18 Октомври, 2021 09:50 1 402 4

Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 г.

  • елтън джон-
  • музикална класация-
  • сингъл-
  • cold heart-
  • дуа липа

На втора позиция е Ед Шийран с хита "Shivers"

Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 г. - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 години, съобщи сайтът на официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Той е на върха на чарта с хита "Cold Heart (Pnau Remix)", който изпълнява заедно с Дуа Липа. Парчето заемаше втората позиция миналата седмица, съобщи BBC News.

Сър Елтън Джон е единственият изпълнител, който може да се похвали с песни в първата десетка на класацията в шест различни десетилетия.

През 2005 г. на върха на чарта беше посмъртно издаденото парче на Тупак Шакур "Ghetto Gospel", в което участваше и Елтън Джон.

Британският музикант в момента се възстановява от травма на крака. Заради здравословния проблем 74-годишният певец беше принуден да отложи европейското си турне.

На втора позиция в британския чарт за сингли е Ед Шийран с хита "Shivers", който в продължение на четири седмици беше начело.

На трето място е рапърът Сикей с "Love Nwantiti".

Британската класация за албуми пък е оглавявана от певецът Сам Фендър с тавата "Seventeen Going Under", която дебютира тази седмица и директно застана на върха. Това е втори албум на младия изпълнител.

На второ място в чарта е канадският рапър Дрейк с албума си "Certified Lover Boy", който се изкачва с две позиции от миналата седмица.

Оливия Родриго със "Sour" е на трета позиция. И тя се завръща в топ три на класацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Sistemata

    8 1 Отговор
    Системата на антихриста лансира хомосексуалисти и такива като дуа липа за сметка на нормални талантливи англичани.Както беше при комунизма- не можеш да станеш известен без одобрението на партията и без да възхваляваш "ценностите" й.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антиситемата

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Sistemata":

    Сър Елтън Джон е велик глас, кантаутор и изпълнител още преди да обяви че е номосексуален. Оглавил е класации още през 70-те г. Съгласен съм, че последните 16 години Евровизията лансира номосексуалисти и е станала гей парад. А през това време, след 16 години, отново Елтън оглавил британската класация. Междудругото в България през последните 20 години се лансират само чалгагейове изпълнители. А на Дуа Липа какво й е, не е талантлива ли? Да не говорим за външният й вид!