22 Август, 2021 10:51 1 211 2

Отличиха Майкъл Кейн на кинофестивала в Карлови Вари

  • майкъл кейн-
  • почетна награда-
  • карлови вари-
  • фестивал-
  • кинофестивал

Сред специалните гости, които също получават почетни награди на фестивала, са Джони Деп и Итън Хоук

Отличиха Майкъл Кейн на кинофестивала в Карлови Вари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Звездите на киното се завърнаха в чешкия град Карлови Вари за кинофестивала за първи път от две години, съобщи Ройтерс, цитира БТА.

Международният кинофестивал в Карлови Вари беше открит в петък вечер, като по червения килим мина британският актьор Майкъл Кейн. По-късно 88-годишният Кейн получи наградата "Кристален глобус" за цялостен принос към света на киното.

Сред специалните гости са и актьорите Итън Хоук и Джони Деп. Женски неправителствени и благотворителни организации критикуваха организаторите за поканата към Деп с аргумента, че участието му допринася за омаловажаване на проблемите с домашното насилие.

Актьорът, който е на 58 г., загуби съдебно дело през ноември миналата година срещу британски таблоид, определил го като "бияч на съпруги", като лондонски съдия прецени, че Деп нееднократно е посягал физически на актрисата Амбър Хърд по време на връзката им, заради което тя се е страхувала за живота си.

Въпреки обвиненията, аудиозаписи от разговори между Деп и Хърд показаха, че всъщност нещата не са такива, каквито актрисата твърди. Оказа се, че тя доста често е посягала на тогавашния си съпруг, което отприщи вълна от негодувание срещу нея и голяма фенска подкрепа към Джони Деп.

"Поканихме Деп като изявен кинотворец, който ще представи два от филмите си на фестивала", каза говорителката на кинофестивала Уляна Донатова.

Основан през 1946 г. в Чехословакия, кинофестивалът в Карлови Вари е един от най-старите в света, но през 2020 г. се проведе онлайн заради пандемията от новия коронавирус. Тазгодишното 55-то издание бе отложено и организирано след обичайните си дати през юни и юли заради третата вълна на пандемията.

Организаторите взеха мерки срещу заразата, като изискват от публиката да носи защитни маски и да представи документ за ваксинация, прекаран COVID-19 или отрицателен тест.

Сред 12-те филма от основната конкурсна програма на кинофестивала тази година е "Докато мога да вървя", копродукция на Сърбия, България, Франция, Люксембург, Литва. Филмът на режисьора Стефан Арсениевич е за бежанец от Гана, който се опитва да остане в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киноман

    2 0 Отговор
    Майкъл Кейн е жива легенда за световното кино. Жалко, че се приближава към края. Но е оставил много след себе си. Както оставят следи само стойностните хора.
  • 2 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Майкъл Кейн е едно от най известните джипсита в света, наравно с Чарли Чаплин и Елвис Пресли.