Last news in Fakti

17 Май, 2021 09:30 2 533 4

Официално започна "Евровизия"

  • виктория георгиева-
  • евровизия-
  • евровизия 2021-
  • песенен конкурс-
  • начало-
  • откриване

Виктория Георгиева, която представя България, ще пее под номер 13 във втория полуфинал на 20 май 2021 г.

Официално започна "Евровизия" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Международният песенен конкурс "Евровизия", чието тазгодишно издание е в Ротердам, бе официално открит снощи, съобщават международните информационни агенции.

На церемонията в нидерландския пристанищен град присъстваха делегации на 34 от 39-те страни участнички, сред които и България. Събитието бе излъчвано на живо онлайн за почитателите и журналистите, които не успяха да отидат в Нидерландия заради ограниченията във връзка с коронавируса.

По време на церемонията, българската представителка в конкурса, Виктория разказа, че обича да пее за личните житейски истории, тъй като това може да свърже хората с нейната музика.

Виктория Георгиева ще пее под номер 13 във втория полуфинал, който ще се проведе на 20 май 2021 г.

Виктория, която представя България с песента Growing Up is Getting Old, ще се конкурира на полуфинала с представителите на 16 страни – Сан Марино, Естония, Гърция, Чехия, Австрия, Полша, Молдова, Исландия, Сърбия, Грузия, Албания, Португалия, Финландия, Латвия, Швейцария, Дания. Финалът е на 22 май.

Представителката на Австралия Монтен няма да може да отиде на място заради рестрикциите и ще участва в конкурса дистанционно. Отсъстваха още делегациите на Полша и Исландия, членове на които дадоха положителна проба за коронавирус. Представителите на Румъния и Малта, които са отседнали в един хотел с тях, пък се самоизолираха.

Двата полуфинала на "Евровизия" са във вторник и четвъртък. На финала в събота ще могат да присъстват около 3500 човека, при това без да носят маска. Те обаче ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус. Самите участници ще бъдат изолирани в специален балон.

Според прогнозите Барбара Прави, често сравнявана с легендарната Едит Пиаф, може да донесе първата победа на Франция от 44 години. С най-големи шансове след нея са представителите на Италия и Малта, отбелязва Франс прес.

Миналата година конкурсът бе отменен за първи път в своята история заради избухването на пандемията.

Според прогнозите българската представителка има сериозни шансове, най-малкото за добро представяне. Някои букмейкъри я нареждат на шесто място.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    10 4 Отговор
    Съвсем официално ми е през .... не знам как да се изразя по-политически коректно, но предполагам, че стана ясно през кое.:)
  • 2 Наблюдател

    17 0 Отговор
    Евровизия е много политизиран конкурс
    . Едно време имаше политически - Ален мак и естраден - Златен Орфей. Евровизия е по-скоро като Ален мак.
  • 3 Сандо

    5 1 Отговор
    Айде сега почнаха сводките на всеки час за едно англоезично мероприятие.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.