Last news in Fakti

14 Май, 2021 11:14 5 140 1

София Лорен с престижна награда за участие във филм на сина си

  • софия лорен-
  • награда-
  • филм-
  • кино-
  • режисьор-
  • едоардо понти

Актрисата споделя, че се вълнува сякаш отново получава първата си филмова награда

София Лорен с престижна награда за участие във филм на сина си - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Живата легенда София Лорен спечели престижна годишна награда за най-добра актриса за филма „Животът пред теб“. Наградата за италианско кино „Давиде ди Донатело“ е най-престижната национална награда в Италия, която се дава веднъж годишно за кино постижения.

86-годишната актриса София Лорен заяви, че не знае дали това ще е последният ѝ филм, но че има енергия и желание да продължи да играе, защото без кино не може да живее, пише БГНЕС.

„Вълнувам се както преди 60 години, когато за първи път получих тази награда“, каза тя.

Режисьор на филма е нейният син Едоардо Понти, а освен известната актриса във филма играе и момчето Ибрахим Гая, за когато актрисата казва, че е „прекрасно, вълшебно дете“.

София Лорен с престижна награда за участие във филм на сина си

Министърът на културата Дарио Франческини каза на церемонията по награждаването, че италианското правителство подготвя голям проект за съживяване на филмовото студио Cinecita с инвестиция от 300 милиона евро.

Президентът на републиката Серджо Матарела прие част от наградените автори и актьори в седалището на правителството.

„Можем да излезем от кризата, която преживяваме, само със солидарност, визия и чувство за принадлежност към обща история“, каза президентът Матарела, който определи киното като ценно общо благо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стахотна

    6 0 Отговор
    Актриса.Господ здраве да и дава.Дано да има много такива като нея.