Last news in Fakti

15 Септември, 2021 15:16 6 017 14

Най-добрите филми на ужасите

  • ужаси-
  • филми на ужасите-
  • трилър-
  • психо-
  • стивън кинг

Това са едни от най-хитовите заглавия в хорър жанра от последните години

Най-добрите филми на ужасите  - 1
Снимка: Shutterstock

Отявлените почитатели на хорър жанра не пропускат ново заглавие в киното. Ужасът не се свързва обикновено с приятно преживяване. Какво тогава кара милиони зрители да застават пред екраните в очакване на късния филм, който ще ги държи будни и в напрежение дълго, след като загасят телевизорите?

Счита се, че пристрастените към приключения, тайнственото, извънземното, странното и страховитото са почитателите на този жанр. Тези зрители далеч не са садисти и не са лоши хора в живота си. Просто страстта им към онова, което не се вижда с очите и за което се счита, че не съществува, ги привлича и прави зрители на филмите от този жанр.

Хорър жанрът е един от най-популярните сред киноманите. Ако сте решили да проверите дали и вас ви привличат филмите на ужасите, ето кои заглавия да не пропускате.

Последните 10-тина години са благодатен период за хоръра. Много от новите филми стават запомнящи се представители на жанра. Препоръчваме да се насладите или да настръхнете от следните заглавия:

Вещицата

Публикация, споделена от Cine y demás. (@cineydemas)

Филмът излиза на голям екран през 2015 година. Сюжетът е подходящ за всички, завладени от свръхестественото, окултното, вещерското, тайните и загадките, невидими за човешкото око. Историята проследява инциденти с деца в мрачните гори, които още повече събуждат тръпката от очакването, неизвестното и предстоящия ужас. Главната роля във "Вещицата" е поверена на добилата огромна популярност актриса през последните години - Аня Тейлър Джой.

Заклинанието

Франчайзът, проследяващ живота на известните преследвачи на свърхестествени създания Ед и Лорейн Уорън, предизвика истински фурор още с първия филм. Филмът от 2013 година разказва за новия дом на семейство и случващите се странни, ужасяващи и необясними неща в него. Паранормални явления, истории за духове – потопете се в страховитата история на къщата и всичко онова, което ви кара да надничате под леглото си вечер. Бонус е това, че всички филми, част от поредицата, са по истински истории. По-рано тази година излезе и трета част от приключенията на семейство Уорън в света на паранормалното.

Нито звук

Това е едно от най-новите и хитови заглавия. Филмът вижда бял свят през 2018 година и е отличен избор за харесващите хорър с чудовища. Концепцията е простичка – хората трябва да живеят в пълна тишина, за да се спасят от страховити чудовища. Но какво се случва, когато героинята трябва да роди детето си? Задължително го изгледайте.

Влак до Пусан

Филмът от 2016 година разказва история за зомбита и вирус, превзел света. Тема, изключително актуална в съвремието. Извън клиширания сценарий със зомбитата, във този филм ще откриете качества и истории, които далеч надхвърлят филмите на ужасите. Насладете му се.

То

Какво е списък с хорър заглавия, без поне едно такова от Стивън Кинг? Новата версия на класиката от 1989 г, пресъздадена съвсем символично 27 години по-късно през 2018 г., носи дух на носталгия, но и на невъобразим страх. Този филм по романа на Стивън Кинг очаквано се превръща в един от най-гледаните и предпочитаните в жанра. Деца, мрачна тайна на малко градче и едно извънземно чудовище, което се храни с хора. Пригответе си голяма порция пуканки и оставете лампите да светят.

Бабадук

Филмът от 2014 година всъщност разкрива много повече от ужаси. Главният герой е дете, загубило баща си, което е убедено в съществуването на чудовище от мистериозна книга. Филмът носи много по-дълбоки послания от просто филм на ужасите, който те държи буден – за ролята на родителството, за тъгата, която ни прави чудовища, за скръбта, която ражда чудовища вътре в нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волан

    1 3 Отговор
    Сатанисти,сър!
  • 2 ПЕНЦИОНЕР

    2 4 Отговор
    ................П..П..П...ПЛЮХ СИ В ПАЗВАТА ...МНОО СА ПЛАША ОТ ТЕЗ ФИЛМИ......ПРИЛИЧАТ НА СА-ТРА-ПА СА....ДИТАТ-0РА........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 3 Обожавам този жанр.

    6 1 Отговор
    От преди година се запознах.И си правя колекции от всички класики от последните 40 години.Категорично не ми харесват обаче ужасите с духове,дяволи.И ги гледам късно през нощта. Нищо няма страшно в тези филми.....те са филми.С ефекти, много боя. ...често има и хумор в тях.

    Коментиран от #7, #13

  • 4 One

    5 3 Отговор
    Едно време ни плашеше "Хелрайзър", сега разни филмчета за джендъри-кръвопийци. За мен лично най-добрия филм на ужасите е "Кошмари на Елм стрийт". Но не бих се учудил, ако от създателите на "Пърл Харбър" , "Лоши момчета" и "Армагедон" създадат най-новия тотален хит, убийствения блокбастър, филмът на всички времена: "Козлодуеца срещу Казанлънчанина!" Това ще е велик епос, битка не само на умовете и въображението, не само на титаните и петте армии....то ще е чудо, невъобразимо, невъзможно, недостижимо, невероятно, неизмеримо.....абе, липсват думи за това.

    Коментиран от #8

  • 5 ТА ОН Е ПРОТОТИП

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕНЦИОНЕР":

    НА ВСИЧКИ УЖАЗ ФИЛМИ
  • 6 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    1 1 Отговор
    ФЕН ФЕН ФЕНКА на The Conjuring всичките филми са по истинска история .Ед и Лорейн са реални хора ,актьорите също много харизматични .Има доста готини филми от този стил които си струват вниманието .ТВой шоута също
  • 7 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обожавам този жанр.":

    Добре дошъл в клуба ,препоръчвам ти
    Demon House Official Trailer 1 (2018) Zak Bagans Documentary Movie HD .
    Погледни
    youtube от тои цяла вечер кошмари.
  • 8 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "One":

    Сигурно ще бъдеш много разочарован, като разбереш че Козлодуй и Казанлък са едно и също лице от екипа на факти.бг, което ги е създало и поддържа с цел посещения на сайта. Което е жалко, имайки предвид капацитета на тази медия.
  • 9 Спасимир

    0 0 Отговор
    Кажете някой хубав филм от този жанр

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Спасимир":

    Анабел -1,2,3,4 куклата е реална ..... пази се от свещеник интересна история в -
    ИСТИНСКАТА причина Зак Баганс да докосне куклата Анабел!/Annabelle Doll /
    Коварен капан -1,2,3,4 много са .....
  • 12 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    0 3 Отговор
    Написаните филми са едни от най слабите в този жанр.Този който ги е подбирал само си мисли че знае какво прави.Много е далече от истината .Следващия път гледай филми на ужасите от старите .Сегашните са боза
  • 13 Дух

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обожавам този жанр.":

    Там е работата ,че духовете наистина съществуват и в немалка част от времето са около нас без да ги виждаме . В определени критични моменти могат да станат видими за някои хора . В повечето случаи се касае за духовете на починали роднини .

    Коментиран от #14

  • 14 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дух":

    На 47 -годишна възраст Бил е попитан дали може да изгради устройство за комуникация с мъртвите.Първоначално е смятал идеята за забавна и с лека ирония от после яко влиза в матрицата. На 23 април 2007 г., тества първия си прототип в санаториума Waverly Hills в Луисвил,-Кентъки.Тази дата завинаги променян
    живота и възгледа му за паранормалното.
    Bill Chappell е известен най -вече с производството на Ovilus, XCAM, Therm a Sound, Paranormal Puck, ES (Energy Speaker), EVP Mic ...Дигитална радиестезия, LLC Оттогава Бил Чапел стартира Digital Dowsing LLC, където е проектирал повече от 40 устройства и приложения за продажба, за да се опита да установи нови доказателства за паранормални явления. Устройства като известните Ovilus, Paranormal Puck, PX и EM Vortex .Bobby Mackeys | Johanna | Ghost Adventures дори и най големият скептик си променя мнението ,3 епизода .