Last news in Fakti

21 Август, 2021 13:13 2 103 3

Илияна Йотова похвали MozArt фестивала в Правец

  • илияна йотова-
  • вицепрезидент-
  • фестивал-
  • mozart-
  • правец

Вицепрезидентът откри фестивала тази година

Илияна Йотова похвали MozArt фестивала в Правец - 1
Снимка: БГНЕС

17 години MozArt фестивал дава сцена на млади български артисти и състави, стимулира творците да създават нови произведения. Всеки от нас, независимо в коя професионална сфера се развива, знае колко важна е подадената ръка, която дава кураж и стимулира да разгърнеш потенциала си.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Правец 17-ото поредно издание на фестивала. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„17 години представите ни за приятни летни вечери, за култура, виртуозни изпълнения, много талант неизменно се свързват с живописния Правец и MozArt фестивал", подчерта Илияна Йотова и благодари на организаторите от сдружение „Моцартови празници" и партньорите им за безкрайната амбиция и енергия.

Вицепрезидентът заяви, че България е малка страна, но с много големи таланти, които я прославят и заслужават повече внимание и подкрепа от държавата и обществото. „С очакваната промяна и нова енергия ще го постигнем", изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът подчерта жаждата за култура в българското общество: „След падането на най-тежките ограничения големите опашки не бяха пред моловете, а пред театрите, оперите, кината“.

Илияна Йотова цитира думите на младата цигуларка Кристина Хинова от „Drop Down Community", че не всичко е загубено и иска културата в България да се развива. „Тези думи дават надежда и зареждат с неимоверна енергия да работиш и помагаш в тази посока“, посочи вицепрезидентът.

Тазгодишният MozArt фестивал е с фокус върху жените композитори, тъй като все още не е постигнато равенство между жените и мъжете композитори. Фестивалът стартира със световната премиера „Каменният пир" - интересен и съвременен прочит на операта „Дон Жуан", обърнат към проблемите на съвремието и опустошителната роля на човека.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те у

    6 2 Отговор
    Правец с Моцарт са приспивани !
  • 2 Тръмп

    3 2 Отговор
    Композитора винаги ще бъде мъж,а жените да си гледат работата!;)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.