Last news in Fakti

6 Юни, 2021 14:46 8 008 18

Синът на Милко Балев продава картини по 10 000 лв.

  • калин балев-
  • милко балев-
  • картини-
  • художник-
  • изкуство

Калин Балев откри нова изложба съвсем скоро по повод рождения си ден

Ексцентричният художник Калин Балев е известен преди всичко с това, че е син на комунистическата легенда Милко Калев Балев, дългогодишен директор на кабинета на Тодор Живков и негова дясна ръка в БКП. Калин обаче стои далеч от политиката и днес се изхранва с професията си – изобразителното изкуство, при това се справя повече от добре. Произведенията му се харчат като топъл хляб въпреки кризата, а цените са доста солидни, пише вестник Ретро.

Миналата седмица Балев-младши откри по повод своя рожден ден изложба в столичната галерия „Арт център 12“. В нея са включени продукции с митологични сюжети. Цените започват от 800 лева за 35-сантиметрови изображения на Янус и Аполон от морски камъни и мидени черупки и достигат над 10 000 лева за големите платна на талантливия Калин.

Освен че му върви в работата и изкуството, на сина на Милко Балев, който по времето на соца беше женен за ослепителната красавица и модел Ралица, му потръгна и в любовта. От десетина години той има втора съпруга – Маруся, която споделя любовта му към изкуството.

Балев не обича да си спомня за социализма и отказва да коментира каквито и да било теми, свързани с политика, и не обича да се връща към времето, когато името на баща му се споменаваше със страхопочитание.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да си

    18 2 Отговор
    продава другаря Балевски !

    Коментиран от #8

  • 2 Ленин

    25 17 Отговор
    Ами отлично,баща му колеше и бесеше при бай Тошо,а вие ми го възхвалявайте този български козел милионер!!!
  • 3 Беше моторджия през соца

    27 1 Отговор
    Караше яки мотори и мацки
  • 4 Ха ха ха🤣

    19 0 Отговор
    "при това се справя доста добре"... Личи и от написаното - "по-известен като син на Милко Балев"... Познавам синът на Салвадор Далѝ. (Живее на час път от Рим) И той е известен с това, че е син на Далѝ, макар да се опитва да бъде артист... Разбирам го, трудно е да се живее в сянката на Салвадор и Гала...
  • 5 Прасе

    27 0 Отговор
    Спас—Гърнето ,Пловдивският велможа от ГЕП възхваляваше Бай Тошо в епични поеми .Днес подлогата е заровил зърлата си в копанята и смуче ли,смуче народна пара.
  • 6 Активист на БКП

    14 0 Отговор
    И щерката на Психичноболния ще продава картини!!!
  • 7 ТОЯ ГОЛЕМ КРАСАВЕЦ

    14 0 Отговор
    БИЛ ЖЕНЕ ЗА РАЛИЦА....КВО ЛИ НЕ ПРАВЯТ ПАРИТЕ
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да си":

    500 години робство - 45 години удоволствия .
  • 9 Преувеличихте

    18 1 Отговор
    Чак пък ослепителна красавица ... Беше просто едно по-нахално момиче, което стана гадже на доста по-ниския от нея Калин. Живееха почти на семейни начала още докато бяха ученици. По време на соца това беше рядко явление, но за някои синчета правилата не важаха. Маруся Мирчевска медиите също я обявяват за най-красивата мома от времето на соца, но публикуват нейни снимки, които са правени или от далече, или я показват частично. Беше едно леко разногледо провинциално връзкарче с татко партиен функционер, моме със странно раздалечени очи и физиономия на продавачка от квартален плодзеленчук. Хубавици имаше, има и днес, но не всяка кандисва да се пробва за играчка на нечие синче, пък ха дано се стигне до сватба.

    Коментиран от #17

  • 10 НЯКОЙ

    12 2 Отговор
    Това, което виждам зад гърба на художника е ужасяващо!
    Това "изкуство" може да парализира всичко човешко в човека!
    Но щом има "ценители" да плащат по 10 000, значи търговията върви!

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Предположение

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "НЯКОЙ":

    Това са неговите представи за "ослепителна красавица".
  • 12 любител

    10 3 Отговор
    явно е свършил парите от баща му и сега някой му рисува боклуци а съратниците на баща му ги копуват като помощ на синчето или уж продава картини а пере на някой париците. защото това което се вижда зад гърба му не струва колкото една вафла.
  • 13 Ка па нечие синче не стана

    9 0 Отговор
    Стругар, заварчик, бакшиш, тиражия, да коли прасета ами сичко гледа с нищо труд много пара да прибира и се така от лесното в живота да се присламчи
  • 14 човек от народа

    11 2 Отговор
    да, и беше много известен с влечението към мощните мотори и с цел укрепване на отбраната от УБО му бяха купили чисто нова японска хала...... всички много му се радвахме за това !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не искам да

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "НЯКОЙ":

    отивам прекалено далеч, затова ще пунтирам само върху цветовете. Оррибиле! Самите цветове са отделна наука и от няколкото картини, които се виждат на снимката, единственият извод е, че този човек не я познава. Абсолютно инфантилно. Този човек "рисува" като дете от основното училище. (За разлика от Пикасо, който на 11 години рисува академично...)
  • 17 Да ама НЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Преувеличихте":

    Ралица беше една от най хубавите през 1985-90г

    Коментиран от #18

  • 18 Милин камък

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да ама НЕ":

    Абе... висяхме си на...,,Корнера,,...нямаше проблеми, ни с Калоян... ни с нищо..с две думи :няма к, во.. около него!!!