Last news in Fakti

22 Септември, 2021 12:34 3 381 2

Род Стюарт се готви за турне

  • род стюарт-
  • турне-
  • концерти-
  • албум

За новия си албум Стюарт казва, че "вярва, че е най-добрият от години"

Род Стюарт се готви за турне - 1
Снимка: Shutterstock

Род Стюарт се приготвя да представи на публиката 31-и албум "Сълзите на Херкулес" от 12 ноември, когато излиза на пазара, а догодина ще стяга багажа за турне из Северна Америка - Мексико, САЩ и Канада. Това е четвъртият албум от оригинални песни на Стюарт след 2013 г, когато той се свърза повторно с музата си, за да запише "Time", албум, който оглави класациите и влезе в Top 10 в Щатите и в десет други държави по света, включително беше №1 в Обединеното Кралство, където е двойно платинено сертифициран.

Певецът написа девет от 12-те песни в новия албум, който у нас е наличен чрез "Орфей Мюзик".

На 12 ноември "Сълзите на Херкулес" ще е излезе на CD, плоча, ще бъде достъпен и в дигиталните и стрийминг услуги. Това е близък до сърцето на Стюарт проект, особено песента "Touchline", която той посвещава на баща си, който е научил него и братята му да обичат футбола. Традиция, която Род Стюарт е предал на синовете си. В бележката към опаковката на албума той казва:

"Никога не съм казвал това преди за която и да е предишна работа, но вярвам, че е най-добрият ми албум от много години".

За "Сълзите на Херкулес" рокаджията отново работи с Кевин Савигар, автор на песни и композитор, с когото съвместно са продуцирали последните три студио албума: "Time" (2013), "Another Country" (2015) и "Blood Red Roses" (2018). Дългогодишната им колаборация започва през 1978, когато Стюарт го кани да се присъедини в студиото и бандата, която пътува с него по турнета. В допълнение на "One More Time", те съвместно пишат и забележителните песни "Hold On" и "All My Days."

Род Стюарт винаги е имал дарба за това да накара която и да е песен за звучи сякаш е писана само за него. Това със сигурност е вярно за заглавния трак на албума, силна балада, писана от Марк Джордан. През годините британецът e записвал и други песни, писани от Джордан "Rhythm Of My Heart".

Два пъти въвеждан в Залата на славата на рокендрола, сър Род казва, че няма търпение да изпълни някои от новите песни на живо следващата година по време на северноамериканското си турне, което ще започне на 1 юли 2022 г. във "Fort Worth", Тексас и включва 19 концерта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел пенев

    0 2 Отговор
    Да се хване с Лили Иванова като подгряващ изпълнител.
  • 2 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    3 0 Отговор
    Един от най-великите ,за най добрият малко пресилено .Така или иначе ще остане в историята .Карлос Сантана и Род Стюарт заедно на сцената направиха голямо шоу 2014 г.
    Rod Stewart Santana Perform Live In Las Vegas