1 Юни, 2021 12:17 9 364 24

Христо Кидиков: Положението е много зле

  • христо кидиков-
  • кидика-
  • певец-
  • култура-
  • помощ-
  • министерство на културата

Мнозина представители на културните среди у нас се надяват на помощи от държавата, които така и не идват

"Останах с пръст в устата.“ Така Христо Кидиков коментира факта, че не е получил наградата за специални заслуги от Министерството на културата. Причината за това е, че вторият списък с певци и музиканти, в който попадна и той, така и не бе одобрен в Народното събрание. И няма как това да бъде одобрен от служебния кабинет.

"Може и да не дочакам тези пари“, споделя Кидиков. "Песимист съм. Както казват в Русия - има човек, има проблем, няма човек, няма проблем. Може би чакат да си отида oт този свят. И тогава чак да се гласува, че и ние да вземем нещо", коментира още Кидиков.

Хитовият музикант много се надява на помощ от държавата. Откакто е настъпила пандемията, Кидиков няма почти никакви участия. Следователно няма и доходи. "Кандидатствах и за помощ от съюза на музикантите. Вече над половин година чакам да получа 4000 лева. Но едва ли и това ще се случи. Трудно се издържам само с пенсия. Тя не е и висока. Много е зле положението. Но не се оплаквам. Важното е да съм здрав", споделя още Кидиков.

Не за пръв път Кидиков изразява недоволството си към Министерството на културата, пише "България Днес“. Още през февруари той бе забравен от тогавашния министър Боил Банов и не попадна в първоначалния списък. След като обяви, че е потресен от постъпката на Банов, министърът му се извини и го включи сред наградените. Кидиков сподели още, че не е успял да се ваксинира. Той имал записан час, но го пропуснал, тъй като имал ангажименти.

"Още се чудя за ваксината. Не че няма да се боцна. Само така ще се спасим от лапите на COVID. Ho съм зает - записвам нови песни, които са част от последния ми албум. И се притеснявам да няма някакви странични реакции от ваксината. Затова ще изчакам малко. Като съм готов с албума, веднага отивам да си сложа ваксината“, зарича се Кидиков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    1 9 Отговор
    абе малко по-добре е но с 1 идея
  • 2 Митко Щерев

    50 3 Отговор
    Какви пари бе, Христо, 30г. продаваш прахосмукачки.
  • 3 Мухоморко

    66 4 Отговор
    Пенсията малка, ама го попитайте дали се е сетил да си плати осигуровките. Една част от певците ни изобщо не се осигуряваха, други печелиха големи суми, ама внасяха минимално. И сега...КЪДЕ МИ Е ВИСОКАТА ПЕНСИЯ?!
  • 4 плюс минус

    39 10 Отговор
    Това е за всички български пенсионери: учители, медици, техници, работници, ......всички, за които се сетите.
    През десетината години управление на ГЕРБ пенсиите, и майчинските, и детските, замръзнаха, вкараха ги във фризера и само от време на време отпускаха по няколко левчета. Това е геноцид към целия български народ, трябва да заведе иск към управляващите го "демократи".

    Коментиран от #9

  • 5 ГЕРБ=БСП=ДПС

    59 6 Отговор
    Алчен си Кидиков, но най-лошото е, че не си само ти. У нас сте много тези като теб - „привилигировините“: певщи, музиканти, художници, скуптори, актьори, милиционери, бивши военни, льотчици, космонавти, чиновници ... Нямате наяждане, все едно сте с десет усти и кореми, а не с по един. Кидиков: „Труднo ce издържaм caмo c пeнcия. Тя нe e и виcoкa. Мнoгo e злe пoлoжeниeтo.“ Има над 2 000 000 български пенсионеи, поне 1 000 000 от тях разчитат само на пенсия. С какво си по залужил от тях. Щом 1 000 000 могат да издържат, значи и ти можеш.

    Коментиран от #8, #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хайде

    28 1 Отговор
    стига хленца ! В соца си живяхте царски , след това имахте възможност да си премислите живота и съответно старините , както много хора с различни професии го направиха !
  • 8 РОДОПЧАНИН

    36 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    КАКВИ ПАРИ ЧАКАШ БРЕ КИДИЧКО???? КРИХТЕ ДОХОДИ СЕГА ЧАКАШ 700 ЛВ. Е ТЪЙ НА НАГОТОВО. ДРУГИТЕ СА СЕ БЪХТИЛИ ПО 40 ГОДИНИ И ВЗИМАТ 450 А ТИ САКАШ 700 БЕЗ ДА СИ НАЛИВАЛ В НОИ И СИ КРИЛ ХОНОРАРИ!!!!!! БЕГАЙ ДА САДИШ КАРТОФИ И ДА ГЛЕДАШ ОВЦИ ПО РОДОПИТЕ!!!!! ЩЕ ПАСЕШ ДОБИТЪКА И ЩЕ ПЕЕШ НА ВОЛЯ И ЧИСТ ВЪЗДУХ. КРАВИТЕ КЕ УВЕЛИЧАТ МЛЕКОНАДОЯ ОТ ТВОИТЕ ТРЕЛИ.
  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "плюс минус":

    Кога ще го разберете бе? Държавата не е бездънна каса, от която на всеки може да се дава колкото поиска пари - пенсия, заплата, детски, субсидии, грантове, награди ... и всеки да е доволен. Ресурсите на държавата не са безкрайни, а са ОГРАНИЧЕНИ. Големия проблем у нас не е, че заплати и пенсиите са ниски. Големия проблем е, че ПАРИТЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ НЕПРАВИЛНО. Властиимащите крадат за себе си и раздават и на многото привилигировани от власта, които се отплащат на властимащите със слугуване и целуване на гъ30ве. Големия проблем е, че НЕСПРАВЕДЛИВОСТА У НАС Е ГОЛЯМА. Приоритет на ДЪРЖАВТА трябва да са РАБОТЕЩИТЕ И ДЕЦАТА, след това младите хора. След тоова на четвърто място да са пенсионерите с трудов стаж. И чак след тях едва на пето и място последно трябва да са пенсионерите с малък или никакъв трудов стаж, деца с увреждания, инвалиди, безработни, бездомни ... Разберете го бе, от РАБОТЕЩИТЕ идват прите/БЛАГАТА/ в държавата ни и съответно помощите на децата с увреждания и пенсиите ... ДЪРЖАВТА Е САМО ПОСРЕДНИК, КОЙТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ, а не е източник на пари. Държавата може да преразпределя, само ако има кой да произвежда. Държавата трябва да престане да дава пари на разни "примитиви" и "неандерталци" да раждат по 10-15 деца и да живеят от детски им добавки. Детски помощи трябва да се дават само за семейства с 1 или 2 деца. За тези, които не могат да се грижат за многото си деца, държавата трябва да им ги отнема и да се грижи за тях.
  • 10 12345

    29 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Трудно се издържам само с пенсия. Тя не е и висока. Много е зле положението. Но не се оплаквам.
    Публикувано във факти.бг: Той имал записан час, но го пропуснал, тъй като имал ангажименти.
    Публикувано във факти.бг: Ho съм зает - записвам нови песни, които са част от последния ми албум
    И последно - няма доходи, но е много зает и записва нов албум!!!!
    Има зелени коридори - който иска се боцва веднага!!!! Но той е много зает - пуска ВѝЕФА. Така са свикнали наготово - преди получаваха апартаменти в техни си блокове - сега нямали пенсии. Защо Лили Иванова не се оплаква - защото е кадърна, пее, печели пари и знае как да си харчи. Да е жива и здрава!!!
  • 11 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    Музикант къща не храни , поне тука в днешно време . Особенно ако си на този певец , ставаш за бабики и дятковци .
  • 12 Другия с коня

    13 6 Отговор
    Абе, Некадърник...От кога естрадната музика има нещо общо с Културата????И искаш Награда за това ,че си бил от Пропагандната Комунистическа машина???Лустрация на всички Комунистически цървули!!!!!
  • 13 Георги v.

    15 2 Отговор
    Кидиков така и не разбра, че това са Държавни награди,а не помощи. Вярно е, Бойко, Вежди, Боил Банов и Пламен Джуров ги излъгаха с това, че ще прецизират първоначалния списък от 65 творци, предимно близки до ГЕРБ и СДС и доста от тях със съмнителни заслуги и биографии. Вместо това управляващите подлеци настроиха обществото срещу творците от една страна и хората в гилдията от друга. В крайна сметка списъка си остана същия без никакви промени и нещата бяха забравени.
  • 14 Нали тъй

    18 1 Отговор
    "Откакто е настъпила пандемията, Кидиков няма почти никакви участия. Но не е успял да се ваксинира, тъй като имал ангажименти".
    Този става за политик!
  • 15 Гост

    16 1 Отговор
    Какви помощи бе? Има си пенсия и за да я получаваш трябва да си внасял осигуровки. Внасяхте ли? Ако не сте, от какъв зор чакате да ви се даде?
  • 16 глоги

    7 0 Отговор
    И няма как това да бъде одобренО от служебния кабинет. Не че няма да се боцна. Само така ще се спасим от лапите на COVID. Е,КАТО СЕ БОЦНЕШ ВЕДНЪЖ-ДВАЖ,МОЖЕ И ДА СИ ПОЛУЧИШ НАГРАДАТА.
  • 17 ннннннннн

    16 0 Отговор
    Бабетата и дядките са с пенсии около 300 лева,а Кидика чакал 4000 лева. Мъй!
  • 18 Тит

    14 0 Отговор
    Кидиков и арогантен човек а сега иска милосърдие....Абе тарикат защо не направи един концерт и средствата не ги дари за деца и болни хора?Ти се мислеше за безсмъртен и велик.......знам как се държиш с хората .....ЧЕРВЕИ

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Културтрегер

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тит":

    От къде на къде ще дарява пари на хора, които получават на готово от държавата!? Никой, освен престъпниците, неграмотните и необразованите нямат право на каквито и да е пари, под каквато и да е форма от държавата! Който иска пари за помощи и пенсия да върви в Европа или другаде! Ето, хората са го измислили- работиш от 6 месеца до 10 години и взимаш пенсия! Който се усети на време вече е там и е добре! Къде сте тръгнали в България полагащи Ви се пари да търсите!? Че и на благотворителност чакате от хора, които едва свързват двата края и работят на няколко места, измамени от държавата! За култура и образование никой не дава пари! Само се иска да работиш денонощно и ще ти дадат колкото да платиш някоя друга сметка частично! А храна сам си намери! За лекарства не ти трябват! Да си жив и здрав!
  • 21 Културтрегер

    3 0 Отговор
    От къде на къде ще дарява пари на хора, които получават на готово от държавата!? Никой, освен престъпниците, неграмотните и необразованите нямат право на каквито и да е пари, под каквато и да е форма от държавата! Който иска пари за помощи и пенсия да върви в Европа или другаде! Ето, хората са го измислили- работиш от 6 месеца до 10 години и взимаш пенсия! Който се усети на време вече е там и е добре! Къде сте тръгнали в България полагащи Ви се пари да търсите!? Че и на благотворителност чакате от хора, които едва свързват двата края и работят на няколко места, измамени от държавата! За култура и образование никой не дава пари! Само се иска да работиш денонощно и ще ти дадат колкото да платиш някоя друга сметка частично! А храна сам си намери! За лекарства не ти трябват! Да си жив и здрав!
  • 22 Георги v.

    4 0 Отговор
    Лили Иванова не се оплаква, защото отдавна получи пожизнена държавна награда в размер на 700 лв. Не че не я заслужава.
  • 23 Дедовия

    1 1 Отговор
    Вече няма Вефове,които да цъкнем за да слушаме Кидика!Съжаляваме!
  • 24 Ха ха

    4 0 Отговор
    Кидиков от 1989г до сега какви данъци и осигуровки е платил?! За изнесените концерти до сега има ли платени данъци като певец или си е скрил доходите? Продава прахосмукачки и има участие за картинг, а иска пенсия на певец!!!!!!!!!