Last news in Fakti

20 Април, 2021 10:43 1 531 2

Тейлър Суифт покори върха на класацията на Billboard за албуми

  • тейлър суифт-
  • албум-
  • fearless-
  • билборд-
  • класация

Тейлър оглави класацията с нови версии на свои стари песни

Тейлър Суифт покори върха на класацията на Billboard за албуми - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от 12 години след като за първи път покори върха в албумната класация на Billboard с албума си "Fearless", певицата Тейлър Суифт оглави чарта с нейна презаписана версия, съобщава сайтът на изданието.

Преиздаденият албум, озаглавен "Fearless (Taylor's Version)", е деветият, с който Суифт си осигурява първенството в класацията.

По данни на Нилсен Мюзик от компилацията за периода на отчитане са продадени 291 000 еквивалентни албумни единици. Това прави "Fearless (Taylor's Version)" албумът с най-високи едноседмични продажби досега през годината.

Оригиналният албум "Fearless" дебютира на първа позиция в чарта Билборд 200 на 29 ноември 2008 г. и прекара начело 11 непоследователни седмици, припомня изданието, цитирано от life.dir.bg

Тейлър Суифт оповести през февруари тази година, че ще издаде негова презаписана версия, озаглавена "Fearless (Taylor's Version)". Новият и подобрен албум съдържа 26 песни, сред които презаписи на 13-те оригинални парчета, бонус парчета и шест песни, които са написани за оригиналния албум, но досега на са записвани и издавани.

"Fearless (Taylor's Version)" е деветият албум, с който Тейлър Суифт покорява върха в чарта Billboard 200. По този показател тя се изравнява с Мадона. С най-много албуми под номер едно сред жените е Барбра Стрейзанд с 11. Първенци сред всички изпълнители са "Бийтълс" с 19. Сред мъжете с най-много албуми, оглавявали класацията, е Джей-Зи с 14.

Тейлър Суифт освен това става първата жена в 65-годишната история на чарта с три албума - "Folklore", "Evermore" и "Fearless (Taylor's Version)", покорили върха му за по-малко от година.

След смъртта на рапъра DMX на 9 април компилацията му "The Best of DMX" се е изкачила от 73-а до втора позиция със 77 000 продадени еквивалентни единици за периода на отчитане.

Първенецът от миналата седмица Джъстин Бийбър е отстъпил на трето място с 60 000 продадени еквивалентни единици от албума му "Justice".

Челната петица в албумната класация Billboard 200 се допълва от кънтри певеца Морган Уолън с "Dangerous: The Double Album" (58 000 продадени еквивалентни единици) и рапъра Род Уейв със "SoulFly" (55 000 продадени еквивалентни единици)


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    2 5 Отговор
    Само краварите и евроатлантическите жендъри с криви глави, могат да обявят тая за красива и само те могат да си я слушат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.