Last news in Fakti

25 Май, 2021 12:46 5 913 9

20 неща, които не знаете за Джейн Сиймор - д-р Куин Лечителката

  • джейн сиймор-
  • доктор куин лечителката-
  • актриса-
  • рожден ден

Актрисата, която у нас познаваме най-добре като д-р Куин Лечителката, днес е блестяща звезда на 70 г.

20 неща, които не знаете за Джейн Сиймор - д-р Куин Лечителката - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Кариерата на прекрасната актриса Джейн Сиймор продължава вече почти пет десетилетия и дори днес - на 70-годишна възраст, тя изглежда просто ослепително. Ако трябва да бъдем по-точни, първата ѝ значима поява под светлините на прожекторите е през 1973 г., точно след първия ѝ голям пробив, който е 20 години преди участието ѝ в култовия сериал "Д-р Куин Лечителката".

Макар че именно Микаела Куин, напуснала дома си в Бостън, щата Масачузетс, която в търсенето си на подходящо място, на което да основе собствена практика, се озовава в малкото градче Колорадо Спрингс, където, противно на нейните очаквания, хората я посрещат враждебно, е образът, с който широката публика винаги ще свързва актрисата, пише life.dir.bg.

20 неща, които не знаете за Джейн Сиймор - д-р Куин Лечителката

Въпреки това, тя става известна с друга роля, а именно тази на Солитер - едно от момичетата на Бонд в "Живей, а другите да умрат". Тогава в лентата Агент 007 се играе от Роджър Мур, заместил легендарния Шон Конъри. Преди това хубавицата се изявява предимно на театралната сцена в постановки по Шекспир и има зад гърба си няколко малки роли в киното и телевизията. Но именно Джеймс Бонд, я изстрелва на върха на славата.

Малко хора са запознати и с факта, че към днешна дата тя има собствена линия шалове и бижута. Точно по този повод списание "Us Weekly" реши да се свърже с Джейн, давайки ѝ възможност да сподели всички неща, които хората не знаят за нея. Ето и какво разкри звездата пред изданието:

20 неща, които не знаете за Джейн Сиймор - д-р Куин Лечителката

1. Родена съм с плоски ходила, състояние, известно като дюстабан. Освен това като малка имах проблеми с говора. Това обаче не попречи на страстта ми към балета, който започнах да тренирам от малка.

2. Истинското ми име е Джойс Пенелопе Вилхемина Франкенберг.

3. Започнах да работя като медицинска сестра доброволец още на 6-годишна възраст, а на 10 г. вече гледах как се изпълняват операции.

4. Като дете бях възхитена от фермите за мравки, пчелните кошери и поповите лъжички.

5. И досега много от почитателите ми не знаят, че съм успешен дизайнер на мебели. Моята линия "Michael Amini" е една от най-продаваните марки в Близкия Изток.

6. В училище мразех часа по физическо възпитание, понеже се чувствах абсолютно безполезна.

7. За сметка на това толкова обичах науката, че на 7 г. получих първия си микроскоп.

8. С първото ми гадже ни свърза общото ни хоби - колекционирането на марки.

9. На 12 г. заминах сама за Унгария, като временно отседнах при местно семейство. Не след дълго ми предложиха място в Унгарския национален балет, но родителите ми казаха "Не", тъй като по онова време държавата все още бе комунистическа.

10. Обичам да се гмуркам в коралови рифове.

11. Мразя безразсъдните шофьори, които карат автомобилите си прекалено бързо. Аз съм изключително внимателна зад волана и ми се иска останалите хора да бъдат такива.

12. Веднъж, по време на голф турнир за знаменитости, направих невъзможен удар, с който всички бяха убедени, че няма да се справя. Топката обаче попадна точно в целта. Това е сред нещата, с които се гордея.

13. Винаги се чувствам ужасена в началото на първия снимачен ден на всеки нов филм, в който участвам. Притеснението ме напуска чак след като заснемем първата сцена.

14. Звучи странно, но като дете постоянно жадувах не за шоколад, а за кисели краставички.

15. Изкуството винаги е присъствало в живота ми. Обичам да рисувам, проектирам и правя скулптури.

16. Това, за което мечтая, е светът да стане по-добро място. Бих се радвала да бъда част от такава промяна. Надявам се някой ден да видя повече състрадание у хората.

17. Заради хетерохромията, която имам по рождение, загубих първата си филмова роля. Тогава моят агент ме успокои с думите: "Ще дойде миг, в който ще се прочуеш именно заради различния цвят на очите си".

18. На 15 г. започнах собствен бизнес, бродирайки сини синигери върху блузи, които продавах.

19. Говоря свободно френски и холандски. Зная малко испански, немски, италиански и унгарски - тях обаче разбирам перфектно, така че внимавайте какво ще ми кажете, ако някога се засечем в асансьор.

20. В училище изобщо не бях популярна. Може да се каже, че по-скоро бях аутсайдер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 не е лека жена

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    изказа се като гербаджия,имай поне малко ,ако не възпитание,поне уважене към жените!
  • 3 Be_google, жив и здрав съм :)))

    8 2 Отговор
    Страхотна актриса, израснах с др Куин.... :) филм в който не беше задължителна рекламата не всякакви полови извращения
  • 4 Един

    2 1 Отговор
    А 2000 незнайни факти за Бойко Борисов кога ще ги научим?
  • 5 Ехей

    1 1 Отговор
    Всичкото семе което е изкапало по земята, заради нея, ако беше поникнало, континентите щяха да приличат на амазонската гора.
  • 6 Мнение

    1 2 Отговор
    Емм, че тя на стари години сега по стара от когато беше в сериала.
  • 7 лют пипер

    2 0 Отговор
    И тази е еврейка.
  • 8 цербер

    0 0 Отговор
    Обичам да се гмуркам в коралови рифове. ОКОЛО КОРАЛОВИ РИФОВЕ,А НЕ В КОРАЛОВИ РИФОВЕ. НЕ СИ РАК.
  • 9 devil

    2 0 Отговор
    Докторката си беше хубава пораснах със случки в раиския кът