Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 04:35 1 620 2

Продадоха неиздаван запис на Джон Ленън за близо 50 хил. евро

  • джон ленън-
  • неиздаван запис-
  • оферта-
  • аукцион-
  • бийтълс-
  • продажба

Купувачът, който остава неизвестен, направи оферта по телефона и стана собственик на лентата за 49 760 евро, както и на придружаващи Polaroid снимки на учениците с Ленън и копие от училищен вестник

Продадоха неиздаван запис на Джон Ленън за близо 50 хил. евро - 1
Снимка: Shutterstock

Касета от 1970 г., в която Джон Ленън пее нечувана дотогава своя песен, наречена „Радио Мир“ и изразява разочарование от имиджа си на „Бийтълс“ пред група датски ученици се продаде за близо 50 000 евро на търг в Копенхаген. 33-минутната лента е записана на 5 януари 1970 г., докато бившият Бийтълс прекарва зимата в западна Дания със съпругата си Йоко Оно, предава БГНЕС.

Купувачът, който остава неизвестен, направи оферта по телефона и стана собственик на лентата за 49 760 евро, както и на придружаващи Polaroid снимки на учениците с Ленън и копие от училищен вестник.

Въпреки че Ленън и Оно прекараха първата си седмица през зимата на 1969 г. в Дания инкогнито, пресата разбра и певецът организира пресконференция, която съвпадна с първия ден от учебния срок.
Обозначен с името "Skyrum Bjerge" - кварталът, където е направен, записът е с много добро качество. Купувачът няма да има право да използва лентата с комерсиални цели.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    БИЙТЪЛС бяха ВЕЛИКИ

    Коментиран от #2

  • 2 То и Адолф беше велик

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ама си изпи бирата,скучно ми е,лягам си..