Last news in Fakti

18 Април, 2021 20:26 4 143 6

Тейлър Суифт подобри 54-годишен рекорд на "Бийтълс"

  • тейлър суифт-
  • бийтълс-
  • рекорд-
  • fearless-
  • албум-
  • музикална класация

Презаписаният албум на певицата "Fearless" оглави британската класация

Тейлър Суифт подобри 54-годишен рекорд на "Бийтълс" - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Презаписаният албум на Тейлър Суифт "Fearless" оглави британската класация и така тя подобри рекорд на "Бийтълс", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Това е третият албум на американската певица, заел първото място за 259 дена (след "Folkore" на 31 юли и "Evermore" на 18 декември миналата година). Така се формира най-бързото натрупване на три албума начело на класацията в историята ѝ.

Рекордът 54 години принадлежеше на "Бийтълс" с три албума начело на класацията за 364 дена през 1965 - 1966 година. Това са "Help!", "Rubber Soul" и "Revolver".

"Fearless (Taylor's Version)" е седмият албум на американската певица, оглавил британската класация. С продажби от 21 000 единици той подобри представянето на оригинала през 2008 г. Тейлър Суифт вече е трета сред дамите по брой албуми номер едно в британската класация. На първо място е Мадона с 12, следвана от Кайли Миноуг с осем.

Второто място в класацията заема певецът Джъстин Бийбър с албума "Justice", следван от певицата Дуа Липа с "Future Nostalgia".

Ариана Гранде е на четвърто място в британската класация за албуми с "Positions". Пети е Хари Стайлс с "Fine Line".

Британската класация на синглите оглавява "Montero (Call me by Your Name)" на Лил Нас Екс, следван от "Peaches" на Джъстин Бийбър в сътрудничество Даниъл Сизър и Гивион.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    3 4 Отговор
    па, да я обявиме таа кака за една нова бийтълс, да ге!
  • 2 Ринго

    6 6 Отговор
    Да я обявим, ама след 10 години никой няма да си спомня за нея.
  • 3 Голям Слон

    3 2 Отговор
    Девойката има много добри гласови данни. Пее основно new country. И този албум е основно с такова звучене. Колко от мразителите чухте поне две песни от тавата?
  • 4 Чалгар

    1 2 Отговор
    И времена, о нрави. Тейлър е пич__, ама нема нищо общо с Бийтълс.
  • 5 Чалгар

    2 2 Отговор
    О времена, о нрави. Тейлър е пич__, ама нема нищо общо с Бийтълс.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Днес всеки може да си купи албум и има на какво да го слуша. Когато Биитълс са направили този рекорд, през 60-те, не всеки е имал на какво да слуша албума им. Музиката в тях години е била по-труднодостъпна до слушатели и фенове, отколкото е сега.