Last news in Fakti

7 Март, 2021 10:12 4 028 2

Италианска рок банда спечели голямата награда в Сан Ремо (ВИДЕО)

  • рок-
  • фестивал-
  • италия-
  • сан ремо-
  • награда

Парчето победител се казва "Тихи и добри"

Италианска рок банда спечели голямата награда в Сан Ремо (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианската рок банда Монескин спечели 71-ото издание на фестивала в Сан Ремо с парчето "Тихи и добри", съобщиха РАИ и АНСА.

Името на групата идва от датската дума за пълнолуние. Бандата, пееща в стил алтернативен рок, буквално възпламени сцената на феста.

На второ място остана дуетът на Федец и Франческа Микелин с парчето "Назови ме с моето име". На трето място се класира Ермал Мета с песента "Милион неща, които да ти кажа".

Песента "Глас" на певицата Мадам спечели наградата за най-добър текст. Отличието на критиката отиде при Уили Пейот за "Никога не казвай никога".
Наградата на журналистите на фестивала беше присъдена на дуета Колапеше и Дамартино за песента им "Много лежерна музика".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "авторката",

    2 2 Отговор
    не са Монескин, а Манескин. Наистина са много добри. Направиха фурор на XFactor преди 3 години, макар да ги класираха втори...
  • 2 бушприт

    0 0 Отговор
    Копират хипитата от младите ми години. Историята се повтаря.