Last news in Fakti

23 Юни, 2021 17:41 8 116 14

Сензацията Зендая

  • зендая-
  • актриса-
  • холивуд-
  • зендая мари колман

Младата звезда е новото успешно попълнение на Холивуд

Сензацията Зендая - 1
Снимка: shutterstock

Зендая Мари Колман е родена на 1 септември 1996 г. в Оукланд, Калифорния. Родителите ѝ са учители, като майка ѝ Клеър Стормър има немско-шотландски произход, а баща ѝ Казембе Аджаму Колман е афроамериканец с корени в Арканзас. Зендая има пет по-големи братя и сестри.

Занимава се с театър в училище, а първата ѝ поява на сцена е още 6-годишна, когато с приятели изнасят представление. Идеята за актьорско майсторство започва да се развива още повече в нея, когато летата помага на майка си с работата в Калифорнийския шекспиров театър в Оринда, Калифорния, пише каналът "Celebrity Box" във vbox7.

На осем години Зендая участва в хип-хоп група, а по-късно се включва и в Академията по хавайски изкуства, където танцува хула. Записва училището за изкуства в Оукланд и докато учи участва в няколко представления.

Артистичната си кариера започва като модел, следват реклама на играчки и участие в музикален клип за песента „Hot n Cold“ на Кейти Пери. Премиерата ѝ в телевизията е в сериала на Disney „Shake It Up“, който стартира през 2010 г. Първият епизод е гледан от 6,2 милиона зрители, превръщайки го във втората най-високо оценена премиера на Disney Channel в 27-годишната му история. Остава в ролята на Роки Блу в три сезона. С колежката си Бела Торн изпълняват някои от песните от сериала.

Първата филмова роля на Зендая е през 2012 г. във филма „Frenemies“, който е оригинална продукция на Disney Channel. Актрисата участва в още няколко техни проекта. Същата година подписва договор с музикалната компания Hollywood Records. През 2013 г. излиза дебютния албум на Зендая, който е предшестван от песента „Replay“. Две години по-късно започва да подготвя втория си албум с Тимбаленд.

През февруари 2013 г. Зендая е обявена като една от знаменитостите, които ще се състезават в сезон 16 на Dancing with the Stars. На 16-годишна възраст тя е най-младата състезателка, която някога е участвала в шоуто, партнирайки си с професионалния танцьор Валентин Чмерковски. Двамата достигат до второ място.

През 2017 г. изиграва култовата роля на Ем Джей, любимата на Спайдърмен, в „Спайдърмен: Завръщане у дома“. По време на целия филм тя играе без грим, а към ролята си добавя и някои специфични неща, като постоянното носене на чаша за чай от героинята ѝ.

Влиза в ролята на цирков акробат във филма „Най-великият шоумен“, където си партнира със Зак Ефрон и Хю Джакман. Зендая участва и в три от песните към филма.

През юни 2019 г. излиза сериала на HBO „Еуфория“, адаптация на израелския сериал със същото име. Зендая влиза в главната роля като 17-годишната Ру, която е пристрастена към наркотиците. За изпълнението си тя печели награда Emmy за главна женска роля в драматичен сериал, ставайки най-младият носител на наградата.

Зендая участва в продължението „Спайдърмен: Далеч от дома“, а през 2021 г. заедно с актьора Джон Дейвид Уошингтън заснемат, по време на първата вълна от пандемията COVID-19, черно-белия филм „Малкълм и Мари“.

През 2021 г. ще се появят още два филма с нейно участие – продължението „Спайдърмен: Без път към дома“ и екранизацията на романа на Франк Хърбард „Дюн“.

В модата Зендая дебютира със своя колекция обувки „Daya“. Следва колекция дрехи и колаборация с Tommy Hilfiger. Участва в множество модни ревюта и е лице на на марките Lancôme, Bulgari и Valentino. Като филантроп Зендая участва в благотворителни кампании и проекти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тулуп Мисирков

    9 1 Отговор
    шъгу местя

    Коментиран от #9

  • 2 088

    10 10 Отговор
    Е,и?Мен лично не ме брига .Има нагла мутра.
  • 3 Transpocalypse

    3 6 Отговор
    Джобно джендърче.

    Коментиран от #5

  • 4 Плоска

    5 7 Отговор
    Като Земята! 😁😃
  • 5 Безименен

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Transpocalypse":

    Момата може да е всякаква, ама джобна не е - 1.78 е
  • 6 Hess

    4 5 Отговор
    Макак
  • 7 Зендая е

    6 4 Отговор
    Кипра циганчичка и има талант.
  • 8 Е-аси

    4 6 Отговор
    Мелесчето, и е грозно също
  • 9 :):)...

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тулуп Мисирков":

    Местя.Обаче на снимката се вижда че тя май брада си пуска
  • 10 4728

    3 2 Отговор
    Дай да и обръсна ръцете и амджика и напълня ромската фурна 👨‍🍳
  • 11 Гост като гост

    1 1 Отговор
    И тая влезна в света на секса, наркотиците, алкохола и парите
  • 12 Младеж

    5 4 Отговор
    Готина е. А пък вие си казвайте, че гроздето е кисело...

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Спилбърг

    1 0 Отговор
    Въобще не знам тази коя е и за какво ни занимавате с елементарни Американски филми. Истински качествени филми почти не се правят вече - Нетфликс, Хулу, и Амазон ни заляха с евтини сапунени опери. Вече повечето са на умственото ниво на първокласници - супер герои, спасяване на света, красиви но некадърни актьори. Или са римейк или са по комикси.