Last news in Fakti

21 Юли, 2021 10:44 4 205 13

Пенсионира ли се 91-г. Клинт Истууд?

  • клинт истууд-
  • пенсионер-
  • пенсия-
  • актьор-
  • режисьор

Въпреки възрастта си, актьорът все още играе и се изявява и като режисьор

Пенсионира ли се 91-г. Клинт Истууд? - 1
Снимка: Shutterstock

Предвид факта, че кариерата на великия Клинт Истууд продължава вече повече от шест десетилетия, надали някой може да си представи, че в скоро време легендата на Холивуд би обърнала гръб на киното, макар вече да е на 91 години. Още повече, че в началото на тази есен се очаква по големите екрани по цял свят да тръгне новият му филм "Cry Macho", пише life.dir.bg.

Въпреки това обаче някои медии побързаха да разтълкуват последната публикация на актьора в личния му Twitter акаунт като признание, че вече е готов да се пенсионира, оттегляйки се завинаги от развлекателната индустрия.

Твърдението, което звучи направо немислимо, имайки предвид неговата неизчерпаема енергия както пред, така и зад обектива на камерата, резултат от която са общо 72-те заглавия, дали му поле за изява като актьор, наред с 45-те продукции, доказали и затвърдили режисьорския му талант.

Всъщност причина за слуха, обикалящ основно пресата, е колаж от негови снимки, показващи го през различните периоди в живота му, споделен от Истууд във виртуалното пространство преди ден, който бе придружен от негов популярен цитат, изречен в миналото. Навярно обаче повечето медии са забравили думите му, понеже ги приеха като ново изказване, свидетелстващо за това, че той един вид вече е хвърлил оставката си, отдавайки се на безсрочна почивка от снимачната площадка. Въпросната мисъл на звездата от "Добрият, лошият и злият" гласи: "Вярвам, че способността да остаряваш достойно е ценно умение. За мен е твърде късно".

В интерес на истината, в поста си артистът никъде дори не намеква, че има намерение да се откаже от професията си, донесла му редица престижни награди и отличия. Единственото друго послание, което е написал, е: "Времето лети", което надали може да се интерпретира като сбогуване с работата му.

Клинт е роден на 31 май 1930 г. в Сан Франциско, Съединените американски щати. Страстта му към актьорската игра идва в началото на 50-те години, а първата му роля, макар и незначителна, е на 25-годишна възраст във филма на ужасите "Revenge of the Creature". Световната слава обаче го застига с изпълненията му в различни уестърни. С течение на времето името му се налага и като режисьор, продуцент и компизитор.

До момента е спечелил редица авторитетни награди, включително две статуетки "Оскар" за най-добър режисьор и още толкова за най-добри актьорски постижения, "Златен глобус", "Сезар" и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 33 Отговор
    Тоя трябва вече да свиква с пръстта. Какво пенсиониране

    Коментиран от #5

  • 2 333

    30 0 Отговор
    Велик!
  • 3 плевен

    19 0 Отговор
    Вчера гледах "Момиче за милиони". Наистина е уникално явление, на фона на тъпия Холивуд.
  • 4 гадно

    17 2 Отговор
    Да не бърза с пенсионирането тепърва ще трябва да изиграе ролята на Бай дън след края на мандата му.
  • 5 Българин

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    За там ред няма, отворко.
  • 6 Гост

    25 0 Отговор
    Велик наистина,последния му филм "трафиканта" е много смислен,както и всички други.На 90 години да играеш по този начин,не знам как го може,голям талант
  • 7 Иван

    13 0 Отговор
    Няма лош филм направен от него. Да е жив и здрав и дано продължава в същият дух.
  • 8 Афтер УошингТон

    1 1 Отговор
    Бил КлиинТън Клиин ИистОЛД
  • 9 Да направи деца на момичета за 1 млн.

    3 0 Отговор
    Ин витро да има наследници след още 90-100 години
  • 10 Гост

    7 1 Отговор
    Велик! Велик завинаги!
  • 11 Да е жив и здрав

    12 0 Отговор
    Чест и почитания пред таланта му. Истински и затрогващи филми, докосват те, карат те да се замислиш...
  • 12 незнайко

    4 0 Отговор
    Велик актьор но годините си казват своето . Все някога човек отива на ОНЯ СВЯТ но никой не може да каже кога ТОЧНО !!! Желая му още години живот.
  • 13 Обичам

    2 0 Отговор
    филмите му.Естествен,натурален,няма празни приказки...ВЕЛИК!
    Не като днешните фалшиви "герои".Свалям му шапка и му пожелавам много ,много здраве.