14 Април, 2021 16:14 1 796 5

Прея се върна назад в миналото с нова песен (ВИДЕО)

  • прея-
  • албум-
  • песен-
  • нова песен-
  • ново парче

Съвсем скоро се очаква да излезе и новият албум на изпълнителката

Месец преди да излезе вторият авторски албум на Прея, тя зарадва феновете си с "On the line", сингъл номер две от предстоящия ѝ краткосвирещ проект. Първият сингъл - "Пожар" се върти по радиостанциите и музикалните телевизии от края на миналата година.

"Основната линия, която всички песни от албума следват, е разговорът ми с по-младата Прея и изразяването на нейните емоции, които по една или друга причина, тя не е успяла да изкара от себе си в миналото."

Музиката на песента "On the line" е дело на Денис Попстоев и Прея, а текстът също е написан от младата изпълнителка. В проекта меломаните ще чуят и струнния квартет "КвартетЪТ", който взе участие в записите на парчето и допринесе за мащабното звучене на сингъла. Китарите в "On the line" са изсвирени от Петър Йотов, Евден Димитров участва с хипнотизираща бас линия, a Денис Попстоев се включва с омайващо соло саксофон.

"Както в дебютния ми албум, така и в новото EP, Денис създаде бийтовете и аранжиментите за голяма част от парчетата, в това число и "On the line". С него работим заедно от много време насам. Няма да пропусна да го кажа и този път - в жестока симбиоза сме. Чувствам се изключително благословена, че имам възможността да работя с хора, които ме разбират."

Визуалната концепция зад официалното видео на "On the line" отново е дело на Жоро Пеев, с който Прея започна да работи миналото лято. Това е третото видео на изпълнителката, което младият режисьор създава. Съвсем неочаквано и същевременно много свежо е участието на Мила Роберт, която блестящо влиза в ролята на медицинска сестра.

В края на май се очаква да излезе новият краткосвирещ албум на Прея. В него музикалните фенове могат да доловят както модерно R"n"B и поп звучене, така и нотки на носталгия и препращане към 90-те. Младата изпълнителка издава, че в проекта ще има едно по-агресивно хип-хоп парче и много интересна колаборация, за която феновете ще разберат много скоро.

"Голям принос за цялостното музикално настроение на EP-то има Денис Попстоев. Той много добре знае как да балансира между актуалното, модерно звучене и същевременно да вкарва звуци, които носят усещане за пътуване през времето. Аз също съм слушала адски много музика от 90-те и края на 2000-а година и това има силни отражение в албума. Определям парчетата като хибридни и усещам, че вече съм оформила свой отличителен стил в песните си."


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 4 Отговор
    Браво ,дори в пандемия пак вади сингли и албуми .Успех и пожелавам
  • 2 Лично мнение

    5 1 Отговор
    Тази девойка е пълна некадърница като певица. За стилът и на обличане, държание на сцена просто са без коментар. Пошло и просто.
  • 3 ФАРАОН

    2 1 Отговор
    ПРОГРАМАТА - БУЛГАРАК, ДА СЕ ИЗТРИЕ!
  • 4 АСЕН ИЛИЕВ

    0 0 Отговор
    ПСЕТО НАУЧИ ЛИ СЕ ДА ЯДЕ ФЪШ КИИ ОТ КОЛХОЗНА СВИНЯ, МАГАРЕТА, БИВОЛИ, ПАТЕШКИ... НАЙ-ДОБРЕ С ЦИМЕНТОВ КОЛ У ГЛАВАТА, ЗА ЗАДНИТЕ КРАКА У НЕКОЙ ДОЛ, ДА ТИ НЕ СМЪРДИ И ДА СИ ВЗЕМЕШ НОВО :)
  • 5 ФАРАОН

    0 0 Отговор
    УТРЕ ЩЕ МИНЕ НЕКОЯ КОЛХОЗНА СВИНЯ, ЩЕ СЕ НАТЪРТИ СЕДЛАРОВА & Co. ДА СЕ НАЛАПА И ЩЕ МУ КАЖЕ - ДРЪЖ БОГА! ССС! ССС!
    ЗАТОВА, С ЦИМЕНТОВИЯ КОЛ!