8 Септември, 2021 11:45 4 453 4

Основателката на "Pussycat Dolls" съди Никол Шерцингер

  • никол шерцингер-
  • робин антин-
  • пусикет долс-
  • съд-
  • дело-
  • компания

Шерцингер е заявила, че иска да има почти пълен контрол над компанията "PCD Worldwide"

Основателката на "Pussycat Dolls" съди Никол Шерцингер - 1
Снимки: Shutterstock

Хореографката и основател на "Pussycat Dolls" Робин Антин твърди, че Шерцингер изисква пълен творчески контрол и по-голям дял в новото бизнес начинание на групата, предава life.dir.bg.

Тя заяви, че певицата е поискала нейният дял в компанията "PCD Worldwide", равняващ се на 49%, да бъде увеличен до 75%, което ѝ дава почти пълен творчески контрол над нея.

През ноември 2019 година, 10 години след раздялата на американската група, беше обявено, че те ще тръгнат на турне, като пет от шестте момичета ще се съберат отново, с други думи към Шерцингер ще се присъединят Ашли Робъртс, Кармит Бачар, Кимбърли Уайът и Джесика Сута.

Основателката на "Pussycat Dolls" съди Никол Шерцингер

Групата заяви, че ще изпълняват хитове като "Buttonz", "Don't Cha" и "Jai Ho" в поредица от концерти на живо във Великобритания.

Съдебните документи показват, че Шерцингер се е съгласила да бъде "активен партньор" в турнето, което включва до 45 участия.

Делото, което беше заведено в петък, включва Меморандум за разбирателство, който е съставен и подписан преди обявяването на турнето.

Той показва, че Робъртс, Уайът и Сута ще получат по 12,5% от нетната печалба от турнето. Антин, която е описана като "главен изпълнителен директор и едноличен собственик на PCD" също ще получи 12,5%. Никол обаче извлече максимума от турнето с дял от 32,5%, като водеща певица и лице на момичешката група.

В допълнение от приходите от изявите, тя ще получи и 49% дял в "Pussycat Dolls", наречено "PCD Worldwide", докато Антин ще има 51%.

Съдебните документи показват, че "PCD Worldwide" ще управлява групата, включително всички нови техни проекти. Искът предполага, че подобни проекти могат да включват стартирането на студио за танци "PSD".

Според документите Шерцингер е изпратила имейл до Робин Антин през април тази година, в който се казва, че ще се откаже от турнето, ако договорите не бъдат преразгледани, за да се увеличи нейният дял в компанията.

Основателката на "Pussycat Dolls" съди Никол Шерцингер

Брюнетката посочи като причина да иска по-голям дял разрастването на личната си марка и ангажиментите, които трябва да откаже, за да продължи да участва в партньорството си с Антин и групата.

Антин отказа да отговори на това искане, което делото описва като "изнудване", като заяви, че Шерцингер вече е била задължена по договор да вземе участие в турнето, съгласно Меморандума за разбирателство, който е подписала две години по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    14 0 Отговор
    Едното пуси съди другото пуси.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 редовен трол

    1 0 Отговор
    Събинче ?