Last news in Fakti

18 Април, 2021 17:13 1 916 2

Анимацията "За душата" вече е в родните киносалони (ВИДЕО)

  • за душата-
  • анимация-
  • дисни+-
  • soul-
  • награди-
  • киносалони

Посветената на джаза анимация спечели множество награди, включително за сценарий, монтаж, музика, визуални ефекти, анимационен герой, график

По родните киноекрани от днес можете да гледате нещо „За душата“ – анимацията, номинирана за Оскар е под режисурата на Пийт Доктър и Кемп Пауърс.

След като покори сърцата и душите на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд както и на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство, спечелвайки „Златен глобус“ и БАФТА за най-добър анимационен филм и музика, филмът „За душата“ е готов да превземе и „Оскарите“ – той беше номиниран за най-престижното киноотличе в категориите за „най-добър анимационен филм“, „най-добра филмова музика“ и „най-добър звук“.

Филмът разказва за Джо Гарднър - учител по музика в средно училище, който има дългогодишна мечта да свири джаз на сцена. Един ден той най-накрая получава този шанс, след като впечатлява група джаз музиканти в популярен клуб.

Вследствие на инцидент обаче, душата на Джо е разделена от тялото му . През какво трябва да премине героят За да се върне отново на Земята, преди да е станало твърде късно предстои да разберем?

За душата" получи висока оценка от кинокритиците и вече спечели награди "Златен глобус", наградата на американската Гилдия на продуцентите и британската БАФТА. Той се очертава като фаворит за спечелване на "Оскар" в категорията за пълнометражен анимационен филм. Съперниците му в тази категория са "Напред", "Пътешествие към Луната", "Овцата Шон: Фармагедон", "Вълчуни: Духът на вълците".

Посветената на джаза анимация спечели наградата "Ани" за най-добра пълнометражна анимация, както и наградите за сценарий, монтаж, музика, визуални ефекти, анимационен герой, графика.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЮ

    3 1 Отговор
    Късно е чадо мое , отдавна е гледана от банана на Замунда . Добра е , но няма да стане популярна като Шрек или Панда .

    Коментиран от #2

  • 2 hummingbirds

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОЮ":

    Аха, така ли... амуджите ви карат от 700 години като офци, дебил до дебила. Лапаите сапунките и чакайте да ви оправят от петата колона на амуджистан щото те ви управляват.
    В Бг. ще останат само амуджаците, орките и администрацията която е подчинена на амужите!
    Колкото до автора на статията, другарке филма е за Душата, джазирането е между другото.