6 Април, 2021 16:09 2 153 2

Netflix триумфира и със сериала "Короната"

  • короната-
  • награда-
  • сериал-
  • актьори-
  • гилдията на актьорите-
  • дамски гамбит-
  • озарк-
  • netflix-
  • нетфликс

Поредицата спечели 2 отличия на церемонията по връчването на наградите на Гилдията на актьорите

Четвъртият сезон на драматичния сериал "Короната" на Netflix за британското кралско семейство събра още трофеи от Гилдията на актьорите след наградите от "Златен глобус", "Изборът на критиците" и от Гилдиите на продуцентите и на сценаристите, съобщи "Hollywood reporter".

"Короната" взе две от отличията на церемонията - за най-добър актьорски състав в драматичен сериал и за най-добра актриса в драматичен сериал - за Джилиън Андерсън.

Поредицата имаше номинации и за най-добър актьор в драматичен сериал на Джош О'Конър, но той загуби от Джейсън Бейтман.

Гилдията на актьорите го отличи за изпълнението му в сериала "Озарк".

Аня Тейлър-Джой взе наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал за "Дамски гамбит". Марк Ръфало беше отличен в категорията най-добър актьор в тв филм или минисериал за изпълнението си на братята близнаци в "Дотолкова съм сигурен".

За най-добра женска роля в комедиен сериал наградата на Гилдията бе присъдена на Катрин О'Хара за една от главните роли в "Шитс Крийк".

Статуетката за най-добър актьор в комедиен тв сериал получи Джейсън Съдейкис за изпълнението си в "Тед Ласо". Съдейкис е и един от създателите на сериала. Това е първото отличие, което той получава от Гилдията на актьорите.

Наградата за най-добри филмови каскади получи екипът, работил върху филма "Жената-чудо: 1948", а в аналогичната категория за тв сериали бяха отличени авторите на каскадите в "Мандалорианецът" на стрийминг платформата "Disney +".

"Процесът срещу Чикаго 7" на Netflix бе отличен за най-добър актьорски състав във филмовите категории от Гилдията на актьорите.

Гилдията на актьорите в САЩ е профсъюз, защитаващ интересите на артистите в киното и в телевизията, както и на други представители на тази индустрия. Създаден е през 1933 г. Наградите на гилдията са учредени през 1995 г. Номинациите се правят от два състава на журито - 2500 членове на профсъюза определят кандидатите за най-добри продукции в киното, а други 2500 синдикални членове - за телевизионните продукции. В гласуването, приключило на 30 март, са участвали 129 500 членове на Гилдията на актьорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    2 0 Отговор
    ако някой е добре запознат с историята на ,,кралското семейство'' през вековете '' би се изсмял на такива сапунки
  • 2 Komapak

    1 0 Отговор
    Аня Тейлър Джой взе поредната награда. Сега само Оскар остана, но не мисля, че ще и го дадат. Ема е доста по-слаб филм от Дамски гамбит.