Last news in Fakti

23 Юни, 2021 09:24 7 241 21

METALLICA празнуват 30 години от легендарния „черен“ албум с два изключителни релийза

  • металика-
  • metallica-
  • рилийз-
  • черен албум

The Black Album Remastered и The Metallica Blacklist

Metallica отбелязват 30 годишнината от издаването на едноименния им пети студиен албум, по-известен като „Черният албум“ – с две забележителни нови колекции – The Black Album Remastered и The Metallica Blacklist.

Metallicа или The Black Album

Издаден на 12 август 1991 г., с изцяло черна обложка и без заглавие, „The Black Album” не просто затвърждава статуса на Metallica като най-известната метъл банда в света, но и ги превръща в една от най-големите групи на всички времена.

„Черният“ албум е един от най-успешните и световно признати студийни проекти на Metallica. Tой застава на #1 в класациите на над 10 държави, а в траклиста влизат някои от най-големите класики - "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" и "Sad But True”, с които легендите се издига до това да са хедлайнъри на концерти на най-големите стадиони в света. The Black Album остава и без конкуренция най-продаваният албум в историята, надминаващ продажбите на всеки релийз, във всеки жанр за последните 30 години.

По случай 30 годишния юбилеи от издаването на албума, групата представя нова ремастерирана версия с максимално качество на звука и в няколко формата – двоен винил, стандартно CD, тройно CD и лимитиран делукс сет бокс, който включва: албума на двоен винил и CD, три винила от лайв концерти, 14 CD-та (вкл. демота, интервюта, миксове и лайв изпълнения), 6 DVD-та (вкл. официални видеа, концерти, behind the scenes), фото книга, четири ламинирани пропуски за турнета, три китарни перца, брандирана връзка за бадж, папка с текстовете на песните и др.).

The Metallica Blacklist - 1 албум. 12 песни. 53 артисти. Безкрайни възможности.

The Metallica Blacklist е втората изненада за феновете. Това не е просто трибютен албум, но и най-големият проект, създаван от екипа на Metallica. Той включва кавъри на техни песни от 53-ма артисти от всякакви жанрове, поколения, култури, континенти.

За проекта се обединяват певци, автори на песни, кънтри, EDM и хип хоп артисти, които споделят любовта си към творчеството на Metallica, както и рокери, инди изпълнители и икони в рок и метъл музиката. Албумът е създаден с благотворителна цел, като всички приходи от продажбите му ще бъдат разделени между организации, избрани от артистите и фондацията на Metallica - “All Within My Hands”

The Black Album излиза във всички формати на 10 септември, а The Metallica Blacklist ще бъде достъпен в дигиталните платформи на същата дата и на физически носител на 1 октомври.

Първите два обявени кавъра са на “Nothing Else Matters”, с участието на Miley Cyrus, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo и Chad Smith, и „Enter Sandman” в изпълнение на Juanes.

Албумите ще можете да поръчате предварително на физически носител на MusicMall.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    12 6 Отговор
    Факт е, че Металика вкарват стил, който дори великите Дрийм Тиатър вкарват в някои от парчетата си, но Айрън Мейдън са по класни.

    Коментиран от #14

  • 2 мечо

    2 45 Отговор
    музика от наркумани за наркумани кои слуша това трябва да сам ненурмален

    Коментиран от #3, #5, #12, #15

  • 3 BLACK SABBATH

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Коментар на чалгаджия!

    Коментиран от #6

  • 4 Ко каза, баби, с ко празнували?

    10 0 Отговор
    Тва, “релийза” е много българска дума, шъ знайш! Еле, пък като я използва някой недоучил галфон, дето и английски не знае, та затова английските думи му звучат някакси по-така… Освен това, думата се произнася “рИлииз”, ама от къде да ги знаете вие тия работи..
  • 5 бегай бре

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    мечо по-т.п си и от говедо...,а това не е лесно....,научи се да пишеш,пък после коментирай....
  • 6 бай Киро

    0 27 Отговор

    До коментар #3 от "BLACK SABBATH":

    Не господине,това сигорно не е коментар на чалгаджия. Неволно или не коментара си е много точен.Метъла(във всичките му форми) найстина се превърна в проводник на наркомания.Да не казвам до какви дълбини на извръщението стигна траш метъла.Донякъде,деградацията на нашето поколение(довела в последствие до деградацията на цялата ни държава) в периода на ранната чифутдемокрастия се дължи на извратените стилове в музиката(и най вече хард рока и метъла).И вярвайте ми,не съм чалгар...даже напротив,бях пряк свидетел и дори участник в диващината обзела българската младеж през 80те и 90те години на миналия век.Диващина повлияна в голяма степен и от въпросната т.н. група "металика".Ако някък можех да върна времето назад,и да съм фактор в държавата,щях да изкореня моралната деградация на метъл бандите и да спася много млади хора,а и държавата ни в частност.Уви,късно е!

    Коментиран от #7, #8, #11, #19

  • 7 Госあ

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "бай Киро":

    Аве вие сте съвсем изтрещели от простотия ве ! Метъла е свързан по скоро с епично пиене, отколкото с наркотици. Но откъде простолюдието да знае....
  • 8 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "бай Киро":

    Иначе е факт, че демокрацията на простолюдието изкорени пънка !
  • 9 Емилиян

    3 0 Отговор
    Какво е релийз?
  • 10 Голям Слон

    16 3 Отговор
    :-))))) Наркомани, алкохолици.... Слабият ангел човек все ще намери с какво да обясни. Почитател на тежката музика съм от 30 години. Нямам татуировки, пиърсинг, не пуша, не пия, не се друсам, нямам дълга коса и лош аромат. Слушам практически всичко без балкански ритми и български популярен фолк :-)))
  • 11 Лилия

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Киро":

    На "наЙстина" ме загуби, бай Киро.
  • 12 Свет

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Мечо, марш в гората!к
  • 13 Хана Монтана

    0 1 Отговор
    направи кавър на "nothing else matters" :)
    Коментиращите в Ютюб предложиха металика да направят кавър на "wrecking ball".
  • 14 Hard&Heavy

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Подкрепям за Мейдън! Разликата я прави Щатското им потекло - sad but true! И според мен Helloween са най-великата група от зараждането на твърдите рок течения, доказан от музиковеди законодател в бранша и единствената преминала ударно в новото хилядолетие от 80сетарските групи - извадиха поредния шедьовър преди седмица, но... това си е мое мнение, а и не са от щатите!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иванчо l-ви

    1 0 Отговор
    Blacklist-ът изглежда обещаващо !
    Да ги видим какво са сътворили....
  • 17 Иванчо l-ви

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Hard&Heavy":

    Благодаря ти от сърце за инфото за Хелоуин ! Незнам как съм пропуснал новият албум. Голям шум ще се вдига тази вечер🤘🤘🤘🤘🤘
  • 18 Шофьор

    1 0 Отговор
    Всеки, със вкуса си. Но нали се сещате,че трюфелите и черния хайвер,винаги са били на върха на кулинарното изкуство. Та и с "Металика така.
  • 19 Народ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Киро":

    Що не ходиш да се ш***ш? Моралист... Метъла се бил привърнал в проводник на наркомания! Чалгата в проводник на какво се превърна??? Слушам Металика от над 30 години, имам 2 висши образования, ръководя над 400 души и НЕ СЪМ наркоман!
  • 20 d001

    1 0 Отговор
    Металика са най-великата група. Всички мечтаят да са като тях... и Мейдън и Мегадет и всички.Приносът им в развитието на музиката е титаничен.
  • 21 манчу

    0 0 Отговор
    Когато излезе този албум много хора се отричаха от Металика , даже чупехя касетки .Бил като диско в сравнение с мастър а или сиик енд дистрой. А сега да ги питам кой е най великия албум на Металика