20 Април, 2021 15:11 2 319 1

Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“

  • фондация стоян камбарев-
  • стоян камбарев-
  • награди-
  • полет в изкуството-
  • кино 355

На сцената ще блеснат млади таланти наред с двама президенти, Орлин Павлов, Виктория и Ники Кънчев

Десетки звезди се очаква да присъстват този четвъртък (22 април) на 12-тата Официална церемония по връчването на наградите на Фондация "Стоян Камбарев" - Наградата за Полет в Изкуството и Наградата за Кино 355.

Почетният Председател на Фондацията Петър Стоянов - Президент на Република България (1997-2002) се очаква да открие Церемонията. Почетният член Президентът Росен Плевнелиев (2011-2017) също ежегодно награждава част от заслужилите млади артисти. Двамата президенти ще бъдат придружени от очарователните си съпруги Антонина Стоянова и Деси Банова. Фондация "Стоян Камбарев" се радва на приятелството и подкрепата на видни личности от политическия, обществения и културния ни живот, които винаги са част от тази специална вечер, изпълнена с много талант, кино, музика и красота!

"Щастлива съм, че въпреки странното време, в което живеем, нашата Годишна Церемония, която е кулминация на целогодишната ни работа, ще бъде уважена от голяма част от скъпите ни партньори, приятели и колеги! Ще има страхотни изненади за младите артисти, които не бих искала да издавам в аванс", сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, която се завърна от Лондон преди дни, за да се включи в подготовката на арт събитието на сезона.

Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Водещ по добра традиция ще бъде топ журналистът Ники Кънчев, който от години е част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев".

Този път до него ще блести 12-годишната София Иванова, която не само ще пее, но ще бъде и ко-водещ на Церемонията. Варненското очарование е финалист в "Гласът на България", а преди месец спечели една от най-престижните си победи в международния конкурс "Талантите на Велика Русия" - "Класическо пеене". София е носител на безброй много награди от световни конкурси и в четирите изкуства, в които се развива - класическо пеене, поп пеене, флейта и рисуване.

Една от най-обичаните ни поп звезди със сериозна актьорска кариера Орлин Павлов ще завладее сцената с обаяние и чар в компанията на китариста Мирослав Иванов, за акустично изпълнение на един от най-големите си хитове. И докато чака да паднат забраните и да се възобнови концертният живот, съвсем скоро Орлин започва снимки на втора част на филма "Завръщане" на режисьора Ники Илиев.

Магнетичната Виктория за втора поредна година ще омагьоса публиката на Церемонията с новия си стилен музикален продукт "Growing Up is Getting Old". Сигурни сме, че Вики ще се представи впечатляващо на Евровизия. На втория полуфинал на международния конкурс в Ротердам, тя ще излезе на сцената по-малко от месец след Церемонията на Фондация "Стоян Камбарев". Призоваваме всички българи в чужбина да я подкрепят на 20 май, защото мечтите нямат лимит, а Вики е на крачка от голям успех на международната сцена.

Традиционно на сцената ще изгреят и най-младите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Изумителната 17-годишна Лора Маркова, която само преди седмица обогати колекцията си от първи награди с приза "Тибор Варга Джуниър" в град Сион, Швейцария, ще изпълни "Унгарски танц №5" в акомпанимент на младото дарование София Чернишкова.

Вдъхновяващият млад хореограф Яница Атанасова ще представи съвременен танцов етюд под нейна хореография, с участието на студентите си от НБУ на тема "Полет" - символ на идеята на Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев.

В четвъртък вечерта ще стане ясен новият носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев". Победителят ще заслужи знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв., а всички номинирани ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев", която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Петимата номинирани млади творци за 2021 година са актьорът Александър Тонев, визуалният артист Вълко Чобанов, съвременният хореограф и танцьор Яница Атанасова, фотографът Богдан "CHILLDAYS" Плъков и най-младият концертмайстор на професионален оркестър в България - Лора Маркова.

На живо по време на Официалната Церемония публиката за трети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355. Имената на тримата финалисти тази година са Виктор Иванов с проект за филм "Да умреш 10 пъти", Елена Чергиланова с проект за филм "Как да изгубиш 10 кг. за един ден" и Росица Траянова с проект за филм "10 яйца".

Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Победителят ще спечели красива статуетка и 10 000 лв. за следващата си лента.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    2 0 Отговор
    тоя травестит що се е маскирал като деница сачева