10 Февруари, 2013 19:09 850 2

БНТ пак залага на Стунджи и Елица за Евровизия

  • стунджи-
  • елица

Българската национална телевизия (БНТ) чрез вътрешна селекция избра Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи да представят България на песенния конкурс Евровизия 2013. Изпълнителите приеха поканата и потвърдиха, че са съгласни да участват.

Изборът беше направен от вътрешна комисия в БНТ, съгласно утвърдения регламент. Продуцентите и специалистите разгледаха и обсъждаха много и различни варианти за изпълнител. При взимането на решение е надделял фактът, че Елица и Стунджи са най-успешният представител на България в конкурса и веднъж вече са спечелили доверието на публиката през 2006 година, припомнят от националната телевизия.

Елица и Стунджи  ще имат възможност да предложат за първоначална селекция до 5 (пет) песни, които отговарят на правилата на конкурса. Комисията на БНТ ще прослуша песните и ще избере 3 (три) от тях. Допуснатите 3 песни ще бъдат официално обявени и представени на живо в предаването „Неделя х 3” на 17 февруари 2013 г.  Поредността на изпълненията ще се определи от жребий. Заснетите песни ще се ротират в рамките на две седмици в програмите на БНТ и радиа - медийни партньори на БНТ. Селектираните песни ще бъдат изпълнени още веднъж в телевизионно шоу по БНТ на 3 март 2013г., когато зрителите и специално жури ще оценяват песните. По време на прякото предаване зрителите ще имат възможност да гласуват на съобщените предварително телефони с изпращане на SMS - по един за всяка песен от номер. Петчленният състав на журито ще е  идентичен на състава на журито за гласуване по време на  полуфиналите и финала на международната фаза на конкурса, и се определя от Генералния директор на БНТ, съобразно международните изискванията в регламента. На първо място ще се класира песента, получила най-много точки от общото гласуване като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест.

Изпращането на изпълнител с предишен опит на Евровизия е популярна практика и в последните години е използвана и от други държави: Сърбия с Желко Йоксимович, Германия с Лена, Гърция със Сакис Рувас, Ирландия с дуета близнаци „Джуърдс”. Тази година още 9 страни избират своя

представител чрез вътрешна селекция. Това са Македония, Армения, Великобритания, Франция, Грузия, Холандия, Испания, Белгия и Черна гора, припомнят от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Е..ти и нагласената работа. Връщаме се 22 години назад когато другарите от ЦК на БКП решаваха кое е най-добро за народа. Как може да се налага дадено мнение след като уж сме демократична държава. Тези измислени певци ще представят България . Как без конкурс разни набедени сценаристи,продуценти и сигурно чистачката на телевизията ще взимат решение. До сега само се излагаме на този конкурс ,нямаме нищо запомнящо се . То не бяха виещи роми,то не бяха гейове.Това ли са изпълнителите които ще ни представят пред Европа.?? Ако е така по-добре да не изпращаме никой,стига сме се излагали.
  • 2 ама, как?

    0 0 Отговор
    Ама, как, бе, що не пратите пак някой/я циганка/циганин, мятащ диво гюбеци, дето е ръгнал кинти на съответните... твари.