Last news in Fakti

8 Май, 2021 12:45 1 353 0

Новото парче на Coldplay дебютира в космоса

  • coldplay-
  • колдплей-
  • дебютира-
  • космос-
  • ново парче

"В момента не сме в състояние да пеем за никого на Земята", каза фронтменът на групата Крис Мартин

Новото парче на Coldplay дебютира в космоса - 1
Снимкa: Shutterstock

Британската група "Coldplay" избра космоса за дебюта на новия си сингъл "Higher Power" в петък, пише dir.bg.

Рок групата, известна с хитовете си "Paradise" и "Viva la Vida", се свърза с Международната космическа станция (МКС), за да разговарят с френския астронавт Тома Песке за живота в космоса.

Те изпратиха на Песке и запис на новата песен с цветни извънземни холограми, които танцуват в ритъма ѝ, а астронавтът го пусна на борда на МКС.

"В момента не сме в състояние да пеем за никого на Земята, затова решихме да попеем за теб", каза фронтменът на групата Крис Мартин във видеочат с Песке, разпространен в петък. "Нещо като концерт за един човек".

Продуцент на песента е шведският композитор и продуцент Макс Мартин. "Coldplay" ще открият церемонията за наградите БРИТ идната седмица с изпълнение на "Higher Power" на р. Темза, близо до мястото на церемонията - O2 Арина в Лондон.

Групата ще се изяви и на концерт на фестивала Гластънбъри, който ще бъде стриймван на живо на 22 май. Събитието ще замени традиционния фестивал, който бе отменен за втора година заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА