Last news in Fakti

6 Април, 2021 11:02 2 123 5

„Подполковникa и пролетта” от Нил Колефф – правете се, че не познавате тези хора

  • подполковникa и пролетта-
  • нил колефф

Сатиричният роман на автора е забавен микс от ситуации и обрати, които звучат почти реалистично

„Подполковникa и пролетта” от Нил Колефф – правете се, че не познавате тези хора - 1
Снимка: Сиела

На пазара вече може да откриете „Подполковника и пролетта” от Нил Колефф – майсторска гротеска, в която абсурдни ситуации се преплитат с подозрително познати събития и факти от близкото минало и в която един диктатор, който се преструва на умрял, се опитва да се върне на власт.

Малва е чудесен остров. Скрит някъде из Средиземно море, той е рай за най-различни познати и непознати герои на деня, месеца, годината и десетилетието дори. Тук от любовта на народите си почиват диктатори, военнопрестъпници в оставка и прокудени олигарси. Търговци на плът, дрога и оръжие живеят в съседство с банкови измамници, организатори на предизборни кампании и черни пиари. Малва е страна с огромно сърце и дава убежище всекиму.

И неслучайно на този остров убежище е намерил и Подполковника. Светът отдавна го мисли за мъртъв, но той си е здрав и свеж като репичка, живее в огромна вила с басейн, която се обитава единствено от него и мълчаливия му иконом.

Спокойствието му изглежда непоклатимо, докато един ден на вратата му не почука вестоносец с шифрована покана от човек, готов да направи всичко, за да му помогне да заеме обратно мястото, което му се полага по право, а именно – това на велик диктатор…

В тази съвсем достоверно звучаща измишльотина се оказват замесени съветници, зажаднели за власт наследници, ВИП-ове, журналисти, международни дипломати и българското разузнаване. А един сезон е застрашен от заличаване от календара.

Нил Колефф разкрива ревниво пазени тайни, свързани със световни и родни събития, дребни и големи сблъсъци на интереси, а върху всички тях е простряна напоената с петрол сянка на Подполковника. Който на всичкото отгоре иска да забрани пролетта!

„Подполковника и пролетта” е забавно, но и зловещо предупреждение, което въвежда читателя в свят на политически игри, интриги и конспирации. В него всякакви прилики с действителни лица и събития са напълно случайни и само понякога верни. Четете на своя отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    5 0 Отговор
    Нил Колефф??? Кат си тури истинското име, тогава ще го чета!
  • 2 сПас

    1 0 Отговор
    САМО ГЯУРИН МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ ДОБРОВОЛНО И ТО ПО АНГЛОСАКСОНСКИ ТЕРТИПФАМИЛНОТО ДА ОКОНЧАВА С ДВОЙНО FF .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Как

    0 0 Отговор
    може да правите реклама на световно безизвестен автор със световно безизвестна глупост....този, или тая Колефф ми навява на Ман@фф...
  • 5 Ирен

    0 0 Отговор
    Не е кой знае какво........въпреки суперлативите.