Last news in Fakti

6 Август, 2021 10:43 1 898 0

Били Айлиш спечели критиците с новия си албум, брат ѝ следва стъпките ѝ

  • били айлиш-
  • финиъс-
  • албум-
  • дебют-
  • критика-
  • критици

"Happier than ever" спечели одобрението на критиката, която похвали Айлиш за дълбочината на текстовете, дошла от 19-годишната изпълнителка

Били Айлиш спечели критиците с новия си албум, брат ѝ следва стъпките ѝ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Били Айлиш, която се превърна в сензация преди две години, издаде втория си албум - "Happier Than Ever" в края на миналата седмица.

Заглавието - "По-щастлива от всякога" е подвеждащо. В албума почти няма радостни парчета. Певицата продължава любимите си теми - колко е неразбрана и колко трудно се справя с живота, които допадат много на младите ѝ фенове. На 19 години обаче тя вече е по-разумна и текстовете ѝ са по-задълбочени. Още първото парче в албума е за съзряването - "Getting Older".

Тавата "Happier Than Ever" е в ретро стил, с характерния за певицата шепот. Изпълнителката преминава от фънк през боса нова, софт рок, хавайски ритми, електро и класически поп. В повечето от 16-те песни настроението се сменя по средата.

"Исках да създам нещо трайно, не само що се отнася до това какво мислят хората, а трайно за мен самата", каза певицата преди излизането на албума пред видео канала Vivo. "Надявам се най-много, когато хората чуят какво казвам, да си помислят: "Господи, и аз се чувствам така. Не знаех, че се чувствам така, но сега вече знам". Според нея това може да промени живота на почитателите ѝ към добро. Тя посочи като свои вдъхновители Джули Ландън, Франк Синатра, Пеги Лий.

Любимата песен на Айлиш от новия ѝ албум е "Your Power", призна тя пред сп. "Rolling Stone". Това е акустична балада за травмите от насилието и дисбаланса в една връзка.

Рецензиите за втория ѝ албум са много добри. Повечето критици ѝ дават четири от пет звезди и го хвалят като предизвикателен. Алексис Петридис от в. "The Guardian" го нарича "универсално велик". Ел Хънт от "New Musical Express" го оценява с пет звезди и подчертава, че "Happier Than Ever" утвърждава Били Айлиш като "един от най-значимите поп изпълнители на нейното поколение". Уил Ходкинсън от "Times" пише, че албумът "постига целта си заради автентичността си и замечтаното настроение, което опиянява".

Били Айлиш издаде дебютния си албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" през март 2019 г., припомня БТА. Той и сингълът "Bad Guy" от него ѝ донесоха пет награди "Грами" през 2020 г. Певицата спечели "голямата четворка", което не се беше случвало от 1981 г. - за песен, запис, албум на годината, най-добър нов изпълнител. Към тях добави и "Грами" за най-добър поп вокален албум.

Първия си сингъл "Ocean Eyes" Били Айлиш записва, когато е само на 13 години. Повечето ѝ песни са създадени в съавторство с нейния брат Финиъс, който е техен продуцент. Те са минималистични - без сложни ефекти. Феновете им обичат да казват, че са записани в спалнята или в задния двор.

През последните дни самият Финиъс обяви, че също ще пусне свой дебютен албум. Компилацията, носеща името "Optimist", излиза на 15 октомври, съобщи Contactmusic. Албумът "Optimist" включва 13 песни.

Финиъс стана известен като съавтор и продуцент на песните на сестра си Били. Той се изявява и самостоятелно и има немалко фенове. На наградите "Грами" през 2020 г. младият мъж получи повече статуетки от нея, защото освен за общите им постижения беше отличен като продуцент на годината и звуков инженер на годината за некласическите стилове.

През 2019 г. Финиъс издаде мини-албума "Blood Harmony", припомня БТА.

Неотдавна Финиъс участва във видеоклипа "Say What You Will' на Джеймс Блейк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА