Last news in Fakti

10 Юли, 2021 16:33 3 254 4

Mат Деймън се завърна в Кан

  • мат деймън-
  • филмов фестивал в кан-
  • спокойни води-
  • актьор

Актьорът играе с френската актриса амил Камил Котен във филма "Спокойни води"

Mат Деймън се завърна в Кан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Холивудската звезда Мат Деймън се завърна в Кан и щедро раздава автографи и позира за селфита с почитатели на "Кроазет" по време на кинофестивала.

Mат Деймън се завърна в Кан
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актьорът играе с френската актриса амил Камил Котен във филма "Спокойни води", който се представя извън конкурсната програма на кинофестивала. Деймън влиза в образа на тих и необщителен мъж, пренебрегващ семейството си. Той решава да пътува от Оклахома до Марсилия, за да види дъщеря си, която е в затвора за убийство.

Mат Деймън се завърна в Кан
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Изгряващата звезда на израелското кино Надав Лапид се представи в Кан с филма си "Коляното на Ахед". Може ли изкуството да се бори срещу цензурата? Защитима ли е свободата на словото в страна, която е постоянно в състояние на война? Това са част от въпросите, които той поставя на обсъждане с лентата си.

Mат Деймън се завърна в Кан
Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Тревожа се, когато цензурата се превръща в част от душата и ума, тя идва отвътре. Следва те като сянка", каза режисьорът пред АФП.

До края на третия ден от конкурсната програма филмът "Анет" на Леос Каракс, който откри кинофестивала, все още доминираше в прогнозите на водещите френски и чуждестранни критици, акредитирани в Кан, следван плътно от "Всичко мина добре" на Франсоа Озон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    1 3 Отговор
    И тоя е някое зомби от проект Монарх.
  • 2 †††

    1 3 Отговор
    Прикрито око. Символ на Илюминати.
  • 3 3963

    2 2 Отговор
    мат гейпман
  • 4 Рошко

    3 0 Отговор
    Тоз е готин, джейсън борн