Last news in Fakti

18 Май, 2021 15:04 1 306 2

Дни на словашкото изкуство в София

  • словакия-
  • международна изложба-
  • национална художествена академия-
  • сътрудничество

Събитието се ще се състои в Националната художествена академия от днес до 21 май

Дни на словашкото изкуство в София - 1
Снимка: БГНЕС

От 18 до 21 май в Националната художествена академия ще се състоят "Дни на словашкото изкуство в София", съобщиха от академията. Те ще бъдат отбелязани с международна изложба под надслов "Енвижън Садис Ес", която всяка година пренася творбите на словашки визуални артисти от по-младото и средното поколение в галериите на европейски столици.

Тази година е избрана София, тъй като, както казват организаторите, България и Словакия са близки в културен аспект, а в същото време обаче съществува усещането за известен дефицит на взаимно сътрудничество в областта на изкуството и културата.

Основната цел на изложбения цикъл е представянето на съвременните тенденции в изкуството на Словакия. 25 автори представят широк спектър от художествени техники и формални стилистични категории.

Фокусът на изложбата е живописта с най-много включени произведения. Представени са също скулптурата и обектът, както и фотографията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гибона

    0 3 Отговор
    Словаци и изкуство???

    Коментиран от #2

  • 2 Маймун

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гибона":

    - коментатор ???