19 Март, 2021 11:43 1 894 2

Делото за изнасилване срещу Люк Бесон е пред закриване

  • люк бесон-
  • режисьор-
  • актриса-
  • изнасилване-
  • сексуално насилие

Актриса твърди, че режисьорът я е дрогирал и насилил

Делото за изнасилване срещу Люк Бесон е пред закриване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френските следователи са готови да закрият делото за изнасилване, по което е заподозрян известният кинорежисьор Люк Бесон, съобщава в. "Депеш", цитиран от Епицентър.

Изданието предава, че в края на февруари съдията е уведомил обвинението и защитата за намерението да бъде прекратено по-нататъшното разследване на случая. На страните е било предложено да изкажат мнението си по въпроса.

Адвокатът на актрисата, обвинила в изнасилване 62-годишния Бесон, заяви, че е "повече от учуден" от намерението на следователката, която досега не била разпитала неговата клиентка, нито пък е провела очна ставка. Понастоящем адвокатът предприема действия в тази насока, за да бъдат проведени споменатите процедури.

През месец май 2018 година стана известно, че 28-годишната актриса Санд ван Рой се е обърнала с жалба срещу Бесон в един от парижките комисариати. Тя го обвини в изнасилване. По нейните думи инцидентът е станал по време на срещата ѝ с режисьора в хотел "Бристол", който е разположен в близост до Елисейския дворец.

Според показанията на актрисата режисьорът ѝ бил сипал наркотик в чая и след като изгубила съзнание, била изнасилена. Но взетият тогава токсикологичен анализ от жената се оказал отрицателен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    19 0 Отговор
    поредните злато търсачки на хоризонта
  • 2 Тото 1 и Тото 2

    2 0 Отговор
    С желание за слава и пари , се прави всичко ли ?