3 Март, 2021 09:14 6 738 28

Избраха българската песен за Евровизия 2021

  • виктория-
  • евровизия-
  • българия-
  • песен

Коя е избраната песен ще стане ясно на специален концерт

Песента, с която Виктория ще представи България на конкурса Евровизия 2021, ще бъде обявена на 10-и март. Това ще се случи чрез специален концерт, който ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, както и дигитално на Eurovision.iCard.com и в официалния канал на певицата в Ютуб.

Виктория разказа за избора на песента на България за Евровизия 2021: „Решението изобщо не беше лесно. За да направим най-добрия и информиран избор, с екипа ми се допитахме до зрителите на платформа за обратна връзка, която създадохме специално, за да ни помогне с решението. Освен това направихме и фокус групи с музикални радио и телевизионни експерти от цяла Европа. Това много ни помогна. В крайна сметка екипът ми се обедини около мнението, че е много важно да отидем на конкурса с песен, която има най-много потенциал за силно сценично представяне и ще докосне най-много хора с посланието си.“

За концерта на 10-и март Виктория ще изпълни песните от новия си албум „a little dramatic” - “Imaginary Friend”, “Growing Up is Getting Old”, “Dive into Unknown”, “Phantom Pain” и “The Funeral Song”, както и най-големите си хитове - “Ugly Cry”, „Tears Getting Sober”, “alright.” и “I Wanna Know”. В края на събитието зрителите ще могат да видят за първи път новата версия на песента на България за Евровизия 2021.

Сборен клип с всички песни претенденти на Виктория за Евровизия 2021:

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май от 22:00 часа по БНТ 1. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и май.

Българското участие в надпреварата се реализира с подкрепата на iCard - генерален спонсор на Евровизия България за втора поредна година. Проектът в България е публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    23 3 Отговор
    Ужасно мучене с квичене. Брао!
  • 2 българин

    17 2 Отговор
    най-важната новина за днес.
  • 3 Абе

    14 4 Отговор
    аааааааааа ееееееееееееееееее мммммммммммммммммм аааааааааа. Страхотна песен :D
  • 4 някой

    17 1 Отговор
    Че песента е на английски добре, но защо и субтитрите са на английски не мога да разбера? Така ли не се намери и един българин да направи копие на клипа с български субтитри?! Жалка работа.

    Коментиран от #12

  • 5 цербер

    13 3 Отговор
    Изпратете песента "Вселена" на 4-те момичета от "4Magic"!!!!! Песента е много хубава и може да вземе наградата на Евровизия.

    Коментиран от #28

  • 6 Еммм

    17 1 Отговор
    Кво се залъгваме с тоя политически конкурс. Освен, че песента е скучна и момичето също не прилича на мъж и очевидно не е транс. Няма шанс.
  • 7 Aлфа Вълкът

    6 0 Отговор
    Скука... Не може ли да участва ме с coffin dance?
  • 8 Васил

    15 0 Отговор
    С тази песен какво цели да приспива публиката ли?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сандо

    14 0 Отговор
    Кое и е българското на тая песен?
  • 11 Уж българин

    8 0 Отговор
    Тази песен е хоиня
  • 12 копи пейст

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "някой":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.
  • 13 Сульо

    4 0 Отговор
    Тая ще реве, ще мучи или ще мънка на концерта?
  • 14 Draco

    4 0 Отговор
    Нито една не става !
    Толкова години и не се научихте какво се търси на Евровизия !
    Кахърните песни , където певачките дори на си отварят устатата не вървят !
  • 15 САТАНИЗЪМ

    5 1 Отговор
    МРЪСНИ САТАНИСТКИ РИТУАЛИ КОЙ Е АВТОРА НА КЛИПА ДА СЕ ВИДИ В КОЯ МАСОНО-САТАНИСТКА ЛОЖА ЧЛЕНУВА.
  • 16 Нема а стани

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Она не сака мъже, а жени....
  • 17 А бе те

    2 0 Отговор
    всичките песни си мязат, като една! А иначи то и нашта котка така мячи, ама не га пращат на Еуровизията!
  • 18 Евровизионер

    2 1 Отговор
    Да обясня на незапознатата публика в няколко точки защо песента и изпълнителката са на Евровизия и защо имат шанс. 1. България се отказа преди няколко години да праща песен на този конкурс, тъй като БНТ не искаше да прави такъв сериозен разход, какъвто е участието, тъй като страшно много се охарчи в предните години. Казват, че Саня Армутлиева успяла да накара Националната Телевизия да праща там няколко години подред нейни протежета, БНТ да им прави по няколко песни с международен екип, плюс клипове, да им плаща рекламни командировки за популяризиране на песните им из цяла Европа, да им прави сценични облекла, а и да плати на Конкурса таксата участие, която е една сериозна сума от няколкостотин хиляди евро. Така БНТ и държавата дават няколко милиона евро на година, а "файдата" остава в изпълнителя и в продуцента му. 2. Казват че преди две години в БНТ отишла една "заможна бизнесдама" на средна възраст, която "казват" била безумно влюбена в това момиче, което пък знаем мина през няколко музикални формата с неособенно големи успехи и тая бизнесдама обещала да плати целият "масраф" по участието на България в Евровизия 2020, ако БНТ кандиса да изпрати същото това момиче като представител на държавата. При такива щедри условия БНТ се била съгласила и просто дала трибуна на тая "бизнес инициатива". Бизнес дамата от добро сърце плащала абсолютно всички разходи по правенето на песните, клиповете, участията, командировките, хонорарите и т.н., както и за "международн

    Коментиран от #19, #25

  • 19 Евровизионер

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Евровизионер":

    за "международно лобиране", което е много скъпо нещо. Но дойде КОВИД19 и работата пропадна. Хубавото е че "Любовта винаги побеждава" и същата бизнес дама отново предложила на БНТ да поеме всички разходи по второ участие на същата изпълнителка на Евровизия 2021 и БНТ отново кандисала. 3. Песента, която и да е би имала голям шанс за успех, тъй като от доста време "политкоректността" е завладяла, както цяла Европа така и съответният конкурс и подобни "лав-сторита от остров Лесбос" са особенно вървежни там. Тук у нас това изобщо не се споменава поради нашата консервативност, но навън то не се крие изобщо, а даже силно се набляга на подобни "сърдечни драми", тъй като всеки който ги използва би имал предимство. А да не забравяме и предимството, което би дало едно щедро финансирано "международно лобиране", каквото и да значи това.

    Коментиран от #20

  • 20 Евровизионер

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Евровизионер":

    Та ето такива работи се разправят наоколо за "пробиването" в нашата и чуждата музикална сцена и човек може да им вярва, а може и да не им вярва, но нещата звучат много логично. Така че ако искате да станете известни изпълнители не ходете по школи, вокални педагози и корепетитори, а ДАЙТЕ ШАНС НА ЛЮБОВТА"!

    Коментиран от #21

  • 21 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Евровизионер":

    Тя и баба Лили така казва че "ЛЮБОВТА Е ПО СИЛНА ОТ ВСИЧКО"
  • 22 Hannah

    2 0 Отговор
    Начи... Тя просто имитира Били Айлиш. Все неква версия на нещо друго требе да сме...
  • 23 B.B.

    1 0 Отговор
    Типично по български, нека се плюем на воля :D тъжна картинка

    Коментиран от #24

  • 24 Леля

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "B.B.":

    Нито една не ти хваща ухото. Дайте нещо по човешко. Какви са тия сатанински ритуали.
  • 25 Леля

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Евровизионер":

    Въпроса е дали има шанс да спечели. Който иска да плаща. Нали сме държава все пак. Съветвам гна Борисова да спре да ни рекетира с тия паспорти за жилищата. Ние си имаме достатъчно документи. За тях. Омръзна ми от тия крадци. Като няма пари държавата да отиде в циганските махали да им сложи водомери и да си приберат парите от там а не да ни обременяват допълнително с тия непосилни данъци. Откъде да ги вземем тия пари. Нали плащаме данъци не ви ли стигат.
  • 26 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    А бе тая зъб ли я боли та така вие ???
  • 27 Евровизофенка

    2 0 Отговор
    Депресивни, монотонни песни и всичките като по калъп написани. Мъчех се да харесам някоя, слушах ги повторно и все същото. Никоя не става. Може и да не разбирам, но имах чувството, че някой го стиска за гърлото това момиче и му пречи да пее. Подражава на Били Айлиш, а преди това приличаше на Адел. Явно няма самочувствие за да прилича на самата нея. Нещо основно, което за толкова години нашите участници не разбраха е, че конкурса има МОТО /девиз/и смисъла на песента трябва да е свързан с него.
  • 28 6#######

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "цербер":

    Не може да се изпраща песен, която вече е излъчвана и е популярна.