Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 10:13 5 022 0

P.I.F.: Продължаваме, но никога няма да имаме нов вокалист

  • п.и.ф.-
  • p.i.f.-
  • група п.и.ф.-
  • нов албум-
  • p.i.f.6-
  • димо стоянов

Димо записал албум буквално ден преди да бъде хоспитализиран

P.I.F.: Продължаваме, но никога няма да имаме нов вокалист - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Група P.I.F. ще продължи да свири на сцената и да създава музика. „Продължаваме в името на Димо!“, обявиха музикантите Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас) два месеца, след като фронтменът на бандата Димо Стоянов загуби битката с COVID-19.

Иван Велков, заедно с Димо, е основател на бандата белязала последните повече от 20 години в българска рок музика. Още през 1992 г. в родната им Варна, двамата събират група, която кръщават Resemblence. Седем години по-късно, от нейните основи и вече в София се ражда P.I.F.

Мартин Профиров се присъединява на барабаните през 2013 г., на два албума разстояние от днешна дата, или точно когато групата издава “P.I.F. 4”. Той обаче бързо се превръща в неделима част от бандата и феновете ѝ го заобичват безпрекословно.

Христо е най-новият член на P.I.F. Той беше представен на концерта на две сцени в столичния клуб City Stage през 2018 г. Тогава Димо и момчетата за пръв път разделиха песните от цялата си дискография на „облачни“ и „слънчеви“ и ги изпълниха на две различни места в един клуб едновременно, пише licata.bg.

P.I.F.: Продължаваме, но никога няма да имаме нов вокалист

Момчетата ще представят до дни двойния сборен албум от Слънчеви и Облачни песни, а през месец май ще излезе и P.I.F. 6, чиито вокали Димо записва в домашното си студио буквално ден преди да бъде хоспитализиран.

"Целият албум е записан с гласа на Димо, всички песни. Самият албум е на 98% смесен, готов, направен. И дори решихме да не го пипаме повече, да го оставим до там, до където бяхме стигнали с Димо", разказва Иван.

Песните ще могат да се срещнат с меломаните и от първо лице, като Велков, Профиров и Михалков ще продължат да изнасят концерти. Те са категорични, че групата ще продължи да съществува и да свири на живо, но нов вокалист няма да бъде търсен.

"Групата P.I.F. никога повече няма да има нов певец! Просто ще има приятели, които ще ни помагат и ще пеят като гости. Между другото имаме и един акустичен албум с най-доброто от групата, който в момента записваме и който е недовършен. В него ще поканим тези певци, които занапред ще каним и на концертите", обясниха музикантите.

Още през следващия месец те ще представят първия сингъл от P.I.F. 6 – албума, за който казват, че е на 98% завършен, но ще бъде издаден така, както е бил подготвен заедно със Стоянов. "Реално продължаваме в името на Димо. Защото това е една от възможностите музиката му да не се забравя и да продължи да се прави", добавят още от P.I.F.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА