Last news in Fakti

19 Май, 2021 16:26 3 503 9

Михаил Белчев свиква класици за концерт в НДК

  • михаил белчев-
  • концерт-
  • музика-
  • класици-
  • ндк

Концертът ще се състои в Зала 1 на 20 май

Михаил Белчев свиква класици за концерт в НДК - 1
Снимка Архив: БГНЕС

Михаил Белчев, който през идващото лято празнува юбилей, свиква поп класици за респектиращ концерт в НДК.

На сцената в зала едно на 20 май от 19 часа за музикалното метро пътешествие „Третият лъч“ излизат Маргарита Хранова, Тони Димитрова, „Ритон“, Милица Божинова, Кристина Белчева, Орлин Горанов, Веселин Маринов, Хайгашод Агасян, Асен Масларски, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Деси Добрева. Режисьор е Николай Априлов.

Любимият бард на България ще представи прекрасната си балада в своя типичен френски стил „Песенен послеслов“, излъчващ романтика и носталгия. Първата ѝ премиера е във Варна, където Мишо и Кристина Белчеви редовно гостуват с шлагерите си, но идеята за творбата се ражда преди това. Поводът е тъжен – поредна приятелка на Белчеви се оттегля от земната суета. Но стиховете на Васил Сотиров не са нито мрачни, нито безнадеждни.

„Животът ми е пряка реч – тиренце между двете дати. Недейте се коси от жал и хич недейте се измъчва. Не вярвайте, че съм умрял, аз просто съм във друга кръчма“, пее Мишо Белчев с музиката на духовния си събрат и творчески партньор Хайгашод Агасян.

В НДК Белчеви ще развълнуват ценителите и с вечните си дуети, Кристина ще изпълни своята „Лудост“, а синът им Косьо е продуцент на шоуто. Марги Хранова също е готова с изненада, чието заглавие е „Последен танц“. Овации ще има и за нейния хит „По пътя“. Орлин Горанов ще вдигне адреналина на феновете със „Светът е за двама“, „Да започнем отначало“ и „Анкора“.

Веско Маринов ще започне с хитовете „Лятна жълта рокля“ и „Любов на прага на сърцето“, за да постави триумфалната удивителна на музикалния спектакъл с неофициалния химн „За теб, Българийо“ по стиховете на Михаил Белчев.

Аплаузите за Тони Димитрова ще са за „Изгубена“, „Неказани думи“ и „Шепа пепел“. Драго Драганов, който е водещ на шоуто, ще изпее „Вечерен тромпет“ – балада на Герасим по легендарната едноименна лирика на Борис Христов.

Деси Добрева ще разтупти сърцата с „Лудо младо“ и „Джорето“, а Милица и Асен Масларски – с „В края на лятото“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    9 2 Отговор
    браво!!!
  • 2 Брендица

    2 5 Отговор
    "Горда Стара Планина...." химнът кой/я ще го изпълни?
  • 3 324

    9 2 Отговор
    Спомени, спомени!!! Много ще ми е интересно поколенията, които израснаха с чалга и рап певците след 40, 50 години дали ще ги помнят и ще могат ли да запеят поне една от песните им както моето поколение израснал с песните на гореспоменатите с изключение на деси Добрева.
  • 4 Бате Мишо става на 75

    14 1 Отговор
    Жив и здрав! Направи красив живот и песни! Искам да направиш юбилей и през 2026,дано да ни има и двамата! Булевардът с кестените е вечен..

    Коментиран от #5

  • 5 Брендица

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бате Мишо става на 75":

    Ама Яне Сандански войвода очевидно не е вечен като булеварда с кестените
  • 6 нашия

    3 0 Отговор
    много силна инициатива ....но писача ако може да обясни както как на Мишо стила е "френски"
  • 7 тошо

    3 0 Отговор
    то хубаво ама аивал едни същи песни пеят аман от певци

    Коментиран от #9

  • 8 Почитател

    0 2 Отговор
    Бъдете здрав, г-н Белчев! Вие сте част от живота ми. Благодаря ви, че го правите красив.
  • 9 ДА ТАКА Е

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "тошо":

    просто омръзват, със стар репертоар и тук там някоя
    нова песньовка.