Last news in Fakti

6 Май, 2021 12:34 2 895 2

Джули Андрюс получава една от най-значимите награди в киното

  • джули андрюс-
  • приз-
  • награда-
  • американски филмов институт-
  • цялостно творчество

Американският филмов институт посочва, че няма търпение до церемонията

Джули Андрюс получава една от най-значимите награди в киното - 1
Снимка: Shutterstock

Актрисата Джули Андрюс ще бъде удостоена с едно от най-големите отличия в киното - приза за цялостно творчество на Американския филмов институт, съобщи "Hollywood Reporter".

85-годишната Андрюс ще получи 48-мата почетна награда на института на 11 ноември на церемония в театър "Dolby" в Лос Анджелис. Проявата трябваше да се състои на 25 април миналата година, но беше отложена заради коронавирусната пандемия.

"Джули Андрюс повдига духа на поколения зрители. Сега, повече от всякога, Американският филмов институт очаква с нетърпение да събере света, за да отпразнува многобройните дарове и радост, които тя ни е дала, доказвайки, разбира се, че е съвършена във всяко отношение", се посочва в изявление на института.

През дългогодишната си кариера Джули Андрюс е спечелила редица отличия, сред които "Оскар" за ролята си на Мери Попинз в едноименния филм от 1964 г., "Еми", "Грами", "Златен глобус", БАФТА. Андрюс е номинирана още два пъти за награда на американската киноакадемия за превъплъщенията си в "Звукът на музиката" и "Виктор - Виктория", припомня БТА.

Актрисата ветеран е позната на зрителите и с ролите си в "Дневниците на принцесата" и сериала "Бриджъртън". С гласа ѝ говорят персонажи в анимационни продукции като "Аз, проклетникът 3" и "Шрек 2".

Наградата за цялостно творчество на Американския филмов институт се връчва ежегодно на избраник, чийто талант е допринесъл по фундаментален начин за усъвършенстване на филмовото изкуство, постиженията му са всепризнати, а работата му е издържала тестовете на времето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.