30 Септември, 2021 05:45 2 165 3

Пуснаха неиздaвана песен на Дейвид Боуи

  • toy-
  • дейвид боуи-
  • неиздаван албум-
  • нова песен

Албумът "Toy" е записан от Боуи през 2001 г. Той съдържа нови сингли и версии на песни от периода 1964 г. - 1971 г.

Пуснаха неиздaвана песен на Дейвид Боуи - 1
Снимка: Shutterstock

Непозната песен от неиздадения албум на Дейвид Боуи "Toy" от днес е пусната в стрийминг платформите, съобщиха в официалния акаунт на музиканта в Twitter.

Песента "You've Got A Habit Of Leaving" вече достъпна във всички стрийминг услуги.

Албумът "Toy" е записан от Боуи през 2001 г. Той съдържа нови сингли и версии на песни от периода 1964 г. - 1971 г.

"Тези парчета са толкова ярки и наситени, че изскачат от тонколоните. Всъщност е трудно да се повярва, че са написани толкова отдавна", се цитира в "Гардиън" откъс от интервюто на музиканта от 2001 г.

Албумът не излиза в продажба поради конфликт между музиканта и звукозаписната компания "И Ем Ай/Върджин" ("EMI / Virgin"). Тавата ще бъде издадена на 26 ноември в бокс сет номер пет, обхващащ периода на творчеството на Дейвид Боуи от 1992 г. до 2001 г. Очаква се дискът да бъде троен - с 12 песни на първия, 13 алтернативни версии на втория и 13 акустични варианта на третия, предаде БТА.

Боуи почина на 10 януари 2016 г. на 69-годишна възраст в Ню Йорк от рак на черния дроб, с който се бореше година и половина. От албумите му са продадени повече от 136 милиона броя, което го прави един от десетте най-успешни изпълнители в историята на британската поп музика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 666

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Лили Иванова и тя ли?
  • 3 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Моля що рече , някаква смешка . Щом мислите такси е за вас. Това са глупости .