18 Март, 2021 15:20 1 450 8

Рекордно нисък интерес към церемонията за наградите „Грами“

  • грами-
  • церемония-
  • зрителски интерес-
  • нисък интерес-
  • награди грами

Отчетоха най-ниския брой зрители в историята на шоуто

Рекордно нисък интерес към церемонията за наградите „Грами“ - 1
Снимка: shutterstock

Продуцентите на церемонията за наградите "Грами" избягаха от странностите на шоупрограмите, организирани в Zoom в условията на пандемията и предложиха на зажаднелите фенове спектакъл с някои от най-големите звезди в индустрията. Но зрителите не бяха пред екраните, съобщи АП.

Излъчването на церемонията за наградите "Грами" от CBS по телевизията и на стрийминг привлече 9,2 милиона зрители, най-ниският брой в историята на шоуто, с регистриран спад от 51 на сто в сравнение с миналата година, съобщи компанията "Нилсен".

A post shared by Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Данните потвърждават тенденцията, след като преди няколко седмици церемонията за наградите "Златен глобус" отчете 63 на сто спад в зрителския интерес, а миналата есен бе отбелязан и рекордно нисък рейтинг на наградите "Еми".

Това е достатъчна причина за тревога сред телевизионните продуценти, които трябва да преценят дали числата са свързани по някакъв начин с пандемията или занапред няма да могат да залагат на тези традиционно привличащи интерес събития.

Церемонията за наградите "Оскар", която ще бъде излъчена през април по телевизия Ей Би Си, често е била най-гледаното телевизионно събитийно предаване след финала на първенството по американски футбол "Супербол".

Налице са множество фактори, включително спад в аудиторията на телевизията като цяло и фрагментирането на развлекателната индустрия. Все по-малко филми, телевизионни предавания и песни обединяват обществото.

Социалните медии също позволяват на феновете да видят отбрани моменти от шоупрограмите по-късно, вместо да им се налага да гледат на живо целите предавания. Церемонията за наградите "Грами" в неделя продължи четири часа.

Спадът в интереса към "Грами" дойде на фона на общата оценка, че е шоуто е било добре режисирано и поставено.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NAZI

    22 2 Отговор
    Нормално, даже на американците им писна да гледат това шоу на изродите - само негри, педа.ли и всякаква сган се награждава с политическа мотивация.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 BG 2021

    8 0 Отговор
    Ами какво да гледат??? Абсолютен САТАНИЗИМ се рекламираше през по-голямата част!!! За изпълнителите и стиловете да не говориме!!!
  • 7 Павел Пенев

    7 0 Отговор
    Абсолютно прав е коментатор №1.Организаторите да си съберат червените пътеки и за сортиране като екологичен отпадък
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.