Last news in Fakti

1 Март, 2021 11:33 3 898 10

Нова ТВ продава полицейски сериал в чужбина

  • нова тв-
  • сериал-
  • отдел издирване-
  • чужбина-
  • юлиян вергов

Част от сериала е сниман в Хърватия и именно там се очаква да пробие, след като се завърти у нас

Нова ТВ се опитва да продаде зад граница своята най-прясна продукция – полицейския сериал „Отдел Издирване”. Криминалето върви всеки петък, а в него са работили едни от най-успешните български актьори, начело с Юлиан Вергов. Поканена е и хърватската звезда Ива Михалич, която играе във филм на НВО. Част от сериала е сниман в Хърватия и именно там се очаква да пробие, след като се завърти у нас.

Юлиан Вергов се е учил да стреля специално за главната си роля в „Отдел Издирване”, разказа самият той по време на виртуална среща с журналисти. Понеже героят му – Камен Петков, е главен инспектор и шеф на отдела, се наложило да усвои всички задължителни умения за един полицай, включително да стреля. „Очевидно някои хора са се забавлявали и са искали да си пуцат. На мен ми беше притеснено, защото исках да си свърша работата. Много държахме да тренираме, за да не се излагаме на терен”, разказа Вергов. С едно обаче не успял да се справи – „Не мога да боравя с белезници. Няма нито един кадър, в който Камен слага белезници, защото не боравя с тях”, категоричен бе актьорът.

Другият полицай в групата – Христо Петков, имал същия проблем. „След първия епизод отказах да нося белезници. Единствено Елена Телбис умее да борави с тях. Тя ми е партньорка, в нашия екип тя слага белезниците, а аз стрелям”, разказа актьорът, станал любим на много зрители с ролята на убиеца от сериала „Дяволското гърло”. Ани Пападопулу пък, която е в главната женска роля, се оплака, че не са ѝ позволили да стреля толкова, колкото ѝ се искало. Затова пък режисьорът Димитър Димитров я задължил да носи пистолет и белезници през цялото време, докато е на работа. И ѝ забранил да носи дамска чанта. „Няма място за пудра и червило в живота на една полицайка”, убеден е Димитров.
За снимките на всеки епизод са отделени по 4 работни дни, което е много кратко време за една уважаваща себе си продукция, но благодарение на добрите актьори се оказало достатъчно. Проблемът бил, че същите тези актьори за малко да умрат от студ по време на работа. Уцелили много студен период и, докато снимачният екип се навличал като за Северния полюс, звездите били с тънки униформи, както се изисква по сценарий. Макар да имали печки, в които да се топлят в почивките, на няколко пъти по време на срещата с медиите споменаха студа, който са брали на терен. Затова пък финалът на снимките бил отбелязан с пътуване до Хърватия, което си е истински лукс в период на пандемия. Местната звезда Ива Михалич играе в Националния театър на страната и колегите ѝ организирали истинско ВИП посрещане на бг екипа. Заради хърватското присъствия в продукцията няма да е изненада, ако в близките месеци „Отдел Издирване” отпътува и за Загреб.

За снимачна площадка на сериала са избирани мрачни места, които да илюстрират „мрака в душите на героите”, обясни режисьорът. Зад продукцията стоят основната част от хората, на които родният зрител дължи сериалите „Дяволското гърло” и „Под прикритие”. Идеята е на сценариста и на консултанта на „Гърлото” – Александър Чобанов и Росен Йорданов, режисьори са Димитър Димитров от смолянския сериал и Виктор Божинов от „Под прикритие”, повтарят се и някои от актьорите – на първо място Христо Петков, който участва и в двете продукции. Автор на музиката е Максим Ешкенази, който е работил с хората на Владимир Ампов-Графа, писа "Уикенд".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свд

    8 5 Отговор
    Насилвал съм се да гледам български филми, но не става. Фалшиво ми е. Не знам кой ще се излъже да купува "продукцията ни...
  • 2 Реалист

    6 1 Отговор
    Щом нова до сега не успяха да продадат Откраднат живот , съмнява ме да продадат и този . Мрачен филм , с унили персонажи, с фабула закърпена от чужди образци . Заснет почти в черно-бяло че да отблъсква допълнително .
  • 3 Критичен

    5 1 Отговор
    на мен серията ми хареса, най важното е че нее 30-40 мин и 2 часа реклами, а се въртя час и половина - два, само на моменти несе разбира какво говорят, типично за бг филмите, лошо озвучаване !!
  • 4 сега

    2 2 Отговор
    Всички тъпи телевизии ще се опитат да направят някакви измислени сериали да копират от Под прикритие ама ще има да почакат
  • 5 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Като знам , че Нова вече е ЦиРейУ медия , ха на бас , че заради натовски пропагандни цели , лошите ще са я руснаци , я сърби , тук-таме и някой българин .

    Коментиран от #6

  • 6 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    А ,като добра страна бих казал стегнатата динамика на повествованието . По принцип рядкост за бг продукция .
  • 7 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    И там трябва евтин Пълнеж между реклами!
  • 8 Зкги

    0 0 Отговор
    Най-многго ми е харесал " ДЪРВОТО НА НА ЖИВОТА “ , “Откраднат живот “ изгледах само първите три сезона беше ми интересен, но не продължих след приключване на основната история .“Пътят на честа"също , а в " Братя " най-ого ми допадна липсата на какъвто и да е феминизъм и жените бяха показани като нормални хора ...със същите неддостатъци и пороци като мъжете .

    Коментиран от #10

  • 9 бай Иван

    2 1 Отговор
    Изключително наивен и недостоверен. Не знам ползват ли консултанти но все едно ги няма. Като художествена измислица съм склонен да го приема но е далеч от истинската полицейска работа.
  • 10 0000

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Зкги":

    Да.дървото на живота беше добър