Last news in Fakti

20 Юни, 2021 11:20 4 338 14

Българи в най-елитното училище в света: Не са необходими частни уроци

  • масачузетс-
  • ученици-
  • частни уроци-
  • български ученици-
  • сащ-
  • мит-
  • вуз-
  • образование

Образованието там безспорно отваря много врати за младите хора

Българи в най-елитното училище в света: Не са необходими частни уроци - 1
Стопкадър: bTV

Технологичният институт в Масачузетс е най-елитното висше училище в света. Това показва световната класация на университетите. Да бъдеш приет в него е трудно, а образованието там безспорно отваря много врати за младите хора. Какво коства да учиш в Масачузетс, от първо лице в „Тази събота“ по bTV разказаха трима възпитаници на института - Виктор Балтин, Кристиан Георгиев и Надежда Димитрова.

Общото между Виктор и Кристиан е математиката. И двамата са се занимавали с математическа лингвистика. Виктор е избрал да учи биологично инженерство, а Кристиан е завършил математика и информатика. За да влезеш в МИТ е нужен и късмет, но основното е труди постоянство. Повечето студенти в института са участвали и печелили състезания и олимпиади по математика, а за това е нужно постоянство, за да се подготвиш, казва Кристиан.

Според него именно студентите са основната разлика между американските и българските студенти, сравнявайки Софийския университет направило му е впечатление, че там са много по-активни и имат много „по-голям дух и амбиции“, а не толкова лекциите. Виктор е завършил математическата гимназия в Бургас и споделя, че донякъде образованието му там му е дала всички основи, а което то не е успяло да му даде, го е наваксал сам. Кристиан също е доволен от образованието си в математическата гимназия в Пловдив и според него в съчетанието с извънкласните занимания, то е било достатъчно и не е имало нужда от частни уроци. Тяхната колежка Надежда Димитрова пък вече очаква да започне работа в НАСА.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е как

    16 3 Отговор
    Да припомним как Дявола изкара от РАЯ АДАМ И ЕВА той казва много амбициозен и целенасочен бях за да постигнеш целите си ще мачкаш потъпкваш слабите за да си на върха но живота се управлява изцяло от БОГ и той попари надеждите му.
  • 2 DE Gastarbeiter

    27 9 Отговор
    Тази статия трябва да се побликува ежедневно! По възможност да се хакнат линковете на статии от рода: НиЛо пръцна пред НДК; Чая на Джулката и Найденов се оказа суперхрана и т.н и да се препращат към този. Браво на децата, доказват за пореден път, че сме един от най-умните народи на Земята!
  • 3 гост

    3 4 Отговор
    Много по активни - смешници ...
  • 4 3333

    14 4 Отговор
    МИТ- чичо Бил спонсорира доста университетчето, за разни проучвания, особено тези за вакс 'чиповете'', който не вярва да отвори сайта на университета и да погледне, това не е консипрация, но пък има доста щрауси...А също така сайта на Световния Икономически Форум и после да ми реве как иска да си сложат всички ваксина.
  • 5 Пиар

    5 13 Отговор
    Защо правите реклама на чужди университети? И кой им плаща сметките? Не се разбира какви са специалностите, които евентуално ще завършат. Не познавам някой завършил в щатите със специалност създаваща БВП, все са някакви обслужващи политики.
  • 6 Така е

    47 4 Отговор
    Необходимо е яко дупе, хъс и талант! Точно в този ред, защото много талантливи и умни млади хора си пропиляват дарбата заради мързел и малодушие.
  • 7 Криско

    45 3 Отговор
    Ей леваци, аз съм примера на младите. Имам и книги, без да съм чел
  • 8 Да да

    2 2 Отговор
    Браво
  • 9 Бгр

    41 2 Отговор
    ТЪПОТИЯТА НА ВОДЕЩАТА ИЗПЪКНА НА ФОНА НА ТЕЗИ ПАМЕТНИ И ТОЛЕРАНТНИ ДЕЦА.
    5 ПЪТИ ГИ ПИТА ДАЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В БГ.А ТЕ СА В КОСМОСА .
  • 10 хаберих

    4 0 Отговор
    Според него именно студентите са основната разлика между американските и българските студенти, НЕЩО МАЙ,А?!
  • 11 цербер

    3 2 Отговор
    образованието му там му е далО всички основи, а което то не е успяло да му даде, го е наваксал сам
  • 12 док

    48 0 Отговор
    Немаш ли кой да те финансира за Щатите,колкото знания и кОлтура да имаш,пиши се бегал.
  • 13 123

    31 0 Отговор
    За прием в Харвард или МИТ влияят успешни извън учебни дейности плюс отлична диплома за средно образование.Но най важно е колко са определените места за чуждестранни студенит за тази година, колко кандидата има и кои и ка щв плати 74 000 долара такса на година.Докато този университет работи на принципа , малко влизат и почти всики завършват, други униоверситети работят на принципа всички влизат и много малко завършват.Завършването зависи от положения труд и желание за учение на студента. MITима прием от 6.7 % и завършващите са 93%,други унивесрситети имат прием до 100% всеки желащ да учи се се приема,но завършващите университета са 17% до 40%.качеството на обучение и на двете места е сравнимо и подобно.
  • 14 истината

    39 0 Отговор
    важното е българската държава да те изпрати,и после дали си за там или не ще те търпят щото държавата те е пратила същото беше и със завършилите навремето в съветския съюз,тия които знаят и могат не чакат на българската държава да ги прати да учат в чужбина,важното е да полтчиш качествено образование в чужбина без българската държава да стои зад гърбът ти