30 Април, 2021 14:14 2 327 7

Отнеха наградата BAFTA на Ноел Кларк заради обвинения в сексуално насилие

  • ноел кларк-
  • актьор-
  • награда-
  • бафта-
  • отнемането

20 жени обвиняват актьора в сексуално посегателство

Отнеха наградата BAFTA на Ноел Кларк заради обвинения в сексуално насилие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската филмова академия временно лиши Ноел Кларк от наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA) за принос в развитието на кинематографията поради обвинения в сексуален тормоз, съобщи филмовата академия на Обединеното кралство в четвъртък, 29 април.

„В светлината на твърденията за сериозно нарушение от страна на Ноел Кларк, публикувани в четвъртък вечерта в The Guardian, BAFTA реши да прекрати членството му и временно да отмени наградата си за приноса му в развитието на киното. Тази мярка влиза в сила незабавно и ще остане в сила до следващо известие“, се казва в изявлението.

Самият Ноел Кларк отрича вината си.

„В своята двадесетгодишна кариера поставих на преден план приобщаването и разнообразието. През това време нито един човек не е отправял обвинение срещу мен. Ако някой, с когото съм работил, се чувства неудобноот мен, искрено се извинявам. Категорично отричам [обвинението] в сексуално насилие и възнамерявам да се защитя срещу тези неверни твърдения “, каза актьорът.

В четвъртък The Guardian публикува статия за 20 жени, които обвиняват Кларк в различни видове сексуален тормоз, по-специално неподходящо сексуално поведение на снимачната площадка.

45-годишният Кларк е известен с ролите си във филми „Доктор кой“, „Секс“, „Наркотици“ и „Рокендрол“, „Боря се с гиганти“ и други филми. През 2009 г. Кларк получи награда BAFTA Rising Star за Span II, където режисира, пише и участва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    6 1 Отговор
    еманципацията ще погуби бялата раса.

    Коментиран от #3

  • 2 Рон Джеръми

    10 0 Отговор
    То стана мода вече. Разкажеш мръсен виц, а кифлите го тълкуват като сексуално насилие.
  • 3 Като го гледам тоз

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Цялото човечество ще погине
  • 4 Четник

    4 1 Отговор
    В Кралството в момента тече тотална подмяна на консервативните британски традиции и култура.Назначават се безполезни хора на висока длъжност ,който следят за “разнообразието” на работниците за цвят,пол,сексуалност.Какво ли ни чака?
  • 5 потребител

    2 1 Отговор
    То имало три филма,"Секс","Наркотици" и "Рокендрол"! А аз съм толкова назад,че съм гледал само филмът "Секс наркотици и рокендрол". А 20-те бабички,които в деменцията си са си "спомнили",че са "сексуално насилвани",защо досега не са писнали? Да вкарат 1-2 в панделата за лъжа и повече няма дачуем за такива "насилия"!
  • 6 потребител

    0 1 Отговор
    То имало три филма,"Секс","Наркотици" и "Рокендрол"! А аз съм толкова назад,че съм гледал само филмът "Секс наркотици и рокендрол". А 20-те бабички,които в деменцията си са си "спомнили",че са "сексуално насилвани",защо досега не са писнали? Да вкарат 1-2 в панделата за лъжа и повече няма дачуем за такива "насилия"!
  • 7 111

    3 0 Отговор
    Сега остава и Ален Делон някоя да го нарочи за ........