10 Април, 2021 12:03 5 379 26

Грузия на бунт срещу Депардийо

  • грузия-
  • жерар депардийо-
  • бунт-
  • актьор

Жители на страната не искат актьора да снима там

Грузия на бунт срещу Депардийо  - 1
Снимка: Shutterstock

В Грузия скочиха срещу френския актьор Жерар Депардийо, предаде Вгляд.

Стотици сайтове и потребители на социални мрежи, свързвани с бившия президент на кавказката република Михаил Сакашвили, започнаха яростна словесна атака срещу кинозвездата от западно европейската държава, допълва още изданието, цитирано от Епицентър.

"Поводът за нападките е решение на грузинския режисьор Мераб Кокочашвили да покани Депардийо за снимки в негов филм. "Това е позор за целия грузински народ", "Защо каним един от най-добрите приятели на убиеца Путин?", "Защо трябва да му плащаме от нашия джоб?", това пишат потребителите", коментират жители на страната пред медията.

Френският актьор никога не е криел симпатиите си към Русия и нейния държавен глава Владимир Путин. Президентът на страната преди няколко години дори даде на артиста руско гражданство.

Саакашвили бе президент по време на войната между Грузия, от една страна, и отцепниците в областите Абхазия и Южна Осетия, от друга (8 – 17 август 2008 г.). В хода на конфликта подкрепяните от Москва сепаратисти създадоха така наречените републики Абхазия и Южна Осетия. Те са само от няколко държави - Русия, Сирия, Вануату, Науру и Тувалу.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    55 21 Отговор
    Поредните фашистки прояви. Депардио е велик.
  • 2 гост

    53 16 Отговор
    Защото е професионалист!

    грузинците и те като украинците само искат!
  • 3 никой

    8 37 Отговор
    не харесва путито

    Коментиран от #10, #11, #19

  • 4 no name no face no number

    40 2 Отговор
    Харесеам грузинското вино, но толкоеа, за войната, която загубиха сами са си виновни. И нека както и правят в момента да слушкат сащ. Следеащият път руснаците с право нвма да ви съжалят, както първият път и да ви дадът 2 шанс . Толкова с.....ни сте както атлантическият клуб в България

    Коментиран от #20

  • 5 Хахаха..

    28 5 Отговор
    Грузинци,укри,кравари - като чуят петте букви и изпадат в емоционален шок.То бива неврастения,бива циклофрения,ама ще си разбиете здравето бе,не сте малки деца.Спокойствие,здрава храна и повече сред природата,това му е цаката..

    Коментиран от #9

  • 6 употребител

    12 10 Отговор
    Сърдят се грузинците,как няма да се сърдят като тоя алкохолик им опука виното и коняка.
  • 7 Този

    9 24 Отговор
    Беше плучил руско гражданство.А такова искат или криминали или iдиоти.За криминал не съм чувал да е....
  • 8 Депардийо

    16 10 Отговор
    е приятел с Путин, защото не иска да плаща данъци във Франция. Затова Путин му подари руски паспорт.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ланс Линк

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "никой":

    Всеки нормален мъж харесва путито
  • 11 Мадуро

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "никой":

    А на тебе какво ти харесва тогава ? Гологлавия питон ?
  • 12 Хахаха..

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Idiot!":

    Харесва ми логото ти..
  • 13 Фантомас

    18 8 Отговор
    Не съм гледал нито един Грузински филм и не мисля че съм загубил нещо .

    Коментиран от #15, #16, #24

  • 14 Сандо

    11 2 Отговор
    Понякога се питам защо държавите,подложили се на световния хегемон губят нормалния,човешки начин на мислене и изразяване?Няма смисъл да изреждам за кои става дума,само вижте какво става и кои са хората в България.
  • 15 Аз гледах един,супер комедия

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Фантомас":

    "Изядох си вратовръзката" се казваше..
  • 16 пешо

    18 0 Отговор

    До коментар #13 от "Фантомас":

    да речем, че по времето на съветския съюз имаха своя школа, прекрасни актьори и режисьори. всичко е в миналото, обаче. и те, като ние, на територията, получиха единствено банана от демокрацията, с извинение. хубави хора са, но при тях е още по-зле. говоря от първа ръка, не вярвам за две години нещо да се е променило.
  • 17 Седесарят.

    13 3 Отговор
    Хохлите и грузинците,вече не дават на хората да имат приятели,да се радват ,обичат,,,Да си говорят,!!!!.Фашистка история. Скоро ще приключат мъките..Всички в СССР,,!!!да има мир и и любов...!!!

    Коментиран от #22

  • 18 Седесарят.

    14 2 Отговор
    Ей ,виж в България,как се радваме на турската киноиндустрия..
  • 19 Моряка

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "никой":

    Не го харесват само ПКП-ки като тебе и Караянчева.,Но керванът си върви.Погледни само как го харесват световните звезди и чаровни изискани мадами,като Шарон Стоун,когато Путин свири на пиано и след това пее на приятен английски на световно благотворително парти.
  • 20 Моряка

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Не го харесват само ПКП-ки като тебе и Караянчева.,Но керванът си върви.Погледни само как го харесват световните звезди и чаровни изискани мадами,като Шарон Стоун,когато Путин свири на пиано и след това пее на приятен английски на световно благотворително парти.

    Коментиран от #23

  • 21 Ох Баня

    8 2 Отговор
    На дали в Грузия знаят за това или е няква журналистическа глупост. Актьора си е много готин. Как американци играят руски роли?
  • 22 пешо

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Седесарят.":

    простотийки. опитал си се да вкараш някаква ирония, нищо не се е получило.
  • 23 no name no face no number

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Моряка":

    !? за кое иде реч, че не разбрах???За виното? Грузинското вино наистина е чудесно и го харесвам. А това , което мослиш, че не харесвам не го разбрах
  • 24 Моряка

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Фантомас":

    Простотия,братко.но за да не те обидя,ще го нарека ниска култура.Само филма "Покаяние" през 1987г обра де що имаше световни награди,в това число и "Златната палма" в Кан.А последната фраза във филма за "пътя към храма", стана световно емблематична.Безименното бабе,което произнесе тази фраза,90 годишната грузинска актриса Верико Анджапаридзе,години преди това беше обявена от английската филмова академия за една от десетте най великите актриси на всички времена и беше вписана в тяхната енциклопедия.Изгледай,като начало тъжната грузинска комедия "Не тъжи",ще си промениш мнението за грузинското кино.Грузинската песен "Сулико" повече от 100 години се изпълнява от най големите световни певци- от великия Карузо до Хулио Иглесиас, Мирей Матьо и Нана Москури.(има ги в Ю Туб).А големия грузински художник-наивист Нико Пиросмани е направил за една френска актриса-18 годишна пикла-точно това,за което се пее в песента на Ала Пугачова "Милион алих роз"-продал е къщата си и имуществото си и с парите е купил цял площад с рози,пред хотела в Тбилиси,където е била на гастрол пиклата.И е прекарал една нощ с нея.После е бил бедняк до края на живота си.Не всеки мъж ще го направи,даже и да е Фантомас.Нали?
  • 25 Българин

    1 3 Отговор
    Никога няма да ги стигнем грузинците
  • 26 Истината

    0 1 Отговор
    Като актьор е ненадминат, като човек е пълен боклук!