Отговор
    И от какъв зор нашите данъци ше ходят при хора участвали в комунистическата постановка “Златния Орфей”?
  • 2 Врачка

    17 2 Отговор
    Аз лично бих отказала тез 500 кинта само заради срама и погнусата които ше бера като знам,че Кърджакиската ПП е подписала наградата.
  • 3 Защото

    6 5 Отговор
    ... са възпитавали майка ти и баща ти, а може би и баба ти и дядо ти!!!
  • 4 Шпек

    20 4 Отговор
    Богдана Карадочева е милионерка в €.Не я ли е срам да взима тези пари,които биха отишли за хора ,които изпитват нужда ,гладуващи,студуващи,болни и т.н.

    Коментиран от #12, #17, #21

  • 5 Васкооо..

    6 4 Отговор
    Колко цола ти е фито/диаметъра/кажи си,Василе..
  • 6 любител

    20 3 Отговор
    от къде на къде хора които цял живот са лапали големи хонорари обикаляли навсякъде не внесли и стотинка в бюджета на тая страна имена които никой не е чувал ще вземат два пъти повече пари от пенсионери с 42-45г стаж които и цял живот са ги хранили.резил.
  • 7 тато кътуньо

    11 1 Отговор
    А тези от Фестивал На Политическата Песен "Ален Мак" нема ли да ги включиме и те се напъваа да пеят.
  • 8 Пръц

    3 2 Отговор
    Що го нема Цецо Елвиса ?
  • 9 РАДИО ЕЛТО

    3 2 Отговор
    радвам се моя идол господин ПАНАЙОТ ПАНАЙОТОВ ще получава 500 лева награда
  • 10 СЪЧКИ СЪБИРАМ

    7 1 Отговор
    Защо Деян Неделчев - Икебаната не е в списъка?! Толкова съчки е събрал и пръчки намерил, че заслужава поне 50 ст. за кибрит 😂
  • 11 Бай Ганчо

    12 0 Отговор
    Има и други, които имат тлъсти сметки в банките, но и много бедни музиканти, които с 350 лв. пак едва ще връзват двата края. Безобразие по български!
  • 12 любител

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шпек":

    никой от тях няма срам те са нагли като боко тиквата.
  • 13 А пък аз

    5 1 Отговор
    доколкото си спомням "Златният Орфей" не се провежда вече почти 20-сет години...а много от хората в списъка дори не са участвали в него. Та какъв критерий е това? И каква е тази, комисия която е гласувала това предложение? Да, наистина в списъка има музиканти, които трудно преживяват, но това са редови музиканти. И нито един ДЖАЗ МУЗИКАНТ?

    Коментиран от #23, #26

  • 14 Реалист

    0 2 Отговор
    Тоз на снимката изпразнен куй:)
  • 15 От Варна

    10 0 Отговор
    Тази вест се движи в пространството вече втора седмица и няма нито един положителен коментар. Само възмущение и презрение. Опитаха се да купят популярни хора, приносът на които е , че са забавлявали . Но за това сме си плащали , посредством нашите данъци, отишли за хонорарите им и бляскавия живот който водеха, докато ние работехме за жълти стотинки! И защо на Мими и Развигор по 350, а на Ритоните по 500? Какъв е критерия,покажете системата за оценка. Васко, с тези пари не ще може да си купи и един мижав диамант, а Богдана ще може да зарадва с подаръци внуците си, правнуци на ЦК. Хората помнят, не са глупави. Само Митко Щерев изказа мнение, всичките други се спотайват като мишоци. Може пък Стефан Димитров да е скалъпил набързо една благодарствена песен за групова възхвала на Бойко и скоро да я чуем и видим/както смешката за Ковид/!
    ,

    Коментиран от #19, #24

  • 16 555

    9 1 Отговор
    Абе, какъв е приносът на една Тодорофф, която се правеше на забравила българския? С какво право на отреклата се от българския и се дава помощ от 500 лв месечно? За предателство ли?
  • 17 555

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шпек":

    Абе, "потърпевша" е от тоталитаризма!!! Как се гледат в огледалото незнам след приказките за соца.?
  • 18 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Колко неграмотно е написано това решение на Народното събрание. Смятам, че не е поради некадърноста на "калинките", а е умишлено. Четеш и оставаш с впечатление, че се отпускат 500 лева. Истината обаче е, че се отпускат по 500 лева всеки месец в продължение на 3 години. Т.е. отпускат се не 500 лева на човек. А в продължение на 3 години по 12 месеца по 500 лева. Т.е. отпускат се 18000 лева на "заслужил" поддръжник тиквоуправлението. Отделно тези "заслужили" взимат най-малко и пенсия за старост. А в същото време медицинска сестра с над 40 години трудов стаж, "заслужава" само 300 лева месечна пенсия. И така се отпускат, че "ще ги плаща" не Тиквеника, който предизборно купува гласове. А онзи нещастник, който ще спечели изборите и ще трябва да оправя поразиите от последните 7 години тиквоуправление на последните 2 Тиквоправителства. Първото Тиквоппавителство, беше що годе добре работещо най-вече заради министри като Дянков и Трайков. Случва се нещо подобно на онова, което се случи 2009 г.. Когато БСП/Станишев/ пак няколко месеца преди изборите повиши пенсиите на всички пенсионери на едни/най-бедните пенсионери/ с 10 лева, на други с много повече. И трябваше след това наследеното го Тиквоправителство 1 да намира парите за увеличението. Защото правителството Станишев на БСП не беше предвидило нужните пари в бюджета и не ги беше съобразили с осигуровки и данъци.
  • 19 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "От Варна":

    "И защо на Мими и Развигор по 350, а на Ритоните по 500? Какъв е критерия" Критерия е следния: Ритоните са от "основателите на ГЕРБ". А пък Мими и Развигор са се забавили и са се включили едва отскоро в редиците на ГЕРБ.
  • 20 Знайко

    3 0 Отговор
    Ало гербаджиите, пропуснали сте да дадете награда на "заслужилия" Калин Вельов. Или пък може и да не сте. Може пък да сте и да сте го включили в депутатските листи.
  • 21 един от многото

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шпек":

    Не е само тя , всички от списъка си имат парички , но авантата си е чиста печалба. Хора работили зял живот като скотове са с пенсии по 300 лв. А тези с лични секретари и асистентки и асистенти (платени слуги) , отново ги спонсорират с нашите пари! ????????
  • 22 очевидец

    3 0 Отговор
    айде сега активни борци /певци/ айде народни пенсии айде стига
    айде апартаменчета айде вилички айде пеене на черно айде стига
  • 23 И аз

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "А пък аз":

    се чудя защо музикантите от джаз формация "Бели, зелени, червени" не присъстват в този списък? А са участвали в световни джаз фестивали. Представяли са България. Тяхната музика не е комерсиална и не са получавали двойни и тройни хонорари за концерт, както някои от включените в този списък.
  • 24 С една дума

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "От Варна":

    НОМЕНКЛАУРА
  • 25 Ама моля ви

    1 0 Отговор
    в списъка е и Георги Денков...Помните ли поне една негова песен?
    И Михаил Йончев - дежурния в БНР...
    А Михаил Белчев ? Неговият принос в областта на културата и неговите постижения са в архива...
    Срам, срам,срам
  • 26 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "А пък аз":

    "20-сет"-това беше много добро!
  • 27 Християн

    2 0 Отговор
    Ако имат съвест тази сума ще я дарят за домове или за благотворителна кауза.

    Коментиран от #28

  • 28 Съвест

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Християн":

    ли казваш ? Какво е това съвест? Някои от тях получаваха , огромни хонорари, правеха по два концерта на ден, а сега и по 500 лв, всеки месец... Все не им стига. Все плачат. Вечните "репресирани"
  • 29 как може

    2 0 Отговор
    Не си знаят парите по банките, имат имоти, каквито народът не е и сънувал, децата им , внуците им учат в чужбина, в елитни университети, обиколили са света за сметка на държавата, постоянно са по телевизиите за още, и още, и още - повдига ми се. А нашите родители, баби и дядовци ще гладуват и ще я карат на минимални пенсии, нищо, че изнесоха прехода на плещите си и имат трудов стаж , натрупан при строгите правила на Кодекса на труда. Тези от списъка, ако имат достойнство ще благодарят и ще се откажат.