Last news in Fakti

19 Март, 2021 16:13 3 803 19

Рут Колева и Salty – за жената без етикети (ВИДЕО)

  • рут колева-
  • salty-
  • нова песен

Илияна Недялкова, композирала за Zayn и космополитния Георги Линев - Kan Wakan създават Salty, заедно с Рут

Това не е поредната песен с кауза на Рут… Или такава, която може да мине незабелязано в сладникавия пролетен саунд. Далеч от този вкус, Рут Колева представя Salty - песен, която обръща представите и отговаря на очакванията за качествена музика, поднесена чисто, без подправки.

Вдъхновена от месеца на жените Salty пoказва главната женска роля в болезнено откровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките ѝ форми. Видеото към песента е дело на режисьора Георги Манов и е своеобразен прочит на женската красота и самочувствие, без етикети и социални внушения. Холивуд никога няма да приеме образа на момичетата, които участват в снимките към песента, но Salty подрежда едно истинско дефиле на високо вдигнатата глава и показва истината без тунинг и филтър.

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев - Kan Wakan, който е продуцент на проекта. Музиката е създадена от българската гордост в американския музикален шоубизнес- Илияна Недялкова, композирала, заедно със ZAYN великолепната Entertainer. Salty излиза след поредица от успешни сингли на Рут Колева (Candy Coated, On My Way, All The Guys), получили ротация в Европа и Америка и продължава стабилната хит линия на единствената българска изпълнителка с актуално международно признание.

Salty се осъществява с подкрепата на фондация ГЛАС: „Рут е сред артистите-визионери, които безпогрешно напипват пулса на обществото и не се страхуват да заемат позиция по теми, които са често неразбрани. – споделят от ГЛАС- За нас като фондация, работеща в посока приемане и равенство за ЛГБТИ хората в България е важно да говорим чрез езика на изкуството и музиката, които сближават и карат различията ни да изчезват. Клипът към Salty e безкрайно важен за транс презентацията в страната ни, в която на транс хората се гледа като на заплаха. Но той говори и за равенството и достойнството на това да си жена, дори да не си родена с този пол.“

Идеята на Salty подкрепя и Български фонд за жените: „Да даваш глас на безгласните, да показваш невидимите, да се застъпваш за онеправданите, да овластяваш неприетите от обществото – това все още се смята за смелост и провокация. И в този смисъл Рут Колева е смела и последователна в ценностите, зад които застава и като човек, и като творец, казва Гергана Куцева, заместник директор, БФЖ - Сила, автентичност, достойнство, солидарност – те са част от философията и на Български фонд за жените, така че подкрепата ни за реализацията на клипа е съвсем естествена. Нещо повече, ние знаем, че и в културния сектор жените имат ограничен достъп до ресурси и се налага ежедневно да отстояват правото си да творят, а само чрез тяхното творчество можем да покажем света по правдив начин и да привличаме вниманието върху множеството форми на социална изолация.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СОФИЯ

    15 0 Отговор
    РУТ КОЛЕВА Е ЛЕЗБИЙКА

    Коментиран от #3

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    17 0 Отговор
    МАРИУС КУРКИНСКИ не се фали със своята гей сексуалност а РУТ мене вижте
  • 3 О О О Я

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "СОФИЯ":

    ДАНО ДА Е ПАСИВНА ООО ГУТ темePУТ
  • 4 дядо Йоцо гледа

    2 1 Отговор
    Брях, Венче бе - та, ти много си се разкрасила! Браво, не бях те виждал 2 месеца, бях на почивка в Занзибар.
  • 5 Темерут Колев

    14 0 Отговор
    айде стига,ни натрапвате някакви селски "певици" със обратни наклонности!!! И Г. Парцалев светла му памет беше "ляв" ама не претендираше с това,и хората го обичахме! Сега какво се опитвате? Нормалните,да се изпед...сим ли???

    Коментиран от #11

  • 6 Страхливец

    7 1 Отговор
    Всичко е прекрасно, не е ромска чалга, авторите и изпълнителката са българи. Но до там. Тази песен не е за българския народ, не се пее на български или на северно македонски. Връщаме се в годините на ислямското господство по българските земи. Влизаш в черква и всичко е на гръцки език. Плащаш данъци на ислямските господари и на гръцките духовници!
  • 7 Аз съм

    0 3 Отговор
    Модератори в коментар 6 какво е забранено? Ромски, гръцки, ислямски, български, северно македонски, не е чалга, не се разбира от българите, не е за българската публика? Какво, какво, защо?
  • 8 Хайл

    9 0 Отговор
    Рут дрогата е направила "песен"за траверсите и обратните-колко трогателно-пуснах сълза от кафявото око
  • 9 нашия

    5 0 Отговор
    когато изпозваш ограничените си умения да натрпваш противоестествени неща -каква полза за развитието на обществото допринасяш.....великия и баща как ли гледа на всичко това...не си ли говорят кое как колко струва

    Коментиран от #10

  • 10 Не знаем

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    как гледа на тези неща, но ако тя не беше негова дъщеря, едва ли бихме чули за нейните дарби

    Коментиран от #17

  • 11 Наклонностите

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Темерут Колев":

    може и да не са обратни, но със сигурност има склонност да се влива в "менстрийм-а на времето". Нали миналото лято ни показа фотоси от участието си в протестите на BLM в Ню Йорк. За нея изглежда е важно да бъде авангард и новатор
  • 12 Валери

    3 0 Отговор
    "Очаквания за качествена музика' - вярвате ли си на това, което пишете? След като прозвуча този бълвоч, би следвало да престанете да занимавате аудиторията с това недоразумение Колева. Ако продължавате така, единственото, което могат хората да направят е да не четат глупостите ви и да си запушат ушите.
  • 13 Моля

    2 0 Отговор
    Извинете моята старомодна естетика, но как се съвместяват тези шифони и волани ала Виолета Валери ( Травиата) с татусите по ръката
  • 14 глоги

    1 0 Отговор
    Не само Рут Колева е лесбийка,аз също съм лезбо.
  • 15 Петя

    1 0 Отговор
    Че коя жена ще я хареса тая грозотия!?
  • 16 Гочо

    1 0 Отговор
    Пo-вoнящ бoклук oт рут кoлeвa мaй нямa! Нaглo cъщecтвo, c нeoпрaвдaни прeтeнции и липca нa кaквaтo и дa билa културa и c eлeмeнтaрнo възпитaниe. Тaя e рacлa в дълбoкa изoлaция oт oбщecтвoтo, в нaй-зaтънтeнaтa и дълбoкa прoвинция, ....... мoжe би някъдe в Пaтaгoния.
  • 17 Селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не знаем":

    Под дарби имаш предвид скандалната и простащина ли? Щото аз освен фрапираща посредственост друго в нея не виждам.
    А за лезбийството й - ми тя няма голям избор, никой мъж не би "уважил" тая вещица. Виж жените са по-склонни на саможертва.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.